חלום קצת מוזר

P e t e r P a n

New member
רקע: גיל 37 וחצי, זכר, רווק.
מטפל באימא 24/7 כבר שנתיים אחרי שהתגלה בגרון גידול סרטני ממאיר, נאלצה לעבור כריתת גרון ואחרי טיפולים (עובד גם דרך חברת סיעוד).
בזמן האחרון מודה שמרגיש קצת עייפות מכל המצב, קצת רצון להשתחרר מהכל, אפילו לקצת, והייתה גם קצת ירידה במצברוח בימים האחרונים.

החלום:

אני יושב בחדר שלי (נראה שזה בלילה כי אין ממש אור), ואני בשיחת טלפון (אני לא יודע עם מי, אבל קיבלתי תחושה שמדובר אולי במישהו שהרבה זמן החשבתי כחבר טוב, שמו דויד, אבל לאחרונה יש לי הרבה השגות לגביו ואני לא ממש בטוח לגביו). בזמן השיחה אני שם לב לחלזונות שמסתובבים בחדרי (לא מהר, די לאט). כמה מהם היו בגודל קטן עד בינוני, וכמה מהם היו יחסית גדולים. הקונכיות שלהם היו בצבע הנורמלי של חלזונות, אם זה עוזר. אני מתחיל להתחקות אחרי החלזונות, ואני מרגיש שהאיש מהצד השני של הטלפון מרגיש זאת ומנסה בכל הכוח למשוך את תשומת הלב שלי. אני חוזר לשיחה, אבל אז אני שם לב לקבוצה של ארבעה חלזונות גדולים שזזים אחד לצד השני על הקיר ממול, מלמעלה למטה. אני שוב מתחקה אחריהם, והאיש מהטלפון מתחיל לצעוק, מנסה להסיח את תשומת הלב שלי מהחלזונות. אני שומע אותו ולא עונה, כי אני גם שלב למשהו מוזר- החלזונות משאירים אחריהם שובל כלשהו. לא שובל דביק, אלא משהו שנראה קצת כמו עשן, אבל הרבה יותר בהיר וברור, והשובל הוא בצורה של פרפרים צבעוניים (זוהרים אפילו, כמו ניאון). החלום נגמר בזה שאני מביט בחלזונות ובשובל בסקרנות, כשאני בבירור שומע שאיש היחשה בטלפון נהיה עצבני יותר מזה שאני שם לב לחלזונות ולא אליו. (אציין בנוסף שקיבלתי גם תחושה של אגרסיביות מהאיש בטלפון, כאילו שהוא מנסה לשלוט בי או משהו. לא יודע אם זה קשור, אבל היו לי בחיים מקרים של אנשים שניסו לשלוט בי, אבל תמיד הייתי ציפור חופשית שזז ומתנועע לפי המצפון שלי, והרבה מהם באמת השתמשו במניפולציות כאלה ואחרות כדי למשוך את תשומת הלב שלי. שוב, לא יודע אם זה קשור לחלום).

אשמח לדעתך על החלום הזה. הוא באמת קצת מוזר ולא קונבציונלי.

תודה,
דניאל.

אלישבע777

Well-known member
שלום דניאל,

אם אינך חדש בפורום החלומות וכבר פרשתי בעבר את חלומותיך, אנא ציין זאת ( ואת הכינוי הקודם שלך) ואקרא אותם ואת הפרושים הקודמים. ככל שיש יותר חלומות וגם רקע קודם – הפרוש שלי עשוי לקלוע יותר למטרה.

בחלום ישנם שני מוטיבים סמליים שהם בהחלט קשורים למצבך כיום ובכלל. השיחה עם האלמוני שאולי הוא חברך ( לשעבר) דוד, מתקיימת בחדרך בחושך. אבל בחלום אינך חולם על השיחה עצמה, אלא דעתך מוסחת אל חלזונות המסתובבים בחדר האפלולי והם אפילו זוהרים. האדם מעבר לקו, מרגיש שדעתך מוסחת והוא מנסה לשלוט בך, להחזיר אותך לשיחה, מתעצבן עליך ואינו מסתיר את האגרסיביות שלו.

