חלום שאני לא רצויה

אור_30

Active member
בוקר טוב,

רקע: עוברת תהליך משמעותי לאחר הפרידה
משילה את גולם הילדות, את גולם התלות
נעשית עצמאית יותר ויותר, שיחררתי המון אנשים/קרובים.
אני לא מבינה איך אני משילה כ"כ הרבה ממני ועדיין קיימת. מיקה בן שאול אומרת: "השינוי המבהיל ביותר הוא אדם המשיל את עורו"
מנקה באומץ רב (והמון קושי, סבל, בכי) אנשים שמעכבים אותי מאחור, את כל מה שנאחזתי בו אי פעם, מרגישה בדידות מאוד מאוד גדולה, גם לבדות.
כאילו שאין לי דבר לאבד חוץ מאת עצמי.
לא יודעת אם זה קשור, אבל כמה ימים שלא היו אינטרנט וכבלים וזה היה ממש קשה לי בנוסף לבדידות וגשם וקפור.. (שונאת חורף), גם לא הלכתי לספורט שאני עושה בגלל המזג אוויר, מתרגלת קשיבות פנימה והרגיש לא נכון ללכת בקור שהוא בלתי נסבל עבורי (פעם קודמת הלכתי וסבלתי)

החלום:
חלמתי שהייתי איפהשהו, אין לי מושג מזה המקום הזה. אבל הקטע הוא שאני זוכרת רשת של המשחק (טניס שעושה במציאות)
אחותי הייתה שם איתי (גדולה ממני בעשור, בהיריון, בקשר לר טוב ולא גרוע, סביר)
לא כ"כ הבנתי מה היא קשורה לחלום (בילדות היא ואמא צחקו עליי והשפילו אותי כ"כ הרבה, אני רואה את השינוי מול נשים, נעשיתי אמיצה יותר)
בחלום הייתי אני בצד אחד, היא הייתה באמצע (נראלי במקום כאילו המאמן)
והיו חבורת נשים מהצד השני של הרשת, בחלום הן "חברות" שלי, במציאות אין לי מושג מי הן.
(אציין שאחותי פחות בעניין של התפתחות אישית/רוחניות, מכבדת אותה, כל אחד ודרכו. בהתחלה היה לי מאוד קשה עם זה, כיום מקבלת באהבה)
בחלום ביקשתי מהנשים האלה להצטרף או משהו. הן לא רצו אותי..
מצאו תירוצים..
ואז אמרתי להן (ואחותי הסכימה, נתנה תוקף ואישור, שזה משהו שבאופן אירוני אני כבר פחות מחפשת כי אני עובדת על אישור פנימי) "לא משנה מה אציע, תשללו את זה/תגידו לא. זה לא בגלל ההצעה/המציאות, אלא בגלל שאתן לא רוצות אותי/אוהבות אותי (או משהו בסגנון), הרגשתי לא רצויה, אבל עם ביטחון, ראיתי שיש להן בעיה.
רק זוכרת את האומץ והכנות בחלום (לגמרי עובדת על זה במציאות בסבל רב, כנ"ל עובדת על עצמאות ואינדיבידואליות)
תודה מראש על פירושים מדהימים.

אלישבע777

Well-known member
הי אור 30
הפרוש שלי לחלומך:

החלום הוא קצר מאוד ואין בו עלילה רבה:

את ואחותך הגדולה נמצאות במגרש הטניס. ל את נמצאת בצד אחד של הרשת אחותך נמצאת באמצע כאילו היא המאמנת, החברות שלך (שאינן במציאות), נמצאות מהצד השני.

עד כאן זו הסיטואציה ללא תנועה או דיבור.

כל החלום מסתכם בכך שאת רוצה להצטרף לחברות והן לא רצו לצרף אותך בכל מיני תירוצים. ואז ( אחרי אישור או הסכמה מאחותך) את מטיחה בהן את אשמתן בפרצוף, ללא כחל ושרק , דברים נוקבים ( ועצובים מבחינתך! וגם הרגשת יפה שאינך רצויה) אבל אמרת את ההאשמות הנכונות בכנות רבה ובאומץ ובעיקר - בביטחון עצמי , בתקיפות וללא בכיינות, קיטור, או רחמים עצמיים, (כפי שניתן היה לחשוב מתוכן ההאשמות!)
ומה שקרה זה שהן פשוט נדהמו. את שיקפת להן את פרצופן המכוער במראה!

