חלום צלול

Variety

New member
חלום צלול ../images/Emo70.gif

היי לכולם, סוף סוף חזרתי לעצמי, ואני שוב על מסלול החלומות הצלולים!!! אני לא זוכר עם עשיתי משהו מיוחד לפני השינה שגרם לי להיות צלול, רק, אני פתאום נזכר שנרדמתי על הצד. על צד ימין כשהכתף השמאלית למעלה (לא יודע, אולי זה יעזור למישהו). הנה החלום אני עובר תהליך מיון, ואומרים לי ללכת לדלת השמאלית, פותח אותה, ויורד במדרגות קטנות את בן דוד שלי שנראה שמנמן יותר. אני מראה לו מחזיק מפתחות שקיבלתיונפרד מחבר, ונכנס למעלית. במעלית,, מישהו אומר לי לתפוס מקום לעמוד בו, כי אח"כ יבוא משהו שנקרא "הנמלה" שיהרוג אותי אם אני לא יעמוד במקום טוב. אני נעמד, והמעלית יורדת. בחריצים של הדלת רואים את הקומות עוברות, ובחלק, רואים חיילים עתידיים כאלה. אח"כ המעלית נעצרת, ומויפע על הרצפה "בונוס". הבונוס זה להכנס לדלת אחת במעלית, ואם זה בונוס טוב, אני מקבל נקודות ומתקדם אם לא, אני מת. אני לוקח את הבונוס ומסתכן. אני פתאום מבין שזה חלום. ומתופף על אוזניי. זה לא עוזר מאוד, אבל זה משפר את הצלילות. אח"כ אני משפשף ידיים שלא עוזר. ואז, אני מסתכל על כפות הידיים שלי, ועל קיר בחדר במעלית, שכולו ממתקים זוהרים. ושוב על ידיי ושוב על הקיר, והחלום מתייצב. אני מופיע מחוץ למעלית, באיזשהו גינה גדולה שחוגגים בה מסיבות, עם אגם ממש יפה. אני מרגיש עייפות של בוקר על הפנים, שהשיטות לייצוב חלום לא הורידו, אז חשבתי אולי אם אני אשתוף פנים בחלום זה יעזור. אני הולך לחדר שרותים ושותף את הפנים בכיור. זה עוזר. אני יוצא החוצה. ומטייל, הולך ליד האגם ואומר "כל דקה היא שעה". קצת קשה לי לדבר, אני מרגיש שהפה משותק. אבל, אני יכול ללכת. אני רואה אנשים מוכרים, וכנראה מאבד את הצלילות, ומתעורר. אני כולי משותק, אבל יכול לקום אם אני רוצה. אני עוצם עיניים למרות שאני חושב שאולי, אם אני אזוז, אני אצא מהגוף כי הגוף משותק (ממה שקראתי באיזה ספר). אני עוצם עיניים, ורואה שחור, מתרכז וחוזר לחלום (לא ראיתי את שלב המעבר). בחלום, אני שוב משפשף ידיים, ומסתכל על כפות הידיים, ואז על חפץ בחלום (שוב על הקיר ממתקים במעלית), ומופיע ליד האגם שוב. ואומר "כל דקה היא שעה". ומסתכל על השעון שלי (שהפך למחוגים ולא לדיגיטלי) ומנסה לראות את הזמן מואט אבל השעון מטושטש מדיי. אני הולך לצד השני של האגם, ורואה (כנראה איבדתי את הצלילות כאן), והוא מתלהב, ואני הולך משם. ליד הגדה של האגם, אני משפשף ידיים, ושוב את התרגיל עם כפות הידיים, והצלילות חוזרת אליי. אנשים אחרים הולכים על המים, והחלטתי לנסות גם. אני הולך על פני המים, ונהנה. מנסה קצת לרוץ. בחוץ חושך. אני רוצה שיהיה אור, אז בעזרת הידיים אני יוצר