חלום תאילנדי

yulypis

New member
חלום תאילנדי

שלום לכולם פה, עברתי על הפורום החדש - מזל טוב דרך אגב, ומאוד ריגש אותי לקרוא על ישראלים שאזרו אומץ ועשו את המעבר לתאילנד - מה שאני מנסה לעשות. המצב שלי שונה קצת, אני בן 26 וחצי, רווק, חזרתי מתאילנד לפני 5 ימים לאחר כ-3 חודשים שהייה שם, בפעם השנייה :) פעם ראשונה שהיתי שם 4 חודשים, חזרתי לארץ לחודש, לא הצלחתי להתמודד עם החיים בארץ וחזרתי לפעם השנייה. כרגע, אני אמור להתחיל ללמוד מדעי המחשב באוניברסיטה - יש לי רקע בתכנות מחשבים בצבא -3 שנים בקבע - תוכניתן, והאמת היא שאני ממש לא רואה את עצמי חיי במדינה הזו ועובד כשכיר בשבילה. אני מעוניין להתחיל חיים בתאילנד - השאלה היא כיצד אני יכול לעשות את זה בצורה הטובה ביותר? ראיתי המלצות כאן באתר כולל האתר http://www.thethailink.com/http://www.thethailink.com/ של בחור שפתח עסק עצמאי בתאילנד. אני זקוק לעזרתכם על מנת להגשים את החלום - בעצם האופציה היחידה שלי לחיים עם מטרה. אשמח לקבל אינפורמציה על עבודות בתחום ההי טק בתאילנד, משכורות ממוצעות, דרישת תואר בעבודה, אישורי עבודה וכו'... אני חייב להחליט במהירות מה אני עושה, התקציב שלי כעת הוא לא בשמיים, ואם אני אתחיל ללמוד, אני יכול לשכוח מתאילנד - בעקבות גילי (26) אז אני ממש זקוק למידע, עזרה כל שהיא ולידע שלכם. בתודה מראש, יולי - בתקווה לעתיד טוב יותר, חם יותר :)
 

yulypis

New member
הבהרות

שכחתי לציין שאני אשמח לשמוע דעות על מה שעליי לעשות, אולי אני טועה - אולי החלום שלי, הוא בדיוק כך, בגדר חלום (אני מקווה שלא - אבל אשמח לשמוע) וכמו כן בקשר לעבודה, לווא דווקא בתחום ההייטק, אני אשמח לקבל עזרה ומידע על עוד תחומי עבודה שמכבדים את עצמם ויכולים לספק רמת מחייה טובה (BENKOK) :) תודה מראש.
 

duncken

New member
תגובה... וקצת מוטיבציה.

שלום לך. אני לא גר במזרח אלא בארופה אבל אולי אני יכול לתת לך קצת INSIGHT. קודם כל. טפח לעצמך על השכם! אתה לא כמו כולם, הולך אחרי העדר ומקובע על ישראל או ארה"ב וזה כבר משהו. לשאוף לחיות במקום מסוים זה ההתחלה של ישום השאיפה. אני הייתי מחליט החלטה כזו בצורה קצת יותר מתודית. לחץ הזמן היחיד שיש עליך הוא אותו לחץ שאתה! מחליט להילחץ על ידו. אתה לא חייב להחליט עכשיו ומייד מה לעשות ולאן לפנות. שום דבר לא יקרה אם תחליט לחשוב על דרכך יותר לעומק ולדחות את התחלת הלימודים בחצי שנה\שנה. זה בסדר.. יהיה לך זמן לעבוד וללמוד עד סוף חייך. עכשיו, כשאין כל כך הרבה לחץ, בצע עבודת מחקר מעמיקה. תתחיל עם לקרוא על החיים בתאילנד כתושב (אני למשל מצאתי אתר של מורה לשפות שנתן המון מידע רלוונטי ומקיף על החיים ועבודה בבנקוק. אם אמצע אני אשלח לך אותו). תתחיל לחפש עבודות בתאילנד. בדוק אוניברסיטאות (כמו שכתבו כאן כבר). האם אתה מקובע רק על נושא המחשבים? יש הרבה דברים אחרים שאולי אפשר ללמוד. תתנסה קצת בפן אחר של החיים בתאילנד ותראה אם זה מתאים לך. אם נשאר לך כסף מהקבע, אולי תוכל לנסוע לטיול "עבודה"? טיול בו תפגש אם אנשים שחיים ועובדים בתאילנד (את תאום הפגישות תוכל לעשות מהארץ). לקבל התרשמות יד ראשונה? מה שהכי חשוב לזכור זה שהדבר היחיד שיכול למנוע ממך משהו זה אתה עצמך! זה נשמע כמו קלישאה מאיזה SELF HELP BOOK אבל זה נכון. לפחות מנסיוני. אין סיבה שתלחיץ את עצמך מבחינת הזמן.
 

