חלום

חלום../images/Emo53.gif

אתמול היה לי חלום מפחיד ראיתי משהו רוצח משהו ואני קפצתי משינה והשאלה היא האם זה יכול לקרות זה יכול לבוא לי בתחושת דה זה וו או משהו כזה???? שלכם המלאך ששומר עליכם!!!

ליאתי100

New member
אוווו... ספוקי...

בעקרון, הכל יכול לקרות אבל אם אתה לא נביא או משהו כזה... אז זה ממש לא סביר! פרשני חלומות היו אומרים: 1. זה התת מדע שנותן ביטוי לפחדים שלך, הפחדים אינם בהכרח של רצח, אלא רצח מסמל הרגשת פחד או מצוקה בחייך (כמו שחלום על כך שאתה עף מסמל הרגשת חופש או הרגשת יכולת מדהימה. 2. ראית משהו שנכנס לתת מודע, והתת-מודע פירש זאת כסימן לרצח המתקרב.. בדומה לראיה שמשהו לא בסדר במכונית - אך לא ממש שמת לב או חשבת על זה - זה נכנס לתת מודע ..ואז.. אתה חולם על תאונה!

עוד אחת

New member
אם כבר מדברים על חלומות...

אז למה מאז שהגעתי לגיל עשר בערך (אני בת 15 ביום שישי הזה...) אני לא זוכרת את החלומות שלי כמעט בכלל?

לעוד אחת-מוכר לי../images/Emo9.gif

אני לא זכרתי את החלומות שלי במשך עשר שנים כי היה לי קשה להתמודד עם התת מודע שלי אולי זה מה שקורה גם אצלך. שלך חנה גונן

לעוד אחת-התת מודע

קיים כל הזמן אל תדאגי הוא לא נעלם לך אבל נוצר מצב נפשי חזק שבו המוח מתעלם מקיום התת מודע שמשום שאינו מסוגל להתמודד עם המסרים שהוא משדר ומשקפים את ריגשותינו. שלך חנה גונן

Henryf

New member
החלום ותת המודע

חנה, אם כי התאוריה הפסיכולווגית של החלומות הובאה במקורה ע"י פרויד, אבי ה"תת מודע" ("פשר החלומות"), היא מעולם לא אוששה ניסיונית. התאוריות המדעיות האחרונות לא קושרות את החלומות לתת המודע, אלא להעברה של חלק מזכרונות הטווח הקצר, בתהליך השינה, לאיזור הזכרונות לטווח הארוך, תוך כדי מעבר זה (backup אם תרצי) עוברת האינפורמציה במוח באיזור האחראי על זהוי הצורות, מה שגורם ליושן לדמות שהוא רואה את הצורות, או החלום.

Henryf

New member
זמן החלומות

בדרך כלל לא זוכרים חלומות (יש מהם מספר בכל לילה), אלא אם כן החולם התעורר באמצע החלום. אדם, כל אדם, חולם מספר פעמים בלילה, כאשר אורך החלום מתחיל מכמה דקות ועד כחצי שעה. במידה והרגלי השינה פחות או יותר קבועים, גוף האדם מתאים עצמו אליהם מבחינת הזמנים ואז זמן היקיצה הינו חסר חלומות. כדי לזכור חלום, נסו להתעורר בזמן לא צפוי (ע"י שעון מעורר), ואז הסכוי לפגוע בחלום גבוה יותר, אם כי לא מובטח.

למעלה