בוקר, וזה לא עוזר, אז מסתובב, ובסיבוב חזרה, יש בוקר מאוד יפה, שגורם לרצפה לזהור בצבע של אור בוקר מסנוור. אח"כ אני הולך ורואה קופבת גפרורים שזשזה מעצמה ומטיילת על הרצפה. אחרי שהתמקדתי בזה, זה שיפר את הייציבות של החלום, ואת הצלילות. אני מתעורר! הולך, ורואה שחושך בחוץ. ואת ההורים שלי מדברים עם האורחים (מה שבאת לא נכון כי יום בחוץ, ואין לנו אורחים). אז החלטתי לחזור לישון ולהמשיך את החלום הצלול. כשחזרתי לישון, אני שוב מופיע במעלית, משפר את הייציבות והצלילות ויוצא החוצה... ------------------------------------------------------------------ טוב, אז אני מודע שלא עשיתי משהו מעניין בחלום, אולי חוץ מללכת על המים שנראה לי מאוד כיפי. ניסיתי יותר לעבוד על ייציבות החלום, והצלילות. הצלילות שלי השתנתה לכל אורף החלום, בחלק היא הייתה מאה אחוז, ובחלק אחר פחות ולפעמים איבתי אותה קצת אבל היא תמיד חזרה. בעזרת התרגילים של ייצוב החלום כמו שפשוף ידיים, טיפוף באוזניים ולהסתכל על כפות הידיים, להתמקד, ואז על משהו מהחלום (מה שבן טל שחר אמר). ולדעתי משכתי את החלום על חצי שעה בערך. החלום הצלול הכי ארוך שהיה לי. וגם הכי צלו (למרות שזה השתנה מדי פעם). לדעתי השיטה של עצירת הזמן לא פעלה כי לא התמקדתי מספיק. אני שמתי לב שלא הכי האמנתי במה שאמרתי, וגלל זה, אבל מה, זה האריך לי את החלום. וכל פעם שאמרתי "עצור זמן" או משהו דומה, החלום היה ארוף הרבה יותר (15 דקות, 20 דקות ועכשיו - 30 דקות). לכן, גם אם לא נצליח לעצור את הזמן, שווה לנסות את זה כדי להאריך את החלום. עוד דבר, כל פעם שראיתי דמויות בחלום, הן הורידו לי את הצלילות בצורה ממש חזקה. לא יודע למה זה, אבל אני התחלתי לדבר איתן על סתם דברים. מה שאני ממליץ, זה שלפני השינה, תגידו משהו כזה "כשאזהה שאני חולם/ת, אני אעבור למקום בלי אנשים, או חדר בלי אנשים". כשמגיעים לחדר, ליצור תמונות על הקירות. וכל פעם שהצלילות והייציבות יורדת, להתמקד על התמונות ועל השידיים (כמו שבן אמר), ולעשות שיטות אחרות. עד שהייציבות היא 101% והצלילות גם. להגיע לרמה שחושבים כמו בחיי היום יום לפחות! להוריד את עייפות הבוקר הזאת מהפנים (בחלום), ולחושב מה הלאה. או לעבוד על הצלילות והייציבות כדי להתאמן על חלומות ארוכים. אם כל חלום צלול זה הדבר הראשון שתעשו, זה יתחיל להיות אוטומתי, ואז ישר תגיעו למקום שבו אתם יודעים שזה המקום לייצב את החלום, וזה כבר בטח ייצב קצת בעצמו. עוד דבר שמתי לב, שלמרות שהלכתי לישון בשלוש וחצי (בבוקר) וקמתי ב 8, לא הייתי עייף בכלל. אני ממש עם המון כח (ולא כמו בימי בית ספר, שאפילו שאני ישן 7 שעות, אני קם כמו סמרטוט, שרוצה לחזור לישון :) חלומות פז
,
Variety-