Charlie

New member
תגובה ליולי

אינני גר בתאילנד אלא בת"א, ואולם בת זוגתי הנה תאילנדית ואני "מחובר" ו-"נושם" את תאילנד בכל יום למעשה. ראשית, התופעה שהזכרת, בה אחרי הפעם הראשונה בתאילנד לאחר חזרתך לארץ לא מצאת את עצמך וחזרת לשם שוב, מוכרת וידועה ו"פוגעת" בהרבה אנשים, וקיבלה כבר את הכינוי "סינדרום תאילנד" או "ההיי של תאילנד". שנית, עליך לזכור שחיים מלאים כולל עבודה וכו' בתאילנד אינם דומים לחופשה שם. ולא רק שם, גם בארה"ב או אירופה או כל מקום אחר - כתייר תמיד זה נראה כיף, כאזרח או תושב המקום, לא תמיד. כך את ישראל לדוגמה, כמעט כל האנשים שמגיעים לכאן כתיירים מתאהבים במקום ובאנשים, אבל לפחות מחצית הישראלים שונאים את המדינה ואת האנשים שבה... שלישית, אינני מבין מדוע בשל "גילך המופלג" אינך יכול להגר לתאילנד בעתיד, לאחר סיום התואר. ברור לך, שיהיה לך הרבה יותר קל למצוא עבודה במדינה אחרת עם תואר אקדמאי+ניסיון בעבודה, מאשר עם 3 שנים ניסיון כתכניתן בצה"ל... נכון? אל תמהר לקבל החלטות כעת, אחרי 5 ימים בלבד בישראל אתה עדיין "תחת השפעת" תאילנד והדיכאון די בולט מהדברים שלך. האופציות שלך, אפשרויות הקידום והשכר שלך בנויות גם על השכלתך וחבל שתוותר עליה ככה סתם. רביעית, אינך מוכן להיות שכיר בארץ אבל תשמח להיות שכיר שם?! הרי לא תבוא לבנגקוק ותפתח עסק יש מאין ותתחיל להרוויח ככה פתאום. יש כאן משתמש בשם benkok שגר בתאילנד ויש לו עסק שם אותו פתח לאחר שהיה שכיר תקופה מסויימת ו"בנה" את עצמו ואת שמו במקום. כדי להגיע לכך הוא נסע לאנגליה כדי ללמוד את המקצוע (תכשיטים) ולא התבסס על אילתור וכיו"ב. תפנה אליו והוא ישמח להאיר את עיניך בכמה דברים. כמו כן אין טוב ממנו לדעת כיצד מתנהלים החיים בבנגקוק, עבור פאראנג "ירוק" כמוך, עלות המחייה וכו'. ולסיום הצעה - אם גמרת אומר להגר דווקא לתאילנד ואתה מוכן להמר על עתידך בשל כך, אולי תברר אם יש שם אוניברסיטה המלמדת באנגלית תואר BSC במדעי המחשב - וכך תוכל גם ללמוד שם, גם לעבוד שם, ולמעשה תהגר לשם כבר בקרוב. שיהיה בהצלחה בכל מקרה, צ'רלי
 

yulypis

New member
הסבה מקצועית?

אתה צודק לחלוטין, אבל אני שואל את זה כי אני על צומת דרכים קריטית בחיים עכשיו, זה או המעבר והתחלה של חיים חדשים, או התפשרות על לימודים ומחייה בארץ - וזו התפשרות קשה מאוד בשבילי... לגביי עבודה, אני מוכן לעשות הסבה בתחום, לעבור לתכשיטנות, יבוא יצוא - השאלה היא כיצד אני מבצע את זה? איפה אני לומד? היכן אני מוצא מקומות עבודה? מה הדרישות?
 
כמהנדס מחשבים

אני יכול להגיד לך שההייטק במזרח ממש לא מפותח כמו בישראל. אני הגעתי לה"ק דיי במקרה, והייטק נחשב לעבודה ברמה נמוכה. מעבר לזה יש המון מתכנתים מקומיים שזולים בהרבה ממני וממך (אבל גם שווים הרבה פחות. אני לא מזלזל ח"ו, האוניברסיטאות כאן תת רמה). אין כאן הרבה סטארט אפים כי אנשים מפחדים לקחת סיכון. וחברות זרות שומרות את מרכזי הפיתוח רחוק מכאן, כי זה יקר, ומחזיקים כאן רק אנשי מכירות/תמיכה. מאידך, אם אתה מוכן להתפשר על הודו, נראה לי שאפשר למצוא עבודה. יש המון חברות ישראליות (אמדוקס למשל) שמחזיקות מוקדי פיתוח בהודו, ומחפשים אנשים מקצועיים שינהלו אותם. בהצלחה
 

