חלום על תינוקת + ההורים שלי

אור_30

Active member
צהריים טובים,

התלבטתי אם לכתוב את החלום הזה או להתעלם ממנו. מנסה לכתוב
אם לא אומר הרבה - לא נורא.

החלום:
חלמתי שהייתה לי תינוקת
היא ישנה, השארתי אותה במיטה שלי בדירה הישנה. שמתילה כרית שלא תיפול
קיויתי לחזור מהר כשהיא עוד ישנה
אבא שלי לקח אותי לביה"ח, אני לא זוכרת מה קרה לי.. ובדרך דאגתי לה וקיוויתי שהכל בסדר איתה
אמא שלי בסוף הלכה לבדוק מה איתה והייתה איתה, וזה מאוד הפתיע אותי.
שאלתי את אמא שלי אם ההתינוקת התעוררה כשהיא באה או בכתה
נראלי שענתה שלא, ושהכל היה בסדר איתה.
ממש דאגתי והצטערתי שלא לקחתי אותה איתי
פחדתי שהיא תפול מהמיטה
או שתתעורר ולא תדע איפה אני.

רקע:
התערבבתי מעט עם בת הזוג שלי, לומדת בהדרגה איך לנהל את זה נכון. להמשיך להיות אני האינדיבידואל
זה חשוב לי וגם לה.
היא בדפוס של ריצוי מול אחרים, כשהיא מוותרת על עצמה למען אחרים היא מוותרת על כל מה שקשור אליה וחשוב לה, גם עליי או על הקשר שלנו.
דוגמה: אם אני יושבת איתה ועם אנשים שלה, הם תמיד צודקים ואני תמיד טועה. הם תמיד זקוקים לחמלה ואני תמיד אסתדר. רבתי איתה על זה מאוד
ציפיתי שהיא תיהיה איתי או מינימום ניטרלית. שכחתי אני בעצמי להיות איתי. להיות אני לא משנה מה
לאהוב אותי גם כשכולם שונאים אותי
הייתי משותקת מולם, לא אמרתי את דעתי כדי לא לעורר התנגדות. היא "מאמא תרזה" של רוך ומחלה אינסופית, כולם רוצים לשאוב ממנה אנרגיה.
זה סיוט לבוא איתה לאנשים שלה או לבוא "תחתיה" כי כולם מצפים ממנה להמשיך לקבל את זה שהיא נתנה כל החיים - אהבה ללא תנאים, הקשבה חמלה ברמה מוגזמת.
כרגע הוחלט שאני לא נפגשת איתה עם אנשים שלה, לא יכולה עוד לשאת את זה, זה הפגיש אותי עם עלבון גדול, תודה על גדילה.
גם הריצוי שלה מול אמא שלה האוטוריטה על חייה, זה בלתי נסבל כל הצביעות וה"פוצי מוצי"
למזלי היא לא בהכחשה, היא התחילה טיפול ומכירה בזה. (רק להיום)
היא התעוררה וקשה לה מאוד לקלוט את הדפוס הזה שלא ראתה בעצמה.. שאני ראיתי הייתי עם זה לבד
הפחד שלי לאבד, אותה או את העבודה.. מקווה שיחלוף.
אבל מזכירה לעצמי שהכי חשוב זה להיות עם הילדה הפנימית שלי ולא לנטוש אותה. כל מה שהטבחתי לעצמי אחרי הפרידה מהנרקיסיסטית
להיות הורה אוהבת לעצמי מחדש
כרגע שתינו מטופלות, האש יחסית נרגעה. אני עוזרת לה כמה שאני יכולה בתמיכה והכלה לפתח סמכות פנימית
בהמשך נראה אם יש צורך בטיפול זוגי/יחד.