Variety

New member
עוד דבר...

...זה החלום שזכרתי הכי טוב - דף פוליו מלא טקסט לא גדול. ובאותו לילה, זכרתי עוד 4 חלומות נוספים (קצרים יותר). כששתפתי פנים בחלום, ממש הרגשתי את המים על הפנים, ואת הפנים שלי רטובות. זה היה ממש מציאותי. ואלון ברמן: השיטה שלך שלהגיד "כל דקה היא שעה" עזרה לי בלהאריך את החלום, אז תודה רבה. אני בפעם הבאה אנסה את מה שאמרתי עם החדר, ואנסה את זה שם, וגם את השיטות האחרות של האטת הזמן האמיתי מה שכל פעם נראה לי יותר ויותר אפשרי. חלומות פז
, Variety-

שריר

New member
שאלה היה לי חלום מוזר כאילו חלמתי

שהיה לי חלום צלול אבל לא כמו בכל המקרים אלא כאילו היה לי ואני כבר ער ומסתובב בחלום בידיעה שהיה לי מה שכן אני זוכר במטושטש שהיה לי שיתוק ועוד פעם הרגשתי שמתחיל להיות הרבה אור וזהו זה מה שאני זוכר אז כנראה איבדתי את מה שהיה השאלה מה זה היה ומה זאמור להיות ומה אני אמור לעשות במצב הזה כי זה קרה לי כבר הרבה פעמים

מזלט !!

מזל"ט Variety !! ( = מטוס זעיר ללא טייס
) נשמע ממש נחמד החלום הצלול שהיה לך בעיקר הקטעים של הצלילות הגבוהה והשטיפה של הפנים עם מים, בקשר לאגם חבל שלא ניסית לשחות או ליצלול בו ! השיטה של להגיד "מעכשיו כל דקה היא שעה !" היא לא שיטה שלי אלא שיטה שקראתי עליה בפורום החלומות הצלולים alt.dreams.lucid אבל תודה שנתת לי קרדיט עליה
הבנתי שמתי שאתה עושה אותה עדיף להסתכל על שעון וממש לראות איך השניות פתאום זזות לאט או איך המחוג של השניות פתאום זז לאט אם זה שעון עם מחוגים, חבל רק שראית את השעון מטושטש. באמת מעצבנים הקטעים שבהם הצלילות יורדת, לדעתי ולפי מה שהבנתי מדפים שקראתי בנושא יש קשר ישיר בין מצב העייפות האמיתי שלך לבין רמת הצלילות בחלום הצלול, אם לפני החלום הצלול לא הספקת לישון לפחות 6-7 שעות או את מספר השעות שהגוף שלך צריך למנוחה פיסית אז גם בחלום הצלול תהיה עייף ומטושטש או מעורפל באותו יחס כמו רמת העייפות. לכן השיטה של לישון לפחות 6 שעות ולקום לכמה זמן ולחזור לישון היא טובה לרמת צלילות גבוהה כי גם הגוף שלך ניצל את שעות השינה הראשונות למנוחה פיסית ועכשיו אתה כבר לא עייף וגם המוח שלך מאד עירני וצלול מחשבתית בגלל הזמן שבו היית ער. בנושא אנשים בחלום צלול שמורידים את רמת הצלילות אז לפי המכון לחקר חלומות צלולים הדבר מעיד על צלילות לא מלאה, לא של 100% , זה מצב צלילות שבו אתה יודע שאתה חולם אך אתה חושב שהאנשים בחלום הם אנשים אמיתיים ולכן כשאתה מדבר איתם הם מורידים את הצלילות, דווקא אחד הדברים הכיפיים בחלום צלול זה לפגוש דמויות ואנשים, חבל לוותר על זה, אולי תנסה בזמן החלום הצלול להזכיר לעצמך מדיי פעם שזה רק חלום ושהדמויות לא אמיתיות, גם כשאתה מדבר עם מישהו אז תגיד לעצמך שזה רק חלום. יופי טופי
אלון