האיש שאיתו אתה משוחח – יתכן שהוא אכן מסמל את חברך דוד, שכיום אתה מטיל ספק בטיב החברות ביניכם. ויתכן שהוא דמות כללית (שמתגלמת בדוד), של האנשים בעבר ובהווה הרוצים לשלוט בך ולאלף אותך ( ע"י מניפולציות) ולהפוך אותך מציפור דרור חופשיה, ומצפונית, לחילזון, המשוטט בחדר אפלולי, באיטיות ללא מטרה ותכלית. החדר האפלולי, אולי מסמל את דוד הנכלולי? או את כל האנשים שאינם מאירים את חייך וגם את מצבך האפלולי והירוד, בעקבות מחלתה הקשה של אימך והטיפול המסור בה. השיחה היא בלילה, ואתה אינך ישן אבל במציאות אתה קצת עייף מהעול ומצב הרוח ירוד. אינך מפסיק את השיחה עם האיש מעבר לקו, כי זה אינו יאה ואינו מקובל. אתה ממלא את החובה לשוחח גם כשלא נוח לך, כשם שאתה מטפל באימא, שאולי אין בנמצא מזור למחלתה וכל מה שאתה עושה – הוא בעצם חסר תועלת, אבל אתה יודע שהטיפול בה ייפסק מאליו באחד הימים שאינך רוצה שהוא יגיע. ההקלה המיוחלת תבוא ביום העצוב ביותר בחייך ולכן אתה ממשיך ונושא בעול.

אפשרות נוספת לבחירה - שהחבר דוד הוא אתה בעצמך, והדיאלוג ביניכם הוא דיאלוג פנימי בינך ובין עצמך – מצד אחד אתה רוצה לזחול משם ( אין לך אפשרות לעוף, אינך ציפור דרור בימים האלה) אבל אתה לכוד בחובת השיחה ( הטיפול באימא). החלזונות המשוטטים, חופשיים ממך ועל כן הם מסקרנים אותך. אתה מתעצבן על עצמך – כי אתה יכול לקום וללכת אבל אתה נשאר וממלא את חובותיך ( אתה שולט על עצמך ואפילו נוזף בעצמך, ובוחר לחזור לשיחה ולא לנתק אותה), אבל בלב חצוי. ( במציאות – במצב רוח ירוד ועוגמת נפש)

הסמל השני הוא החלזונות המשוטטים. יש עליהם פרטים למכביר: גודלם אינו אחיד קטנים, בינוניים וגדולים, חלקם בגודל בינוני, צבע רגיל, משוטטים לאט. ארבעה חלזונות גדולים שזזים אחד לצד השני על הקיר ממול, מלמעלה למטה. עד כאן, המחזה אכן אינו רגיל, אבל אינו מאוד מוזר. הייתי מפרשת את הסצנה – כרצון שלך לזחול החוצה לחופשי, אבל אתה לכוד בחדר. החלזונות בגדלים שונים וארבעת החלזונות הגדולים היורדים מלמעלה למטה מסמלים כולם את עצמך – אתה אדם רבגוני יכול להופיע בגדלים שונים, החלזונות הגדולים יורדים למטה והם מסמלים את ההווה ואת העייפות שלך ותחושת הדכדוך.

בהמשך החלזונות מופיעים בצורה בלתי שגרתית לחלוטין: הם משאיאים אחריהם שובל שאינו ריר דביק כדרך החלזונות אלא שובל של עשן צבעוני בדמות פרפרים צבעוניים וזוהרים כאור ניאון!! החלונות האיטיים הלכודים בחדר הסגור והאפלולי ( כמוך בעצמך!) ממציאים את עצמם מחדש! הם הופכים לפרפרים חופשיים וזוהרים באור יקרות! אתה מתבונן במחזה בסקרנות ובעצם אתה מתבונן בגלגול החדש שלך, שאתה מייחל לו ולא מאמין שהוא יתרחש אי פעם – אתה החילזון עכשו ואתה תהפוך לפרפר חופשי זוהר. לא מתוך גולם חסר תנועה, אלא מתוך חילזון איטי שמצליח לשוטט למרות איטיותו ומנסה למצוא את דרכו באפלה. אתה בסוף תגשים את רצונך לחופש ולעוף חופשי. אפקט הפרפר יתגשם בך. יבוא יום ואתה תזהיר באור יקרות ותעופף לחופשי.

החלום המדכדך משהו, מסתיים באופן מפתיע באופן אופטימי. המצב הנוכחי הוא זמני. יבואו זמנים טובים ממנו!

החלום אינו נבואי כמובן. אבל מי יודע? אולי החלום הזה יתגשם בעתיד? זה אכן תלוי גם בך ולא רק בגורל! מכל מקום, החלום מראה בתוך נפשך אתה אופטימי ותאב חיים וחופש והמצב הנוכחי הוא זמני.

אשמח לחוות דעתך על הפרושים השונים ( מה התאים ומה לא התאים) חוות הדעת שלך תסייע לי בפתרון חלומותיך בעתיד! אני קוראת לפני כל פרוש חדש - את החלומות הקודמים, הרקע וחוות הדעת.

P e t e r P a n

New member
היי =)

פרסמתי בעבר בפורום זה, מספר פעמים, אבל זה היה לפני הרבה מאוד שנים (האחרונה נראה לי הייתה לפני כמעט 10 שנים), ואנ'לא מוצא את הפוסטים האלה.
בדר"כ החלומות שלי הם מאוד מוזרים וסוריאלייסטים ויש להם תחושה אמיתית, מאוד חיה.

