חלום רע של חיילת משוחררת

shirley84

New member
חלום רע של חיילת משוחררת

אני לא בטוחה אם אני במקום הנכון, אבל אני אשמח אם תוכלו לענות לי בבקשה... בלילות האחרונים אני לא מסוגלת לישון כמו שצריך, אני הולכת לישון בשעה סבירה, אבל לוקח לי המון זמן להרדם ואז אני קמה בשעה לא סבירה. כל הסדר יום שלי משתבש... שאני נרדמת אני חולמת על חרק מסוים. יש לי פוביה מחרק מסוים מאד ושאני לא מרגישה טוב נפשית, אני מדמיינת אותו או חולמת עליו. זה לא חרק שעושה רע, הוא לא ארסי ולא פוגע. פשוט מגעיל אותי. וזה הזמן להגיד - אל תנסו לחשוב אפילו לנסות לשאול אותי במקרה אם זה חרק שנקרא X או Y כי רק מעצם השם שלו, כולי נכנסת להתקף חרדה עמוק וקשה. בחלום אפילו ניסיתי להרוג אותו, כאילו הרגתי אותו - אבל זה לא עזר לי להרגע או להפסיק לדמיין/לחלום עליו. אני חושבת שנקלעתי למצב החרדה הזה בגלל שינויים רבים שעברתי בשבוע האחרון - השתחררתי מהצבא, קבלתי עבודה, התפטרתי, מצאתי חבר, הוא זרק אותי, נהייתי חולה, לקחתי תרופות, קבלנו סלון חדש ושאני מתעוררת אני פשוט לא מזהה איפה אני. מה עושים? איך נרגעים ויוצאים מהלחץ הזה של תחילת החיים ?

LoveBeing

New member
הגעת למקום הנכון בכל זאת.. ../images/Emo13.gif

מדהים שמצאתי אותך כאן!! במקרה באתי לבקר שלא הייתי הרבה זמן. בקשר לחלום שלך.. החרק הזה מייצג את הפחד שלך ממשהו. אולי חלק בעצמך שאת לא אוהבת.. אז אם תהרגי אותו זה לא יהיה טוב. תראי מה לי היה פעם.. אני כמו כולם פחדתי מג'וקים ונגעלתי מהם. יום אחד התחלתי פשוט לטפל בהם. ואז החלטתי שוב לא לפגוע באף ג'וק. ויום אחד הופיע לו ג'וק באמבטיה.. אז אני במקום לברוח ולהיגעל רק עמדתי לידו. בכוח הכרחתי את עצמי לא לפחד ממנו. ואז נשארתי לכמה זמן לכמה דקות, גם שהוא זז לעברתי פשוט זזתי. ואז הבטתי בו! הוא נראה כמו חיה נוראה חכמה.. בכל זאת זה חרק גדול עם כנפיים.. שיודע לאן הוא הולך ומה לעשות.. המצאה גאונית! פשוט פאר היצירה... שום מחשב שגדול פי כמה וכמה, לא מסוגל לעשות חצי ממה שהוא עושה. התוכי של החרקים..
כמו העורב... ומאז אני לא נגעל מהם.. אני רק מעריך אותם... הם גם בטח לא מלאים במחלות.. פשוט אסור לגעת בהם.. כי הם משחררים איזה חומר.. הם לא רעים ולא מגעילים.. רק שונים מאיתנו מאוד. והם יכולים להיות אפילו חמודים.. אם רק לא מפחדים מהם.. כי הם פחדנים בסופו של דבר! יותר מאיתנו! אז אולי ככה תעשי עם החרק שלך? תקראי לו החרק החמודי שלי?
בקשר לשאר הדברים שעברת.. הם הסיבה לחלום כנראה.. והחרק הוא הדרך להתמודד איתם.. או לברוח או כדורים או להתמודד! ואני יודע כמה זה קשה.. לי יש דברים אחרי שמפחידים אותי.. שאני נכנס לחרדה שאשתגע או משהו.. אצלך זה חרק בחלומות.. ככה שאפשר לעשות משהו. נסי! שלך.. גיל

LoveBeing

New member
עוד משהו...

