חלום 2: על אחותי, גיסי וסבתא ז"ל

אור_30

Active member
בוקר טוב אלישבע,

חלמתי שהיינו אני וסבתא שלי ז"ל אצל אחותי וגיסי. אמא שלי הייתה בבית שלה, לא באה איתנו.
היינו אמורים לצאת מהבית: אני אחותי גיסי וסבתא לאנשהו.. ופחדנו שתהיה אזעקה (דרום)
וגיסי עשה מניפולציות כדי שנישאר בבית, הוא פחד. אמרתי לו תחליט, מה הבעיה: אוטו או רגל, אני עוד לוקחת את סבתא למרכז, מה הבעיה לנסוע פה במושב כמה דק'..."
ענה "צריך להיות מדויקים" (פחד)
בחלום הם היו סתומים כזה, לא רואים פתרון, תקועים בבעיה.

רקע:
סבתא מצד אמא..
אני ואמא שלי לא מדברות כרגע עקב משהו שקרה בחג, מניחה שלכן לא הייתה בחלום.
בחג הייתה סיטואציה שאחותי של גיסי מזעזעת ניסתה על חשבוני לקבל צומי מכל המשפחה, ניסתה להשפיל, בסה"כ על משחק שהפסידה לי
לקחה אותי לדבר בצד, חשבתי איזה יופי.. אבל רצתה לשכנע אותי למה היא צודקת ואני טועה. למדתי מהמטפלת הנוקשה לחתוך, הלכתי משם. היא לא הרפתה ואמרה לי "אם את לא מקשיבה לי לבד את תקשיבי לי מול כולם" היה שקט, היית בהלם, שוב הילדה הקטנה מול כולם.. קמתי משם ויצאתי
היא באה שוב ושוב בכוח, לא נתתי לה והגנתי על עצמי. אני סהכ היית בגישה של "נסכים שלא נסכים"
אמא ואחותי הפתיעו אותי מאוד ניסו לפייס, אבל בעיקר אותי, שאחבק אותה
הן לא השפילו אז הסכמתי בסוף
חשבתי שחלף.. עוד במשחק כבר הקללתי ועשיתי הומור.. אבל היא הייתה אובססיבית
אח"כ היינו אצל אמא שליח, אני ובת הזוג.. היא רעילה ונמאס לי מזה. כמה לאחותי לא היה נעים שזה קרה. ושהשפילו אותי? למישהו איכפת?
סופסוף אמרתי לאמא שלי הרבה מילם שבעבר פחדתי להגיד כי שלא תרביץ לי.
עדיין מפחדת, אבל אמרתי בכל זאת, ואני גאה בעצמי.
הלוואי שאפנים את הגדילה ברמת הזהות
אני עדיין רואה אותי כילדה מול המבוגרים..
גם היה לה יומולדת עגול ובגלל שקיללה אותי שבועיים קודם וחסמה אותי, חסמתי חזרה ולא שלחתי מזל טוב. היה לי קשה, אבל אני שמה גבולות! חלאס.
מבאס שאחותי וגיסי לא יצרו קשר
למרות שהיו לי שיחות סבירות איתם
והיה איתם כיף בחג (הבלאגן קרה ביום השני, בערב חג היה ממש ממש כיף והרגשתי מהם אהבה ושייכות) וגם מול אחותי וגיסי אני מתעוררתרואה את הילדים הפנימיים שלהם, כי פעם הערצתי אותם...

אלישבע777

Well-known member
הי אור,

לדעתי החלום מצביע על מוטיב הפחד, של מי? ר' בהמשך המפתיע... אתם בבית צריכים לצאת למקום כל שהוא. בבית לא קורה כלום, אבל אתם מרגישים – פחד ( מאזעקה בדרום) או ליתר דיוק, אתם חשים שהבית הוא מקום בטוח יותר מאשר בחוץ. מי שפחד יותר מכולם הוא גיסך . הוא מסרב לצאת. על כן את מציבה לו גבולות ואת חדה כתער: עליו להחליט איך יוצאים מהבית- ברגל או במכונית ( שלך) כי לך יש עוד משימה – להסיע את סבתא לביתה. ובכלל אין בעיה לנסוע כאן במושב כמה דקות. אבל ההיגיון שלך והצורך לעמוד בלוח זמנים – לא מנצח את הפחד שלו. ובכלל מה לך ולאנשים הסתומים האלה, שתקועים בבעיה?

החלום אינו על גיסך ומשפחתך! הם אולי "סתומים" אבל הם ממש לא רלבנטיים לחייך. החלום הוא עלייך ועל הפחדים שלך בעבר ובהווה ועל התקיעות שלך בבעיה שלך. כל חייך חיית מפחד נורא מאימא עריצה ואלימה. טוב שהיה לך נחמה בשיעורי הריקוד שהחזיקו אותך בחיים, לפי הרקע לחלום הקודם מאתמול. במהלך השנים, הצלחת להתגבר על הילדות הקשה ולצאת לחיים, לתפקד, למצוא זוגיות ואהבות, להתפרנס ולהתבגר . בחלום זה – את מתפקדת מצויין! יש לך משימות וצריך לבצען בזמן, ובאומץ, אין מה לפחד מראש מאזעקה שספק אם תגיע. את מציבה גבולות לפחדן שבחבורה שהפחד שלו מעכב אותו בחיים הפחדן הוא את עצמך בשלבים מוקדמים של חייך וגם לפעמים זה קורה גם היום.

