חלום

shusa25

New member
היי יקירה
חלמתי הלילה חלום מעורבב שהסוף שלו זכור לי מאוד.
הרגיש שיש בבית אווירה לא נעימה (לא הבית שלנו במציאות). כאילו יש רוח רעה בבית ואכן מדי פעם הייתה יוצאת דמות ומגיעה אלי לתקוף אותי. פעם אחת זו הייתה דמות בדמותה של סבתא של בנזוגי(שאני מאוד אוהבת אותה) והתחילה לתקוף אותי. בפעם השנייה בנזוגי היה איתי וניסה לסייע לי. גילינו שיש משהו מוזר בבית השכן- שמשם כנראה השד מתפקד. הייתה מן פיסת שלג קטנה עם קישוט אדום של חג מולד עליו שנמסה פנימה לתוך הבית והלכנו לבדוק.
היינו אני בנזוגי והבת שלנו. התגוררו שם זוג נשים בשנות ה50 ונראה שאחת מהן מתנהגת מוזר- מסתירה דבר מה. הן אירחו אותנו ותוך כדי שאלתי את אותה אחת אם הכל בסדר ושהיא מוכרת לי. ואז נפל לי האסימון שאכן כשאני הייתי ילדה היא באה לברך את הורי ומשם היא זכורה לי. והראתי לה תמונה שבה היא מופיעה וגם היה תליון ששמתי על השולחן כהוכחה לכך שהיא מקור הרשע בביתנו. כלומר היה שד בבית שלה שתפעל אותה לפגוע בנו. נלחמנו בו וניצחנו.

רקע
בזמן האחרון אני מפחדת לישון לבד בחדר שינה. יש מין פחד שיגיע איזה שד או דמות שתרצה לפגוע בי.כמו פחד ילדות מהחושך.

אלישבע777

Well-known member
הי שוסה,

הפרוש שלי לחלום על שדים בבית

חלק א - שד בבית

נפתח תחילה בתחושה רעה בבית שלך ומייד מתחילים אירועים נוראים: איזו דמות מסתורית ( דומה לסבתא של בן זוגך שאת אוהבת אותה!) ותוקפת אותך. אחרי כן את ובן זוגך גיליתם משהו מוזר בבית השכן פתית שלג עם קישוט של חג המולד אדום נפל(?) נכנס (?) לבית ונמס מייד. פתית השלג הזה גרם לכם לחשוד שבבית נמצא שד (השד הוא הדמות שתקפה אותך? הניסוח לא היה ברור)

החלק הזה מדבר על אווירה רעה בבית ועל שד תוקף כנראה מבית שכן. השד הוא בדמות טובה אבל הוא עצמו רע מאוד. סימן לשד זה פתית שלג (לבן) שבעצם צבעו... אדום השלג הלבן שצבעו אדום מצביע על פצע מדמם מעור או גוף לבן. אבל גם נעלם ( נמס). יש כאן סמל לחרדה ממוות, בין אם מוות של אדם (אדם = דם= קישוט אדום) בין אם מוות רוחני ( =פתית השלג נמס ולא השאיר זכר לקיומו).

והחלום הוא מעכשו, בארץ באמצע הקיץ הישראלי החם, שאפילו בהרים הגבוהים – השלג נדיר בחורף. כאן התערבבו זכרונות ילדות מארץ אירופית (נוצרית כמובן) מושלגת... אכן חלום שהוא כמעט כמו סרט מתח דימיוני מפחיד על שדים ורוחות...

אכן הרקע שרשמת תומך בחרדות שלך מפני שד בחדר השינה שתמיד תוקף בחושך. חרדות ילדות שאין כמעט אדם שאינו חווה אותן בילדות. יש לך חיים מסודרים וטובים ולמרות זאת, השדים שבתוכך בחלק הנסתר אצלך, עלולים לתקוף אותך בלילה החשוך, דווקא במקום הבטוח ביותר בעולם: בחדר השינה שלך שאת חולקת עם האיש היקר לליבך בעולם. במציאות - אפילו הוא אינו יכול להציל אותך מהשדים המתעוררים שלך – זה רק התפקיד שלך. בחלום – הוא בהחלט שותף מלא ומנסה לעזור לך למצוא את השד ( ובוודאי לחסלו). החלום הוא מילוי משאלה לשחרר את השדים שלך שמענים אותך, בעזרת בן זוגך ושהם יתאדו להם כמו פתית שלג, ויעלמו מייד .

