חלום שני ומדהים על סבתא (2)

אור_30

Active member
היי אלישבע
אני מנסה לכתוב פה
מבחינתי תכלס את המסר קיבלתי, את האנרגיה של סבתא ז"ל (אמא של אמא), באחד החלומות פעם אמרתי לה שאין לי אמא, ענתה לי שהיא האמא הרוחנית שלי. לגמרי הרגיש ככה.
חלום עוצמתי ברמות, נתן לי כ"כ הרבה תקווה.
אם תוכלי אשמח לדיוקים, משהו מהעיניים שלך.

החלום השני על סבתא (יום אחרי יום!!)
חלמתי שהיינו אני ואמא כמו גרות אצל סבתא, בית לא מוכר, אני זוכרת כל מיני חדרים, יש מרחב.
אמא צעקה בקולי קולות כל החלום, מאחד החדרים, משמיצה אותי (אין לי מושג מה אמרה בכלל, מה התוכן).
תוך כדי, אני מתארגנת לכנס.
וצועקת לה/לעצמי לצורך אטימות "לא מעניין ולא רלוונטי, לא מעניין ולא רלוונטי , לא מעניין ולא רלוונטי "
ניסיתי להמשיך בשלי, בהתארגנות ובדעה שלי, בלי שתפריע לי.
אמא תפסה את המקלחת והשירותים, כדי שאאחר בכוונה, לחבל לי בתכניות
הייתי חייבת להספיק לאוטובוס כדי ל לאחר, אז עשיתי פיפי בכוס חד פעמית, בחדר.
סבתא, בלי מילים, באנרגיה כ"כ חומלת, הכילה את זה
לא זוכרת מילים
היה לה מבט כ"כ חומל, בוגר, מבין
אבל היא ידעה שאני חייבת לעשות בכוס כדי להספיק, ושאמא עושה לי בכוונה.
ואני ידעתי שסבתא תכפה עליי, ותאסוף אחריי את הכוס, כי היא רצתה עבורי שאני אספיק להגיע לכנס בזמן, רצתה לטובתי באמת, ראתה אותי, דאגה לי (כותבת עם דמעות מהתרגשות)
כל החלום אני וסבתא כמו מאחורי הגב של אמא. אנחנו יחד בזה. יודעות את השיגעון
אמא כל החלום הייתה סגורה בחדר, צורחת, בעולמה, עם עצמה.. ממש כמו אדם משוגע, ממש כמו "אוטיסטית", משהו מטורלל, מטורף לגמרי
סבתא הייתה בחמלה אליה, ובחמלה אליי. סבתא ידעה שהבת שלה מקרה אבוד, שאין עם מי לדבר.
בחלום ידעתי שאני מוגנת, אמא נעולה בחדר, סבתא שומרת, יש לי חופש, פתאום אמא יכולה להזיק רק לעצמה.
בחלום לא הייתה לה השפעה עליי!!
כמו קסם!!

המשך החלום מקבל טוויסט
פתאום אני בדרכי לשכונת הילדות. כמו מן יכולת תקשור
אמא וסבתא בבית הלא מוכר, ותוך כדי שאני הולכת לשכונה, אני שומעת את השיחה שלהן אחרי שיצאתי! שומעת מתוכי!! כמו יכולת על טבעית
שומעת את אמא וסבתא מדברות עליי
אמא כועסת, מכפישה אותי, ממשיכה בלופים
סבתא מרגיעה אותה, חומלת עליה, עוזרת לה עם הסבל, מקשיבה לה, בלי להזכיר את שמי. הפוקוס היה על ההתנהגות של אמא בלבד.
תוך כדי שאני הולכת!!! תוך כדי שאמא מכפישה את שמי, ממציאה, מעוותת מציאות שלמה!!!! שואלת אותי מרחוק! (לא יודעת כאילו היא ידעה שאני שומעת את השיחה) " ***(השם שלי) את רואה את השינוי שלי?" בהכחשה מוחלטת!
הייתי בשוק. משמיצה אותי לאוזניי סבתא ושואלת אותי אם אני רואה שהיא השתנתה "החלימה"
בחלום זה היה רגע שנפל לי אסימון כמה היא מטורפת, מוגבלת, נכה.

בחלק מהחלום איכשהו גם התארגנתי לבצפר? זוכרת שנייה של פתאום בית שלנו מאותו גיל
כאילו בלילה הזה בחלום התארגנתי גם לכנס, גם לבצפר וגם לשכונת הילדות. זה לא כ"כ ברור לי, אבל אפשר להתעלם. הראשי היה התארגנות לכנס.