אכן מצד אחד – את עדיין צריכה "אישור מסמכות בכירה", כדי להגיד את האמת בפרצוף למישהו ולעמוד על כבודך, כלומר את עדיין לא לגמרי בעלת ביטחון עצמי. מצד שני – כשאת מקבלת גיבוי כזה, את "מתמלאת רוח קרב" ואת יודעת להראות אפילו לחברות כמה הן בוגדניות, בביטחון גמור, דברים נוקבים ולא להיות מושפלת – לא בעיני עצמך ולא בעיניהן.

החלום מראה שעברת תהליכים עמוקים של בניית ביטחון עצמי ואת עדיין עוברת אותם. לא סיימת את התהליך, אבל את בצד האחד של הרשת מול היריבות- חברות, ועדיין אינך יכולה להצטרף אליהן. אבל ... את מסוגלת לחנך אותן, או לפחות "לתת להן על הראש" שככה לא מתנהגים. החלום אומר לך, להמשיך בתהליכים שלך ויבוא יום, ואת תהיי בצד הנכון של הרשת יחד עם החברות. יבוא יום ותהיי מקובלת היכן שאת.

אומנם אחותך הנמצאת באמצע היא המאמנת ( נותנת לך אישור דיבור), אם כי איני בטוחה שאחותך בחלום היא אחותך במציאות ( לאור הרקע שנתת ולאור העובדה שיש לך זיכרונות ילדות לא נעימים ממנה). לדעתי היא מסמלת מאמנת כל שהיא: דמות שאת סומכת על דעתה, דמות שנתנה או נותנת לך אישור למעשייך, או.... שזו את עצמך כפי שהיית רוצה להיות - המאמנת של עצמך! בהחלט יתכן שהדמות של אחותך היא כפולה: גם דמות חשובה בחייך וגם את בעצמך. הכל אפשרי בחלום. - החלום הוא שפת סמלים ותמונות שאינה קיימת במציאות וצריך לתרגם אותה לשפת אנוש.

החלום אומר לך, שאת בדרך להיות רצויה, יש לך עוד כמה מהלכים במשחק הטניס הזה ואז תהיי אלופה! איני בטוחה ששם החלום שנתת לו "החלום שאני לא רצויה" הולם אותו עד הסוף. אומנם כך חשת בחלום – זה נכון. אבל – לא שתקת
ולא קפאת על מקומך ולא פרצת בבכי ולא ברחת מהמגרש. את שחקנית טניס ושחקנים מתמודדים עם הקשיים! הם אינם מוותרים ליריב ולעלבונותיו.

החלום מראה לך שאת יכולה להתגבר על רגשות עלבון קשים ולצאת מחוזקת, אם תפעלי נכון ותראי עמידה איתנה. בסוף הבעיה שלך – תעבור לצד שמעבר לרשת ואז ... תעברי גם את לצד הנכון של הרשת ותצטרפי למי שרוצה לקבל אותך, כשווה בין שווים.

אשמח לתגובתך על הפרשנות.

אור_30

Active member
תודה רבה. וואו את מגיעה לעומקים
זה כאילו לטייל שוב באותו חלום.

אור_30

Active member
לגמרי מרגישה יותר ויותר ביטחון עצמי, ערך עצמי, אהבה עצמית. עובדת על זה כ"כ חזק
מרגישה שיפור אדיר. מרגישה יותר ביטחון עצמי + ביטחון בתפיסת עולמי
אין לי יותר מה לאבד מלבדי :)

אלישבע777

Well-known member
לגמרי מרגישה יותר ויותר ביטחון עצמי, ערך עצמי, אהבה עצמית. עובדת על זה כ"כ חזק
מרגישה שיפור אדיר. מרגישה יותר ביטחון עצמי + ביטחון בתפיסת עולמי
אין לי יותר מה לאבד מלבדי :)
אולי את משילה את עורך ומצמיחה חדש? כמו זחל של פרפר לפני שהוא הופך לגולם שממנו יבקע פרפר ויעוף לחופש!

למעלה