חלק ב'- שד בבית השכן

חלק זה הוא המשך אבל גם חלום בפני עצמו. שניכם עם הילדה (!) הולכים לבדוק את הבית השכן הסמוך, כדי לברר אם השד שתוקף אותך, מגיע משם. שתי השכנות המזדקנות הגרות בו לבד מארחות אתכן בביתן. הן אינן יודעות למה הגעתן אליהן. בשבילן, זהו ביקור תמים של זוג שכנים צעירים וילדה קטנה. אבל הביקור אינו תמים כלל. הוא חקירה!! אחת מהן מתנהגת מוזר, מסתירה משהו ונראית מוכרת ממקום אחר, לא כי היא שכנה. היא החשודה העיקרית.

ואז נזכרת שאת זוכרת אותה מילדותך . השכנה החשודה היתה שכנה טובה – היא באה לברך את הורייך, אבל היא מקור הרשע!! בביתה נמצא השד הנורא שגרם לה (!) לפגוע בכם. שוב יש כאן סתירה. דמות טובה במציאות שבחלום היא רעה מאוד. אולי כמו השד מחלק א בדמות סבתא של בעלך! אולי כמו שלג אדום. טוב ורע, מתערבבים כאן. מי טוב ומי רע? יש כאן סמלים, שרק את יכולה לפענח, כי הם קשורים לזיכרונות אישיים, או אולי לטראומות שנגרמו לך על ידי אנשים שנחשבים לאנשים טובים. ואולי זו את עצמך – אישה טובה ומסורה לבן זוגך ולביתך, אוהבת ומסודרת בחיים, וגם בקריירה – יש לה שדים נסתרים בחדר השינה. מצב לא פשוט. ברור שאין שדים בעולם, זה רק בסרטים ובאגדות, אבל זה לא עניין הגיוני, אלא רגשי. חרדות מפני מה שאינו קיים – הן חרדות אמיתיות לחלוטין! והם השדים (שאינם קיימים), פועלים ועוד איך ומזיקים מאוד. כל זה משתקף בחלומך – טוב ורע בעירבוביה!! את יודעת שהם אינם קיימים, אבל את חשה אותם מבעתים את רוחך ומדירים שינה מעיניך!

וסופו של החלום הפנטסטי הזה? מפתיע לא פחות והוא בעצם סופן של הרבה אגדות – בסוף מנצחים את האויב הרשע! את ובן זוגך, נלחמים בשד של הבית השכן ומנצחים. כוחנו באחדותנו. אתם זוג, ואתם מאחדים כוחות למען מטרה משותפת. האהבה מנצחת וממסה את השלג האדום ואין לו זכר.

מאידך, במציאות איש באמת אינו יכול לסלק את השדים מחדר השינה שלך! הלוואי והיה אפשר לרסס ולשכוח...
החלום הארוך המפותל והפנטסטי במתמצה בסופו במילוי משאלה - לנצח את השד צ'יק צ'ק! בקלי קלות. משאלה זו - בהחלט ניתנת להגשמה במציאות - בתנאי שאת תעשי את רוב העבודה ובן זוגך יתמוך בך. העבודה האמיתית היא עלייך. גם אלוהים עוזר לאלה שעוזרים לעצמם!

אשמח לקבל חוות דעת, מה התאים ומה לא. או פרוש משלך. מכל מקום – יש לך הרבה חומר למחשבה ולחשבון נפש.

shusa25

New member
לגבי החלק הראשון- נתת לי חומר למחשבה לגבי השלג- שאכן אחד זיכרונות הילדות היפים שלי הם מרוסיה. בכלל תקופת ילדותי זכורה לי כתקופה אהובה ויפה ולא היה לי ברור לי בכלל באותה תקופה למה עשינו עלייה. אבי הסביר לי שזה בגלל האנטישמיות. שלג אכן מככב בהרי קווקז בהם התגוררנו.
מסכימה שיש לי משאלת לב שכל הצרות והבעיות פשוט ייעלמו והכל היה פשוט וקל בעולם אידיאלי. ברור לי שבמציאות לא כך הדברים וכנראה זו כמיהה שלי. ומסכימה איתך שהכל בשליטתי ואני אחראית לחיי.
תודה על הפירוש המורחב ואכן נתת חומר למחשבה.

למעלה