אלישבע777

Well-known member
שלום אור,

הפרוש שלי לחלום על התינוקת ועל ההורים

חלק א : בחלומך יש לך תינוקת משלך ואת נאלצת להשאיר אותה במיטה שלך לבד. [בהמשך יתבהר מה הסיבה. את צריכה להגיע לבית חולים ואביך מסיע אותך לשם. ] את אימא אחראית ולכן השארת את התינוקת מוגנת ע"י כרית מפני נפילה. בדרך לבית החולים דאגת לה מאוד. וכאן את משלימה את חלק א בסוף החלום -שהצטערת שלא לקחת אותה איתה ופחדת שהיא תיפול או אולי תתעורר לבד ולא תדע איפה את.

התינוקת היא את עצמך או את כפי שהיית רוצה להיות בילדותך – תינוקת שאימא שלה דואגת לה, ואם אימא שלה חולה ( כמו אימא שלך בעצם) היא לפחות משאירה אותה בלית ברירה לבד, אבל מוגנת מפני נפילה. את היית רוצה אימא שתדאג לך . אימא שתרפד את חייך בכריות נוחות, שלא תפלי מהמיטה הגדולה חסרת המעקה. אימא שתדאג גם לעצמה ואם היא חולה – שהיא תגיע לטיפול בבית חולים. בחלום אביך דואג לך ומסיע אותך, אבל במציאות הוא היה נוכח נפקד ולא דאג לא לך ולא לאימך. החלום מתקן את העבר ובחלום הוא מתפקד כמו שאב או בעל צריך לתפקד. החלום אומר – שאילו את היית אימא, היית דואגת לביתך, טוב יותר מאשר הורייך. החלום משחזר אירועי עבר אני מניחה, בהם נפלת לבד ואיש לא טיפל בך או לא שם לב, לא היתה נוכחות הורית, לא דאגה ולא חמלה. היית נטושה משני הורים.

חלק ב:

כאן בא תיקון מדהים – אימא שלך הגיעה לבדוק את התינוקת שלך ולראות שהכל בסדר. היא אומרת לך שהיא לא בכתה ולא נפלה. אימא שלך – היא אימא טובה ודואגת. התינוקת היא שלך כלומר הנכדה של אימך, אבל זו בעצם את עצמך כפי שאת היית רוצה להיות, תינוקת שאימא בודקת שהכל בסדר.

קשה היה לי לקשור את החלום לעניין החברה. לדעתי החלום לא ממש קשור. אבל אפשר לומר שבקשר שלכן ובבעיות שהתגלו – את מתפקדת כאימא שלה. אז אם מתאים לך – החלום מצביע שהיא התינוקת שלך ואת צריכה לדאוג לחינוכה ולכך שהיא לא תיפול. אכן חברתך לא סולידרית ממש איתך והיא עושה שגיאה ואת מלמדת אותה איך מקיימים קשר זוגי מפרגן. התינוקת בחלום אינה מתעוררת ואולי היא מסמלת את חברתך שעדיין לא התבגרה לגמרי ונותנת לאחרים לשאוב ממנה אנרגיה, אבל נשארת ישנה ומוגנת ואינה מרגישה מה קורה מסביבה ( את הפגיעה בך), אם כי במציאות היא כבר מתחילה להתעורר ( אבל בחלום זה לא בא ליד ביטוי).

אשמח לחוות דעתך על הפרוש – מה התאים ומה לא .

אור_30

Active member
בוקר טוב אהובה
תודה על הפירוש. הזדהיתי עם עניין התיקון, שלי כתינוקת, של הוריי.
מעניין שאחותי לא בחלום, כי מולה אכן הטראומה עוד בתהליך.
מול הוריי אני מרגישה שכבר גדלתי. אני רואה אותי עוצמתית ואותם כילדים, אני די שלמה עם עצמי מולם. מול אחותי זה טרם קרה. אני עדיין שוברת את הדפוסים האלה בתוכי שהיא המצילה הצודקת הגדולה ואני הקטנה שטועה שהכל בגללה.

