שלום נעמה,
הפרוש שלי לחלום על העוגות והידיד המיתולוגי ועל הנטורופטית
החלום נפתח בכך שאת נמצאת במטבח, בוחנת היטב שתי חתיכות עוגה מרובעות, הן זהות אבל אינך מורידה מהן את המבט. הידיד עומד על ידך ואת עדיין מסתכלת על חתיכות העוגה.
הפתיחה מראה שאת מרוכזת במשימה שלך ואפילו הידיד המיתולוגי – אנו מסיח את דעתך. המשימה כאן לא ברורה באמת אבל כנראה שאת רצית להיות בטוחה ששתי החתיכות זהות לגמרי, ללא ספק קל. הפרוש שלי הוא – העוגה שלך היום והעוגה שיכלה להיות לך במקום אחר, בזמן אחר, עם בן זוג אחר, או אפילו ללא בן זוג – היא זהה בגודלה ובצורתה - אבל בעצם זה לא מה שחשוב בעוגה! מה שחשוב זה האם העוגה שלך היום זהה בטעמה לעוגה שיכולת לקבל בחיים אחרים. את לא בטוחה בכך והיית רוצה להסיק מסקנה ברורה. אבל אין דרך אחרת אלא לטעום את העוגה השניה... וזה מה שאת עושה בהמשך.
בהמשך את מסירה את מבטך מהעוגות וניגשת לידיד ו... מנשקת אותו ובעצם טועמת אותו, את העוגה שיכלה להיות שלך, אילו פעלת אחרת. את מגלה את טעמו! ופתאום את מגלה שהוא חמוץ ומאוכזב ( עצוב) במקום להיות מתוק ושמח. ומה שהוא אומר לך, ממש הזוי ולא לעניין בכלל! הוא אינו משבח אותך או את העוגות שבידייך, הוא בכלל לא מתייחס אליך! הוא מתייחס אל עצמו בלבד, בסוג של יחס קורבני! "כל מה שאני עושה זה בשבילך" ובעצם הוא לא עשה שום דבר!! זה מה שיש לו להגיד, כדי ליצור בך ייסורי מצפון כדי שתהיי עצובה כמוהו. הקטע אומר לך – הוא לא עשה שום דבר למענך. יתר על כן – אם הוא מסכן, זה לא בגללך בכלל ושלא יעלה על דעתך להפיס את דעתו בשום צורה – כי את לא מעניינת אותו כאדם. הוא רק רוצה לצוד וללכת. הוא רוצה הישג! לא זוגיות, לא אהבה ( העוגה שבידייך) הוא חושב שהוא התאמץ ופספס ורוצה להשיגך בעזרת חמלתך הרבה ואשמתך. כמובן שבמציאות הוא אדם אחר והוא לא היה אומר דברים אלה – אבל החלום הוא סיפור שאנו מספרים לעצמנו, דיאלוג עם התת מודע שלנו. בתת המודע שלך שמתגלה בחלום, את יודעת שהוא לא יתן לך טעם לחיים ( עוגה ) אפילו לא חתיכה מרובעת כל שהיא ( אולי חיים מרובעים... שהם לא משהו) והוא תמיד היה מזכיר לך – כמה הוא טוב אלייך, כדי שתתמכרי ולא תעזי לחשוב לעזוב אותו.
הרבה זמן לא היה לך חלום על הידיד, אחרי רצף חלומות די ארוך עליו. הוא צץ לפתע כי נראה לי שטרדות היום יום, מחלות הגוף והחרדות הן כרגע העוגה החמוצה שלך. הופעתו של הידיד בחלום, מסיחה את דעתך ואת היית רוצה לצלול לעולם אחר ומציאות אחרת. אבל החלום אומר לך – להיזהר מאשליות! הוא תמיד יהיה במרכז, ולא את. ואת תמיד תהיי חייבת לרצות אותו, כי הוא בור ללא תחתית.
בסוף החלום, נזכרת להוסיף פרט מאוד חשוב. הנטורופטית שלך שטיפלה בך בעבר – היא אדם שיודע לצלול לרפא תחלואי גוף שמקורם בנפש, היא אומרת לך – את יכולה להבריא! את יכולה לרפא את עצמך! על ידי אורח חיים בריא לפי המלצות השיטה הנטורופטית. החלום אומר לך – את יכולה לעשות הכל ולא אחרים ובטח שלא הידיד. את יכולה לרפא את עצמך מהתמכרות לחלומות שווא, מהחרדות ומהגעגועים לידיד שאינו קיים כיום בחייך וגם אינו מעוניין. הוא כאילו סמל לחיים טובים יותר, אבל את יודעת שזה לא נכון.
אשמח לשמוע את חוות דעתך. מה התאים ומה לא.