yulypis

New member
תגובה

תודה רבה על התגובה, אני מעריך את המידע שנתת לי, ולפי מה שאמרת אני מניח שהסבה מקצועית היא אופציה הרבה יותר חזקה עכשיו :) לגביי הודו, לא ממש יודע מה יש שם, אני בעיקר מכוון על תאילנד, כי הייתי שם זמן מסויים ואני דיי אוהב את מה שראיתי - ולא רק כתייר. שוב תודה על המידע, נתת לי כיוון מחשבה חדש וחשוב לעבוד עליו. תודה.
 

Saraswaty

New member
אינפורמציה לגבי שוק ההיטק בהודו

שלום, אנחנו התגוררנו במשך שנתיים בבנגלור שבדרום הודו. בנגלור נחשבת ל"עמק הסיליקון" ההודי וממוקמות בה רוב החברות הרב לאומיות. השוק גואה ויש דרישה למהנדסים בעלי נסיון בינלאומי. אם תרצו קצת אינפורמציה, אתם מוזמנים ליצור עמנו קשר דרך המסרים ונשמח לחלוק מנסיוננו. החוויה בהודו מדהימה. לא קלה אבל מרתקת.
 

yulypis

New member
אחלה :)

אבל השאלה היא למה שיקבלו בחור ישראלי ולא מהנדס הודי שמוכן לעבוד תמורת עשירית מהמשכורת שלי?
 

פ82

New member
גם אני באותו החלום

מזל טוב לכולם על הפורום קודם כל. יולי, אני מניח שאני חולם את אותו החלום כמוך. מעבר לתאילנד הוא בראש הרשימה שלי כרגע. כרגע אני עצמאי ואני יכול פחות או יותר לעבוד בכל מקום שיש בו חיבור אינטרנט. עד כמה שאני יודע , זה לא קל לקבל אישור עבודה , כי החברה ששוכרת אותך צריכה להוכיח ששום תאילנדי לא יכול לעשות את העבודה שלשמה שוכרים אותך. (מצטער אם הטקסט שלי לא יצא מאורגן...אני פשוט לא רגיל לחשוב\לכתוב בעיברית)
 

yulypis

New member
תגובה

נכון, שמעתי את זה גם, אבל אם ממש רוצים אישור עבודה, אפשר לפתוח חברה בתאילנד - עצמאי, ואז אתה כותב לעצמך מכתב מטעם החברה (שלך) שאתה העובד שצריכים והם מקבלים את זה, העיניין הוא מס הכנסה .... וזה נושא בפני עצמו. שאלה קטנה לי אילך, אפשר לשאול באיזה סוג של עבודה עצמאית אתה עובד? כי אני דיי מעוניין לפתוח בעצמי משהו בסגנון של עבודה באינרנט, ראיתי הרבה מרקטינג, אתה בתחום הזה?
 

פ82

New member
בקשר למס הכנסה

זה באמת יהיה חבל לשלם מס הכנסה גם פה וגם שם לתחום שאני מתעסק בו אפשר לקרוא מרקטינג אבל הוא מתרכז יותר בעניין של אתרי אינטרנט ומכירות אתה יכול לשלוח לי PM אם אתה רוצה יותר פרטים.
 

Benkok

New member
שלום יולי...

צ'מע בנאדם, אתה חי בסרט... אתה (וגם אני) בן 26 ואתה מדבר כאילו ממחר הנכדים שלך שמים אותך ב"בית גיל הזהב" ואתה מחפש דרך לברוח... אני חייב לציין שאין לי שום בדל של מושג לגבי תחום ההיי-טק בתאילנד (אם אני לא טועה, אפילו אמדוקס או אינטל כבר סגרו את הסניפים שלהם כאן לטובת ההודים) לגבי כל השאר, תן לי לתת לך עיצה קצרה - נקודת הפתיחה שלך תהיה הרבה הרבה יותר טובה עם תואר כלשהוא. אם אתה אמור להתחיל ללמוד ז"א שיש לך מספיק כסף ללימודים. אני טועה? יש בבנגקוק אוניברסיטה בשם ABEC (אאל"ט), ושם לומדים רוב הזרים. שילוב של לימודי תאית ומחשבים (או מנהל עסקים, או משפטים, או השד יודע מה מעניין אותך) יקנה לך תואר ראשון מוכר , חוג מכרים מקומיים מהמעמד הבינוני-גבוה וידיעת השפה על בוריה - ללא ספק השילוב האולטימטיבי. חברות זרות מתות להעסיק זרים עם תואר דוברי תאית - והמשכורות יכולות להיות מעולות (3,000$ לחודש וצפונה) אבל בשביל כל זה אתה צריך סבלנות וכסף (או מילגה)... אבל הכי חשוב, כמו שאמרו לך קודמיי - תירגע. אתה כולה בן 26, אני מכיר אנשים בני 40 ו50 שעשו סוויץ' בחיים שלהם, הגיעו לכאן, התחילו ללמוד, פתחו עסקים...השמיים הם הגבול. זה הכל, אני כרגע בצ'יאנג מאי עד יום שישי אז אם יהיה לי עוד משהו חשוב להגיד אני אכתוב כבר מהבית.
 