והפירושים די קולעים. קראתי באמת שאחד מהאינטפרטציות לחילזונות בחלום מעיד באמת גם על קונפליקט עצמי, ובאמת לאחרונה התעורר קונפליקט עצמי בכל הקשור לסיטואציה העכשווית. אני נהנה ועושה הכל מכל הלב, אבל לעיתים ממש רחוקות קשה שלא על החצי הכוס הריקה, על מה שמרגיש שמפסידים.
יש גם אפשרות ששיחת הטלפון מעידה על קונפליקט עצמי עם עצמי וגם בכל מה שקשור גם לאותו חבר טוב כביכול- כמה אנשים שהחשבתי לחברים טובים, או לפחות אנשים שאני יכול לסמוך עליהם, לא רק שלא הוכיחו את עצמם בשנתיים האחרונות, אלא גם חפשו צד מאוד מכוער.
וכן, מרגיש לכוד. וחנוק (כידוע, קשתים לא אוהבים להרגיש ככה :sneaky:). אבל כמו שכתבת (ואמו שכבר התחלתי להזכיר לעצמי אמש),צריך גם להנות מהמסע עצמו, לא להתמקד בתוצאות (שזה גם משהו שעשיתי לאחרונה יותר מדי), ושבסוף כל מצב הוא זמני ולא קבוע.
אגב- יכול להיות גם באמת שהחלזונות עם שובל הפרפרים זה גם מסר? בסגנון של "לאט מגיעים רחוק"? זה גם משהו שעלה בדעתי. אמנם יש התקדמות, והיא איטית, אבל היא תהיה שווה בסופו של דבר.
(חלומות הם אולי אינם נבואיים, אכן, אבל תמיד האמני שזו הדרך של התת-מודע לתקשר איתנו, להדריך, להזהיר. לא תמיד באופן ברור, מן הסתם :-D)

המון תודות! הפרשנות באמת עזרה, וגם האירה אור על דברים חשובים.
:giggle:

אלישבע777

Well-known member
היי =)

פרסמתי בעבר בפורום זה, מספר פעמים, אבל זה היה לפני הרבה מאוד שנים (האחרונה נראה לי הייתה לפני כמעט 10 שנים), ואנ'לא מוצא את הפוסטים האלה.
בדר"כ החלומות שלי הם מאוד מוזרים וסוריאלייסטים ויש להם תחושה אמיתית, מאוד חיה.

והפירושים די קולעים. קראתי באמת שאחד מהאינטפרטציות לחילזונות בחלום מעיד באמת גם על קונפליקט עצמי, ובאמת לאחרונה התעורר קונפליקט עצמי בכל הקשור לסיטואציה העכשווית. אני נהנה ועושה הכל מכל הלב, אבל לעיתים ממש רחוקות קשה שלא על החצי הכוס הריקה, על מה שמרגיש שמפסידים.
יש גם אפשרות ששיחת הטלפון מעידה על קונפליקט עצמי עם עצמי וגם בכל מה שקשור גם לאותו חבר טוב כביכול- כמה אנשים שהחשבתי לחברים טובים, או לפחות אנשים שאני יכול לסמוך עליהם, לא רק שלא הוכיחו את עצמם בשנתיים האחרונות, אלא גם חפשו צד מאוד מכוער.
וכן, מרגיש לכוד. וחנוק (כידוע, קשתים לא אוהבים להרגיש ככה :sneaky:). אבל כמו שכתבת (ואמו שכבר התחלתי להזכיר לעצמי אמש),צריך גם להנות מהמסע עצמו, לא להתמקד בתוצאות (שזה גם משהו שעשיתי לאחרונה יותר מדי), ושבסוף כל מצב הוא זמני ולא קבוע.
אגב- יכול להיות גם באמת שהחלזונות עם שובל הפרפרים זה גם מסר? בסגנון של "לאט מגיעים רחוק"? זה גם משהו שעלה בדעתי. אמנם יש התקדמות, והיא איטית, אבל היא תהיה שווה בסופו של דבר.
(חלומות הם אולי אינם נבואיים, אכן, אבל תמיד האמני שזו הדרך של התת-מודע לתקשר איתנו, להדריך, להזהיר. לא תמיד באופן ברור, מן הסתם :-D)

המון תודות! הפרשנות באמת עזרה, וגם האירה אור על דברים חשובים.
:giggle:
תודה על התגובה המהירה והמקיפה.
אשמח אם תכתוב בפרטי את הכינוי הקודם שלך, ואולי אוכל למצוא חלומות קודמים שלך.

למעלה