רקע:
*הבית המקורי של סבתא ז"ל כבר נמכר, מעניין שבחלום זה אכן פעם ראשונה שזה לא הבית הישן שלה שאני מכירה.
*מרגש ממש: לאיזה כנס אני מתארגנת? של התכנית ההחלמה שאני נמצאת בה, עם עוד אנשים שהתעללו בהם בילדות, כולם משתפים, מכילים, יש ספרות ואת אלוהים שמדריך את כולנו. כולם שווי ערך. הכנס בעוד שבוע במציאות. מבחינתי אני כמו "מתארגנת/עושה דרך של החלמה"
התכנית הזו היא כל עולמי!
היא הכי חשובה לי בעולם.
*כשגרנו יחד, אמא תמיד תפסה לי את השירותים, ראתה רק את עצמה.
*היו רגעים שהייתי צריכה לעשות פיפי בכוס, כי על ה*** שלה, לא מזיז לה שאעשה במכנסיים או כל דבר אחר. (סליחה)
*במציאות לכנס בעוד שבוע אני נוסעת באוטו (בחלום באוטובוס, אבל מעורבב לי עם אוטובוס איכשהו בכלל לבצפר), בכנס אני נותנת שירות, נותנת מעצמי, יוצאת מבידוד, כמו מלכה, מעבירה אור לאחרים. מרגישה שייכות, ולא חייזר/חריגה מול כולם. זה בית אמיתי עבורי! אוהבת אותם מאוד מאוד ומודה על התכנית הנפלאה הזו.
*התעוררתי בבוקר מהחלום, לפני השעון, באמת עם צורך לפיפי
*מודה לסבתא כ"כ ובהלם שהסכימה לבוא שוב! יום אחרי יום.

*יום אחרי החלום הזה, לא יודעת אם נבואי. היה פיצוץ קטן עם אמא. ניתקתי את השיחה ולא איפשרתי לה. קלטתי את השיגעון. קצת מטורגרת ממנה כרגע.
היא מפחדת שאני "מחוץ לארון" וכבר כל הסביבה שלי יודעת מה עשו לי בילדות. שחרור מטורף! יצאתי לחופשי לפני 3 שבועות! ברשת יש סרטון מהופעה עם המשוררת של טקסט שלי! מדקלמת! היה מרגש מאוד מאוד
כולם יודעים. בעבודה, בבית, קרובים, רחוקים. לא מסתירה יותר.לא מתאים לאחותי ולאמא? שיעופו לי מהפייסבוק/אינסטגרם. אני מדברת על זה נקודה. לא נשארת עם זה לבד יותר. הקלה מטורפתתת
החלום הזה, יממה קודם!!!! מעודד אותי מאוד

אלישבע777

Well-known member
שלום אור,

הפרוש שלי לחלומות על סבתא,

אכן יש אפשרות לפעמים לבקש חלום! אין פלא שהחלום הגיע. סבתא ואימא מסמלות בחלום את עצמן כפי שהיא היתה בחייך. בחלום יש עימות מסויים בין ההתנהגות הקשה של אימך אלייך לעומת סבתך שהיתה אדם סבלני וחומל והבינה שביתה (אמא שלך, מתנהגת אליך באכזריות). החלום משקף בעצם באופן סמלי את מה שעברת כילדה וכנערה, בבית אימך, אבל סבתך בחלום משקפת לא רק את עצמה, אלא כל מיני דמויות חשובות וטובות בחייך. נשים שעזרו לך להתגבר על טראומות, להשתלב בחברה, לצמוח ולפנות מקום בנפשך לזיכרונות טובים ולהיפתח לחברה. כל אחת תרמה את חלקה.

החלום עשה לך הרגשה טובה, כי הוא בעצם מראה לך את המצב שהיה פעם והיום במציאות – המצב שונה לגמרי. את ממשיכה להתקדם ולעשות חייל ואימך, איפה היא באמת כיום?? וגם כמובן שמחת לחלום על סבתא הטובה, לפי הזמנה, ארוע משמח באמת, שבו ביקרת בעברך האישי רק בחלום, אבל העבר – החלף וההווה שונה לגמרי! את כאילו מציצה לעבר אבל אינך נשארת בו. את זוכרת את מה שהיה וגם את השיחות מאחורי גבך, אבל היום המצב שונה. החלום על הזמנים ההם, מראים לך- איזו כברת דרך עברת. נקודת הפתיחה שלך היתה נמוכה מאוד, אבל צלחת את האתגרים כול. נתת לסבתא ולאחרות להיכנס לחייך ולעזור לך והיום את יכולה לעזור לאחרים. החלום כפי שהוא רשום וקוראים אותו קריאה שטחית – אינו נשמע טוב ( אפילו מזעזע), אבל הפרשנות שלו טובה מאוד ולכן התעוררת עם הרגשה טובה!

אור_30

Active member
תודה רבה אלישבע וחג שמח!

אני בוחרת בחלום פשוטו כמשמעו - תקשור.
סבתא במציאות אמנם לא הייתה גרועה כמו אמא, אבל לא היה חסר לה בכלל.
אין לי שום ספק שזה פשוט רוחני.
בייחוד עם החלומות הקודמים המדהימים עליה.

למעלה