Variety

New member
תגובה

היי אלון, ואם זה נכון מה שאתה אומר שאם הגוף עייף, אתה עייף בחלומות צלולים, זה מנגנון הגנה שאתה לא תהיה צלול כהגוף לא צריך, והוא ינצל את הזמן הזה לישון שינה של חלומות רגילים. ואז, אין מה לדאוג בקשר לשיהיה יותר מדיי חלומות צלולים על חשבון חלימה רגילה, כי אם החלום הצלול מצליח, כל הזמן, זה אומר שאתה ישן מספיק. אני מאמין שזה נכון כי זה ככה קורה לי. בקשר לאנשים, הם הורידו לי את הצלילות. היא הייתה ממש 100% או כמעט, והם ממש הורידו אותה המון, ממש הרגשתי את זה. גם החלום נעשה יותר יציב כשהצלילות ירדה. זה מוזר. ספגטי בפיתה, Variety-

Panther

New member
גם לי זה קורה

גם לי זה קורה, מחשבות פילוסופיות כאלה בזמן חלום צלול. נגיד אני צלול, ואז ניגש לדבר עם מישהו. אני כבר יודע שאני ממציא את כל מה שהוא יגיד, אז בשביל מה לי לשאול אותו? ואז כשהאיש בחלום הצלול אומר משהו שלא התכוונת שהוא יגיד, זה מאוד מבלבל ומערער את הצלילות.

ליטן א

New member
אצלי זה קורה בדיוק הפוך...

בחלומות רגילים שלי, אני מגיע כבר למצב של "קדם-חלום צלול", שאני מתחיל להיות מודע לעצמי, ואני מתחיל לשאול את עצמי איך זה יכול להיות שהדברים האלה והאלה קורים בחלום - ואז, במקום לעשות בדיקת מציאות טיפשית, אני נותן לעצמי כל מיני הסברים פילוסופיים ופיזיקליים שמסבירים את התופעות האלו... לו רק הייתי קצת פחות פלספן בחיים, יכול להיות שכבר הייתי חולם 2-3 חלומות צלולים.... (ומצד שני, אם לא הייתי פלספן בחיים, לא הייתי מייחס כל חשיבות לפורום הזה ולכל הנושא
)

Dazed&Confused

New member
תגובה

טוב, בזמן האחרון אני לא מגיב הרבה ולא ממש לעניין, אבל בכל מקרה רציתי להגיב על הרעיון של השחיה/צלילה. אני הרבה פעם שחיתי וצללתי בחלום זה ממש כיף! לפעמים צללתי והרגשתי באופן מוחשי את הלחץ על הריאות וחשבתי שאני הולך לטבוע, אבל בסופו של דבר היה לי מספיק אוויר ועליתי בחזרה. בחלומות מהסוג הזה תמיד הייתי עם צלילות אבל נמוכה ככה שזה היה מאוד מציאותי אבל יותר יציב, וכשצללתי לא פחדתי "לטבוע" כי ידעתי שבסך הכול אני אתעורר מעצם הטביעה. זה ממש נחמד היו לי חלומות ממש ארוכים שבהם שחיתי להנאתי בבריכה הלוך חזור צלילות ארוכות וכו´ כשאני חושב על זה עכשיו אז החלומות האלה בצלילות הנמוכה היו ממש ממש ארוכים לפחות שעה וחצי כל אחד אם לא יותר! הבעיה כשהחלום צלול לגמרי היא שהחלום פחות יציב וגם אתה מודע יותר לזמן שעובר אז ככה יוצא שהחלום גם יותר קצר. והנה עוד משהו שעכשיו נזכרתי בו מהחלום שהיה לי בבוקר. זה מתקשר לשיחה שהיתה לי עם מישהו בצ´אט בקשר לכאב בחלום ואני טענתי שזה יכול להיות מאוד ממשי. אז היום היה חלום מאוד ארוך וכמעט בכלל לא צלול ברובו, שנכנס לי חרק מסוים לרגל ונשך אותי שם או משהו כזה. הכאב היה מאוד ממשי אני זוכר את התחושה הזאת בברור. כאב עמוק ואמיתי. אז ככה שבאמת יכולות להיות תחושות חזקות בחלום. אשמח לתגובות על כול שלל הנושאים שכתבתי עליהם, לילה טוב וחלומות פז, boaz

למעלה