חלום צלול באמצעות חשמל

חלום צלול באמצעות חשמל

בזמן שאנחנו השקענו בשיטות הישנות והמוכרות לחלומות צלולים, חוקרים בתחום עבדו קשה ומצאו דרך ליצירת חלומות צלולים באמצעים מלאכותיים.

מחקרי דימות (סריקות מוח) בתחום החלומות הצלולים הראו שינוי בפעילות באזורים שונים, דבר שהוביל להבנה שחלומות צלולים הם מצב מודעות שונה, שאינו שינה רגילה ואינו ערות.
רק לאחרונה (לפני שלושה ימים) פורסם מחקר אשר מראה הצלחה ביצירה מלאכותית של חלומות צלולים על ידי הפעלה של אזורי המוח הנ"ל (באמצעות גרייה מוחית לא פולשנית).
בניסוי השתתפו נבדקים רגילים, אשר לא חלמו בעבר חלומות צלולים,למרות זאת, תחת הפרוצדורה הניסויית, דיווחו 77% מהם (!) כי חלמו חלום צלול.

המדע אמנם עדיין מגשש באוקיינוס שהוא המוח האנושי, אבל את הפירות כבר כנראה מתחילים לראות.
בקרוב נוכל אולי כולנו לחבוש בלילה את כובע החלומות שלנו, ולחלום צלול כאוות נפשנו.

לכל המעוניין- מצורף המאמר המתאר את המחקר.

מה דעתכם?

אפשר לראות במחקר הזה סימן ראשון המבשר מהפכה חיובית שתביא את הצלילות לכל מי שחפץ בה.
אפשר גם לומר שזה מעודד אותנו להתנוון, ובעצם הופך חלומות מאפיק של התפתחות אישית לעוד מוצר צריכה (ומעניין מתי יצליחו לתקוע גם שם פרסומות).

אשמח לשמוע מה כולם חושבים (ומבטיח לומר את דעתי גם, אבל בהמשך).

shadow568

New member
חחחח

יפה שהמדע מתקדם ונכון שבסוף זה יהיה כמו תהליך רגיל שכאילו אתה שם אייזו מסכה מקבל אותו חשמליים ויש חלום צלול אבל עד שזה יצליח באמת ויגיע לידיים של האנשים יש לכולם עוד הרבה בשביל מה להשקיעו לנסות כי זה לא יהיה מהר בכלל
מצד אחד זה יפה כי אז יצטרכו פחות להשקיע בשביל להגיע לחלום צלול אבל מצד שני עדיף שזה לא יהיה ''פשוט מידי' ויותר מידי המוני 0אין לי בעיה שכולם יחלמו צלול אבל כשזה בדרך הזו יש הרגשה לא טובה פה

וולפהרט

New member
מסכימה

אני בעד חלימה צלולה טבעית.
האתגר הוא מה שהופך את זה למספק יותר.
חולמים צלולים יבואו בהמוניהם? אני אברח:S

BALEDIN

New member
לא מסכימה, מבחינתי שכולם ייהנו!

לא מפריעה לי בחיים.

אל על2

New member
אני מתלבט..

מצד אחד יהיה כיף לוותר על כל העבודה הזאת ושפשוט כולם יוכלו לחלום חלומות צלולים בלי מאמץ

מצד שני שזה באמת חבל שאנשים לא ישקיעו בדרך לחלום צלול
ושאנשים לא ירגישו את ההתפתחות האישית הזו בדרך לחצלול

אני לא יודע מה להחליט... חח :)

בעד

אם זה היה תלוי בי חלומות צלולים היו הופכים לנחלת הכלל, ואין לי אפילו התלבטות.
תמיד יהיו כיוונים להתפתח איתם בחלומות צלולים, ואנחנו יודעים את זה יותר מרוב האנשים. תמיד אפשר להשתפר בתעופה, בשליטה, בעומק ובחוויות המשמעותיות.

אם אפשר היה לחלום צלול כל לילה אנשים היו מפתחים את עצמם יותר, לא פחות. חוץ מזה, היה לי הרבה יותר כיף!

למעלה