חלום על שרשרת

חולמת4000

Active member
שלום אלישבע מה שלומך מקווה שאת בטוב ✨️
יש לי כמה חלומות מהחודש האחרון ...
לא היה לי זמן ככל עבודה ומסגרות ילדים
עכשיו בחופשה יחד עם הילדים בבית אז קצת מתפנה אשמח לעזרתך בחלומות .
חלום זה אני רואה את עצמי שוכבת במיטה בשרותים יחד עם הידיד ואנחנו מכוסים בשמיכה ואז הןא נותן לי שרשרת עם תליון של יהלום כזה אבל זו שרשרת פשוטה ואני לוקחת אבל לא עונדת רק מסתכלת . חלום קצר ... אין רקע חדש .

אלישבע777

Well-known member
שלום חולמת,

הפרוש לחלום על מתנה מהידיד

הידיד שוב הופיע בחלומך, הוא איזו דמות מפלט עבורך מכל שגרת היום, אם כי בלתי מושגת.

הפתיחה אומרת שאת במיטה אבל לא בחדר השינה, אלא בשירותים. לא לבד ולא לצורך שינה. את עם הידיד מתחת לשמיכה
.

החלום חוזר אל התשוקה רבת השנים שלך לידיד המיתולוגי, היא כמובן אסורה ויש להסתירה. השירותים הם מקום לגיטימי לשהיה לזמן ארוך בפרטיות וגם ניתן לסגור לנעול אותם בבית ואיש לא ינסה לפתוח. אבל השירותים הם לא מקום לאהבה... הם מסמלים גם מקום שבו אנו נפטרים מהפסולת שלנו, זו שאם היא מצטברת היא גם מכבידה וגם מזיקה. אכן זכרונו של הידיד ואי מימוש האהבה שלכם, הוא משאת נפש אבל הגעגועים מעיקים על הנפש ואולי את גם מרגישה צורך להפריש אותם החוצה, בבחינת - אם אי אפשר לממש את האהבה הזאת, אז אפשר א צריך להוציאה מהלב ולהשליכה לשירותים. זה עשוי לשרת אותך היטב! אומנם זה לא נאמר בחלום, כי החלום הוא די שקט ואינו חלום כה רע, אבל זה הפרוש הנוסף שלי לכך שמכל המקומות בעולם, חלומך הציע – להיפגש בשירותים!...

אתם תחת שמיכה אחת, כמו בשיר של נעמי שמר: "שנינו יחד תחת מטריה אחת". גם בשיר הנחמד הזה, מדובר בפגישה אקראית, בגשם שאינה מתפתחת לקשר יציב, כי אף אחד מהם, אינו מעז לעשות צעד ראשון בעניין הזה.

מתחת לשמיכה את מקבל מתנה – שרשרת עם יהלום, כמעט כמעט טבעת אירוסין, או במקום טבעת אירוסין... עד כאן החלום הוא טוב ומלא תקווה וכמובן מילוי משאלה.

אבל השורה האחרונה היא דווקא תפנית חדה לאחור. הידיד נתן לך שרשרת פשוטה למדי ויהלום מזוייף! את לוקחת אותה, היא טובה מלא כלום. אבל אינך עונדת... השורה הזאת אומרת שכמו בעבר – היה לכן רומן אהבה שלא מומשה עד הסוף. לקחת מה שהוא נתן, אבל אסור היה לך לבקש ואסור לממש. הסתפקת באשליה נוצצת ונעימה ולבסוף הבנת שטוב לא ייצא ממנה. לא ענדת את "השרשרת שלו" (= הוא עצמו) במציאות לפני שנים, וגם בחלום הזה אינך עושה זאת. החלום אומר לך, שנהגת נכון אז ואם זה היה קורה היום, היית נוהגת בדיוק כך. אפילו בחלום אין לך אפשרות לממש את המשאלה רבה השנים הזאת, עד תום.

אשמח לחוות דעתך על הפרוש.

למעלה