אני יכולה לקשר את זה שמה שקורה מול בת הזוג לחלום, בכך שאני משתדלת להיות איתי ולא לנטוש אותי בשם הפחדים שיקרה או לא יקרה כך וכך..
כלומר להתעסק גם בלהכיל אותי למרות ה"סכנה" או פחדים שאני מרגישה (מה יקרה אם). ללכת עם האמת שלי, להיות עם הילדה הפנימית.
לרדת מהעץ, מהמלחמות, מההתקפה. ולהיות יותר קשובה לכאב שלי ושלה, להוביל את הסיטואציה במקום לחכות שמשהו יקרה.
מאוד מפתיעה אותי יכולת ההתעלות. הבנתי את הפצע שלה גם ללא קשר לפצע שלי. הפרדתי עצמי משם. אני יחסית מצליחה להכיל אותי ואת הילדה שבי, ולכן גם מצליחה לעזור לבת הזוג שלי ולהיות גם עבורה דוגמה אישית (מנגד כשאני נבלעת/מתערבבת אני בציפייה שיעשו לי וייתנו לי = הילדה שלא יודעת שובע)
גם בהשראת המטפלת שלי.

אלישבע777

Well-known member
בוקר טוב אהובה
תודה על הפירוש. הזדהיתי עם עניין התיקון, שלי כתינוקת, של הוריי.
מעניין שאחותי לא בחלום, כי מולה אכן הטראומה עוד בתהליך.
מול הוריי אני מרגישה שכבר גדלתי. אני רואה אותי עוצמתית ואותם כילדים, אני די שלמה עם עצמי מולם. מול אחותי זה טרם קרה. אני עדיין שוברת את הדפוסים האלה בתוכי שהיא המצילה הצודקת הגדולה ואני הקטנה שטועה שהכל בגללה.

אני יכולה לקשר את זה שמה שקורה מול בת הזוג לחלום, בכך שאני משתדלת להיות איתי ולא לנטוש אותי בשם הפחדים שיקרה או לא יקרה כך וכך..
כלומר להתעסק גם בלהכיל אותי למרות ה"סכנה" או פחדים שאני מרגישה (מה יקרה אם). ללכת עם האמת שלי, להיות עם הילדה הפנימית.
לרדת מהעץ, מהמלחמות, מההתקפה. ולהיות יותר קשובה לכאב שלי ושלה, להוביל את הסיטואציה במקום לחכות שמשהו יקרה.
מאוד מפתיעה אותי יכולת ההתעלות. הבנתי את הפצע שלה גם ללא קשר לפצע שלי. הפרדתי עצמי משם. אני יחסית מצליחה להכיל אותי ואת הילדה שבי, ולכן גם מצליחה לעזור לבת הזוג שלי ולהיות גם עבורה דוגמה אישית (מנגד כשאני נבלעת/מתערבבת אני בציפייה שיעשו לי וייתנו לי = הילדה שלא יודעת שובע)
גם בהשראת המטפלת שלי.
הי אור,

שמחתי על כך שהפרוש שלי על הקשר של החלום לחברתך - מתאים! אילו לא היית נותנת רקע על הקשר ביניכן – לא הייתי יכולה לנחש והייתי מפספסת את הפרוש הזה!

החלום נראה מאוד מאד קשור לתיקון (בדיעבד) שלך בכלל ועם ההורים בפרט, ובהתחלה הייתי בטוחה שהרקע שנתת לי – ממש לא קשור לחלום!! בסוף לאחר קריאה נוספת של הרקע, הבנתי שיש קשר אפשרי והחלטתי להוסיף את הפסקה על הקשר עם החברה וגם להביע היסוס בקשר לזה, כך שאם פספסתי - תביני שהתלבטתי.

בקיצור – זה מראה כמה חשוב לכתוב רקע על אירועים קודמים לחלום! גם אם הם אינם קשורים לכאורה – לפעמים הם כן קשורים.

אור_30

Active member
תודה רבה
הכל בסדר, מותר לטעות/להתלבט. הפירושים שלך עוזרים לי מאוד
ואני מודה גם על היכולת לזכור חלומות, ובכלל שתת המודע שלי מסכים להעביר מסרים|לב|

למעלה