לטפל- התכוונתי להתעלל או להרוג... דבר שני. זה באמת נורא מפחיד להתחיל את החיים.. למזלי אני לא במקומך.. כי אני יודע שבטח אבחר בדרך אחרת.. שתתאים לי ואני לא מוכן להתפשר, כי מספיק עברתי וסבלתי בגלל שהחלטתי לפי מה שאמרו לי.. אני מעדיף לא להיתקל שוב ושוב ובחרדות שבאות עם הטעויות.. אז חכי בסבלנות ותבחרי מה שבאמת את רוצה לעשות. אנשים לומדים ישר אחרי הצבא כי אז הם לא צריכים להחליט.. וההורים עוזבים אותם בשקט.. אבל חכי עם זה! אל תשקיעי את כל כולם ו20,000 שקל בתואר שאולי לא תצטרכי.. קודם תחשבי מה שאת רוצה.. קודם תמצאי מה עושה אותך מאושרת. יש עוד הרבה אפשרויות חוץ מעבודה ולימודים.. את חכמה יותר מידי בשביל ליפול המלכודת הזאת.. ויש לך אותי אם לא תצליחי להירדם. גם לי יש לילות כאלו.. וכבר חשבתי לקחת את הכדורים שוב.. לפחות לגברים יש משהו שעוזר להירדם
אם את יודעת על מה שאני מדבר... צריך יותר לעשות דברים עם הגוף.. שנרגיש שבאמת עשינו משהו. ולא רק עם המחשב.. אולי תצאי קצת מהבית? בקרי כל מיני חברים שלא ראית הרבה זמן? גם אם הם גרים קצת רחוק ממך? (רמז רמז..) או שתלכי לסרט טוב שישנה לך את החלומות.. או לרוץ או ללכת קצת? רק לא בבית יותר מידי.. אני שאני חולה מבין את זה.. טוב בנתיים חיבוק.. שלך, גיל

shirley84

New member
תודה רבה גיל על התגובה שלך...

אתה יודע, אנחנו ידידים טובים במשך המון זמן ואני לא זוכרת אי פעם שספרתי לך על זה, על הפחד המוגזם באמת שלי מהחרק המוזר שלי. שמחתי מאד שכתבת על ההתמודדות שלך עם הפחד שלך מג'וקים, וזה עשה לי קצת טוב - כמה שזה ישמע מוזר, והרגשתי שאני לא לבד בקטע הזה. אבל, בניגוד לפחד שלך שאיכשהו הצלחת להתמודד איתו, כמו הרבה דברים אחרים שהצלחת להתמודד איתם בחיים שלך וניסית להפוך אותם למשהו שהוא כן "נסבל", הפחד שלי גם מייצג משהו אחר לדעתי וגם הוא מחמיר. כי למשל במקרה, אתמול בא לביקור בבית שלנו בשעה 12:30 בלילה ג'וק ענקי אבל ע נ ק י , למטבח ואני בדיוק הגעתי למטבח כדי לקחת מים. עכשיו שימו לב, זה בכלל לא החיה ההיא שאני מפחדת/נגעלת ממנה... ובכל זאת הגבתי בצורה דומה כמו במפגש עם החיה "ההיא": התחלתי לבכות ולרעוד והיה לי קוצר נשימה, וכל הזמן התגרדתי כי כאילו דמיינתי היא מטיילת עליי. אבל אחרי חצי שעה הצלחתי בכל זאת להרדם, כי בכל מקרה היה לי יום עמוס, ובכיתי וזהן - עבר. אם זו היתה חס וחלילה "החיה ההיא" - זה היה משהו הרבה יותר חזק מהתגובה שהיתה לי, אז תבינו... בקטע המוזר באמת, זה שאני מרגישה שאני כאילו חוזרת לאחור בזמן, כי גם שנה שעברה בדיוק באותה תקופה אני וחבר שלי דאז נפרדנו, וגם אז הופיעה החיה ההיא והכל כל כך דומה עד כדי כל שזה ממש מייאש ומפחיד, כאילו בכלל לא השתנתי מאז (בצבא הלכתי לטיפול אצל הקב"ן וגם פגשתי מישהו ביומיום שגרם לי קצת להשתנות). זה לא קשור כל כך עכשיו לחלום שלי, אבל פשוט... יש ימים כאלה שאני תוהה אם משהו לא בסדר איתי, כי יש לי שינויים ממש דרסטיים במצבי רוח - אני עוברת ימים שלמים בHIGH כזה גבוה, ואז מגיע הלילה ובום יש נפילה ואני נכנסת לאיזה מצב רוח רע.... ושוב בוקר טיפה רע, צהריים טוב, אחרה"צ טוב יותר, ערב מתחיל להיות רע, ולילה - גרוע. כאילו המצבי רוח משתנים לפי השמש... זה נורמלי שיש תקופות כאלה בחיים או שאני משתגעת? תודה מראש לכולם על התגובות ושיהיה לכם יום טוב:)