Charlie

New member
בן....

אני מקנא בך בטירוף כשאתה מספר שאתה כרגע בביתי השני, צ'יאנג מאי אהובתי. אגב, התואר שהזכרת מעניין גם אותי. אני בוגר משפטים בישראל, וחשבתי שאם וואנידה לא תסתדר בארץ או שנרגיש שלשנינו נמאס מת"א, ניתן לעבור לתאילנד ולי הציק הנושא של איך אעסוק בעריכת דין אם אין לי רישיון עבודה בתחום שם, וכן אינני דובר תאית בגדול. האם בתחום הזה, המשפטי או המשפטי-עסקי, יש לך מידע כלשהו שיכול לעניין אותי?
 

yulypis

New member
ABEC

תודה על התגובה והעידוד :):) הייתי זקוק לזה. אני אבדוק עכשיו לבוריו את עיניין האוניברסיטה ABEC עלויות לימודים, מגמות וכו'. בכל אופן, אני אשב עכשיו כמה ימים, לבדוק אופציות נוספות, אבל זה בהחלט נשמע מעניין, שוב תודה :)
 

KajaGugu

New member
לאט לאט

אני עבדתי בתאילנד בחברת תוכנה, מצב השוק שם גרוע והסיכוי למצוא עבודה בתחום בתור זר הוא קלוש ביותר. בשבילי תאילנד הייתה מדינה מדהימה עד לשלב בו הבנתי את השפה והתרבות, כרגע אני מעדיף לאהוב אותה מרחוק ובזהירות. יש טונות של חומר באינטרנט על מעבר לתאילנד, פשוט תריץ חיפוש בגוגל ותימצא אתרים שלמים שעוסקים רק בזה: thaivisa, ajarn.com, stickman, nanaplaza.com.... יש מיספר אופציות הגר לשם הנפוצה בהן היא לימוד אנגלית, תוכל לעשות את זה רק אם אתה בעל מראה אירופאי מובהק (אנגלית לא חובה לדעת), התאילנדים הם גיזענים מאוד והם למשל לא יקבלו איש שחום עור שילמד אותם אנגלית. אם אתה שואל אותי לא את כל החלומות מוכרחים להגשים, אני ממליץ לך להשלים את התואר ואז לעשות חושבים.
 

Charlie

New member
KajaGugu

כתבת: בשבילי תאילנד הייתה מדינה מדהימה עד לשלב בו הבנתי את השפה והתרבות, כרגע אני מעדיף לאהוב אותה מרחוק ובזהירות." מדוע היא היתה מדהימה עד שהבנת את השפה והתרבות? ומדוע מרחוק ובעיקר בזהירות?
 

KajaGugu

New member
צ'ארלי זה מאוד מורכב...

אני חושב שגם בן יסכים איתי שיש פער עצום בין איך שתאילנד ניתפסת בפעמים הראשונות שאתה מגיע לשם לבין איך שהיא ניתפסת אחרי שאתה כבר לומד להכיר את התרבות לעומק (ולהבין את השפה). ישראלי שגר בתאילנד 12 שנה אמר לי פעם שהיא כמו עוגת קצפת גרועה, מבחוץ הכל יפה ומושך מבפנים הכל רקוב. אני לא אומר שאני לא אוהב את תאילנד, אבל אני אוהב אותה בערך כמו שאני אוהב את ישראל, אני אוהב בה המון דברים אבל יש בה גם לא מעט דברים שאני לא יכול לסבול. למה מרחוק? כרגע אני מעדיף להגיע מספר פעמים בשנה לביקור ולא לעבוד בה בתור זר. למה בזהירות? אני ניזהר לא להיסחף יותר מדי בהערכה שלי למקום. אני זוכר שלמרות כל היופי יש שם לא מעט אנשים שהחיים שלהם הם גיהינום, שמדובר במדינה לא דמוקרטית, שיש שם טונות של אלימות ושחיתות, אני גם יודע שזר בתאילנד צריך להיזהר לא להרגיז אף אחד.
 
למעלה