שלום נעמה,
אני שולחת את הפרוש שכתבתי בטיוטה לפני (!!) שהבחנתי ברקע ששלחת באיחור. אני חושבת שהפרוש ממש מתאים. מחקתי ממנו את הקטעים שבהם אני מתלבטת עם עצמי וקובלת שאין כאן רקע. אני כותבת אותו עם המחיקות שלי. לא שיניתי שום דבר כמעט. אבל אין ספק שהחלום אכן משקף בדיוק את מה שכתבת ברקע!!
הפרוש שכתבתי כלשונו בטיוטה מקדימה, כולל מחיקות שנמחקות אחרי קריאת הרקע
החלום מוזר שכן הוא מאוד מפחיד, אבל לא קורה בו שום דבר מיוחד, החורג מהשגרה!! ובכלל אין בחלום אינפורמציה רלבנטית שתצביע על משהו חשוד. לכן אני תמיד מבקשת רקע לאירועים או מחשבות שקדמו לחלום, כי בלי זה – אין לי קצה חוט.
החלום כמעט ריק מתוכן או בעצם לא מתרחש כמעט כלום.
חלק א:
א. את נמצאת בקרבת תחנת אוטובוס, על יד בית ילדותך ושום דבר לא מתרחש בקרבתה.
ב. קולגה לשעבר מתקשרת ומציעה לך ללכת ל- ... שום דבר בעצם. אין מידע על ההצעה. את מסרבת.
חלק ב:
ג. את נמצאת באותו מקום (לא התקדמת) פגשת חברת עבר והיא מציעה לך ללכת לאן שהוא וגם מציעה לך תרופה נוזלית ירוקה שתרפא אותך. את מסרבת לשתי ההצעות
ד. פתאום את שוב מבחינה בתחנת האוטובוס של בית ילדותך ואת נכנסת לחרדה! כלומר מאבדת את שלוות הנפש שלך
ה. כששתי הפגישות הסתיימו בסירוב - את מציינת שאת נלחמת (!!) בשתי הנשים ובהצעות שלהן אבל... אין שום עימות ביניכן!! הנשים ששתיהן מוכרות לך מהעבר – נעלמות מהחלום. אין שום דיבור איתן והן אינן מחזירות לך "מלחמה". למרות שלא מתרחשים עימות או מלחמה, או אפילו לא דיבור כל שהוא, ההרגשה שלך שלך בחלום היא כה מפחידה, שאת מתעוררת בפחד ובדפיקות לב!!! הדבר שכן קורה הוא סיוט נורא שמעיר אותך, בלי סיבה בעצם!!
מאחר שהחלום מתרחש בעצם בעבר : תחנת האוטובוס על יד בית ילדותך ושתי החברות מן העבר – הייתי אומרת שזיכרונות מן העבר, סיוטי עבר שרק את יכולה לדעת מה הם – רודפים אחרייך. תחנת האוטובוס הריקה מפחידה אותך למרות שלא קורה שם כלום. תחנת האוטובוס מראה שאת תקועה. לא נוסעת לשום מקום. לא קורה לך כלום. החברות רצו לקדם אותך או ביקשו לבוא איתן ואת סירבת ללכת ולא התקדמת. אחת מהן הציעה לך תרופה ולא האמנת לה וסירבת. את מתבוננת בתחנת האוטובוס ואז את מבינה שנשארת במקום ואת נתקפת בהלה.
אולי הסיוט שלך הוא מכך שאת מרגישה כאילו לא התקדמת, לא הלכת לשום מקום, לא חידשת קשר (או סירבת לחדש), עם חברות העבר או מהילדות, לא ריפאת את עצמך ולא הסכמת לעזרה ממי שיכול לרפא אותך, ובנוסף את מרגישה שאת במלחמה!! ועם מי?? עם שתי חברות שהציעו לך ללכת איתן לאיזה שהוא מקום. הציעו לך להתקדם ולקחת תרופה. האם את חשה שפספסת עזרה? אולי היום – את מפספסת איזו שהיא עזרה או תרופה וזה גורם לך חרדה. ידוע לי שאת לוקחת תוספי תזונה ( מן הסתם הוצאות רבות), אולי הן לא יעילות והחלום מתייחס לאכזבה מהן.
אין לי קצה חוט לפרוש ואני מקווה שבכל זאת עזרתי. כתבי מה התאים לך ומה לא. ואם יש לך רעיונות אחרים לפתרון – אשמח אם תשתפי אותנו בפרום.