../images/Emo15.gif

מדהימה ההתמודדות שמתאר בפנייך גיל, בכזה פרוט, במיוחד אם לוקחים זאת באופן מטפורי, לא רק להתמודדות עם ג'וק אלא להתמודדות עם חלקים שהג'וק הזה מייצג בתוכנו, או חלקים במציאות שאנחנו לא אוהבים...הנסיון הזה לבחון זאת באופן הגיוני, לקבל את החלק השונה הזה, המגעיל, הדוחה, המפחיד, להתיידד אתו, אפילו להעריך אותו... מעניין. את מציינת המון דברים חדשים שקרו לך בפרק זמן מאד קצר. אולי את צריכה לקחת לך פסק זמן ולא להזדרז לקפוץ לתוך דברים חדשים כרגע. זמן של הסתגלות. זמן להסתכל סביב. לנשום. להתרגל ליציאה הזו ממסגרת מוכתבת. זו הפעם הראשונה בחיים שעלייך להחליט לגבימעשייך, עתידך, שאת לא בתוך הזרם המוכתב של החיים. וזה יכול להיות מלחיץ. לפחות כמו ג'וק באמבטיה.

da28

New member
בעיניני חרקים...

מעניין שדווקא היצורים הכ"כ קטנים הלנלו יותר מפחידים מדב פנדה מקסים שלמעשה יכול להרוג אותנו! החרקים דווקא לא מעבירים מחלות כי הם מכוסים בחומר אנטיבקטריאלי שמגן עליהם מטפילים ופיטריות באזורים החמים והלחים בו הם נמצאים. כדאי לחשוב על זה שבחלום הפחד הוא (בהשוואה למה שכתבתי) הוא למעשהקטן לא מזיק בכלל אבל אולי קצת מכוער וזהו וככה להתייחס לזה. הוא לא גדול כמו דוב ולא במסווה של מתיקות אלא כנה ואמיתי והיה מעדיף לברוח ממך יותר משאת ממנו.הוא אפילו לא נושך ...

LoveBeing

New member
ואוו תודה רבה רבה!!!

אני רציתי לדעת זאת במשך הרבה זמן!! אם החרקים באמת מעבירים מחלות! אז עכשיו סוף סוף נתת לי את התשובה! איזה יופי עכשיו לא ארגיש רע אם חרק היה עלי.. ולא אפחד שזה עם מחלות כמו שגרמו לי להאמין בילדות.. רק גם החילזון בלי בית לא מעביר מחלות? ומה עם הזבובים? שמעתי שהרגליים שלהם מלאות במליוני בקטריות.. ודרך אגב אם כבר אז כבר.. לא יודע למה הפכתי אותך למומחה לחרקים..
אם יתוש עוקץ מישהו עם איידס... הוא לא יכול להדביק מישהו בלי? פעם פחדתי מזה... לפני שהבנתי שהכל מתוכנן בעולם.. שאלוהים לא עושה כאלו דברים ללא סיבה... אז יש לך תשובה? תודה רבה! באהבה, גיל
תזכורת: א) חילזון בלי בית... (יש לו שם בכלל?) :0) ב) רגליים של זבובים... ג) יתוש עם איידס

da28

New member
../images/Emo22.gifחרקים...

אהלן, אז ככה חילזון ללא כונכיה נקרא חשופית (חשוף) רואים אותם יוצאים בעונה בקבוצות. עד כמה שידוע לי הם לא מעבירים מחלות אבל לא מומלץ לגעת כי הריר שעוטף אותם יכול לגרום לאלרגיה. לגבי יתושים עד כמה שזכור לי (גם אני התעניינתי בזה) הם לא יכולים להעביר את הוירוס (אחרת אוי ואבוי היה לנו...) כי כמות הדם שהנקבה (רק היא מוצצת דם) לא מספיקה כדי להדביק באיידס אלא רק בקדחת.(יתושי אנופלס) אבל אני אבדוק את זה שוב. הבעיה עם זבובים שהם אכן מעדיפים מזון מקולקל רקוב ,זבל וצואה (סליחה על הגועלנפש) אז מומלף לא להשאיר אוכל לא מכוסה וכו'. הם לא עוקצים, אז אין כל כך מה לפחד מהם אבל מומלץ להתרחף אחרי פיקניק בחוץ בו נפגשנו איתם... יש לי חומר נוסף על חרקים (אני לא מומחית אבל למדתי אצל אחד כזה) אז אבדוק במחברת אם נתתי לך תשובות מספקות.

למעלה