בחלום אימא לא נמצאת ויש לכך משמעות רבה. במציאות העזת סוף סוף לבוא איתה חשבון : "
סופסוף אמרתי לאמא שלי הרבה מילים שבעבר פחדתי להגיד כדי שלא תרביץ לי. עדיין מפחדת, אבל אמרתי בכל זאת, ואני גאה בעצמי. הלוואי שאפנים את הגדילה ברמת הזהות. אני עדיין רואה אותי כילדה מול המבוגרים "עכשו אימך יראה מפנייך! את הצבת לה גבולות והיא לא יכולה לאיים עלייך יותר! היא זו שפוחדת ממך!

מאידך את מרגישה לא פעם תקועה בבעיות של התאהבויות שמימיות, חסרות תוחלת ותוקעות אותך באבל קשה מנשוא. לפעמים את תקועה בתחושה של קטנות מול אנשים בכלל וקרובי משפחה בפרט: "
שוב הילדה הקטנה מול כולם". השפלות, הצקות וריבים משפחתיים חוזרים ונשנים בחגים ובהתכנסויות משפחתיות. קשה לפתור את הבעיות הללו, ולא משנה כמה תתייחסי בהומור ובקלילות (שזה נפלא כשלעצמו, ולא קל ללמוד להיות כזאת!!) – הבעיות מתעוררות מדי פעם בווריאציות שונות.

החלום הוא גם על פחד וגם על אומץ, גם על פגיעות וגם על הצבת גבולות. גם על מורשת הילדות וגם על מי שאת היום. החלום הוא כביכול על הגיס והמשפחה, אבל הם רק סמל. החלום מצנזר דברים קשים ("הפחדים") ומלביש אותם על אנשים אחרים שאיתם את יכולה לנהל דיאלוג. את מנסה לשכנע בהיגיון את גיסך זמן לפחד עכשו , אבל את בעצם מדברת עם עצמך! לא הוא צריך להחליט החלטות ולבחור דרך התנהלות, אלא את בעצמך!

אודה לך על חוות הדעת – מה התאים וגם מה לא התאים.

אור_30

Active member
היי אלישבע,

התחברתי לגבי הסתומים והפחד.. הם לא הם באמת. הנשמה כלומר. המון התאמות וזה מתיש. זה מתבטא בעיניי בכל מיני: הם הרבה במוסכמויות חברתיות, וריצוי/פירמטיביות, תפיסות ישנות, לא מציבים מספיק גבולות, לא מוכנה לגדול, קורבנות..
מעניין, כי אני זו שתמיד מפחדת ספציפית מאזעקות ולא הם, הם רגילים לזה. (אני במרכז והם בדרום)

וואו לגבי אמא שפוחדת ממני - הלוואי. יש מצב שנכון. הלוואי שארגיש את זה יותר. אבל באמת מרגישה את זה מעט.

התאהבות אכן גורמת לי המון סבל

נכון לגבי הבעיות איתם בחגים, נמאס לי. באלי פשוט להנות, להיות, כולם שווי ערך, אין קטנים - גדולים, זה לא רלוונטי! זה לא מעניין! הלואי שזה יתבטא במציאות שלי. כרגע בריחוק מהם. אבל בקירוב לאחיינים שלי

מה שפירשת לגבי שהם אני - זו אופציה. בהחלט עוד עובדת על הפחדים שלי והנשימה.
אבל אני גם חושבת שזה קשור לגדילה מולם. את גיסי למשל הערצתי כשהייתי ילדה/נערה, והיום אני גם מסוגלת לייעץ לו, והוא ממש לא תמיד צודק כפי שחשבתי, אפילו טועה לא מעט, ובתפיסות מאוד ישנות ופרימטיביות בעיניי, מלבד היותו מקסים שמאוד אוהב לעזור ולב ענק.

תודה רבה.

אלישבע777

Well-known member
היי אלישבע,

התחברתי לגבי הסתומים והפחד.. הם לא הם באמת. הנשמה כלומר. המון התאמות וזה מתיש. זה מתבטא בעיניי בכל מיני: הם הרבה במוסכמויות חברתיות, וריצוי/פירמטיביות, תפיסות ישנות, לא מציבים מספיק גבולות, לא מוכנה לגדול, קורבנות..
מעניין, כי אני זו שתמיד מפחדת ספציפית מאזעקות ולא הם, הם רגילים לזה. (אני במרכז והם בדרום)

וואו לגבי אמא שפוחדת ממני - הלוואי. יש מצב שנכון. הלוואי שארגיש את זה יותר. אבל באמת מרגישה את זה מעט.

התאהבות אכן גורמת לי המון סבל

נכון לגבי הבעיות איתם בחגים, נמאס לי. באלי פשוט להנות, להיות, כולם שווי ערך, אין קטנים - גדולים, זה לא רלוונטי! זה לא מעניין! הלואי שזה יתבטא במציאות שלי. כרגע בריחוק מהם. אבל בקירוב לאחיינים שלי

מה שפירשת לגבי שהם אני - זו אופציה. בהחלט עוד עובדת על הפחדים שלי והנשימה.
אבל אני גם חושבת שזה קשור לגדילה מולם. את גיסי למשל הערצתי כשהייתי ילדה/נערה, והיום אני גם מסוגלת לייעץ לו, והוא ממש לא תמיד צודק כפי שחשבתי, אפילו טועה לא מעט, ובתפיסות מאוד ישנות ופרימטיביות בעיניי, מלבד היותו מקסים שמאוד אוהב לעזור ולב ענק.

תודה רבה.
אגיב לך בפרטי בקרוב

למעלה