חלום

shusa25

New member
חלמתי הלילה ערבוב של חלומות.
מה שזכור לי הוא שעשיתי 3 יצירות לחברה או לבן משפחה סקיצה בלבד והגיעו הלקוחות שהזמינו את זה. בבירור זכורה לי סקיצה 1 שהיא של פרידה קאולו(אני מאוד אוהבת אותה). והם בדקו במחשב את שווי ערך היצירות כשיהיו מוכנות- מין אולגריתם שבדק שווי ויצא שזה עולה הון תועפות מעל 500 אלף ש"ח והם היו בעננים. וגם אני הייתי מופתעת.
ואז אכשהו הייתי באיזה בית ישן עם חברה שלי שגרה איתי בבניין ודיברנו על איזה משהו בתוך הבית והתעייצנו לגביו וזקנה בעלת הבית נתנה לנו טיפים. אחד הטיפים היה שאפשר לצאת ולעוף. וניסינו. יצאנו למגרש החזקנו ידיים ופתאום יכלנו לעוף. התשעשענו עם זה ועפנו לנו במגרש וסביבתו. ואז היא גם אמרה שנשמה נכנסת לעולם ככה. יש קו דמיוני שמצדו האחד יש עיגול שחור ומצידו השני מגיעה הנשמה ואז היא נכנסת פנימה לעולמנו. ואז חשבתי עם עצמי אם זה נכון כי היא בעצם נכנסת לתינוק פנימה..
וככה הסתיים החלום

רקע
אני ואותו חברה בקשר טוב ולכן החיבור איתה מסתדר לי
אני אומניתית אך לא פיקאסו..חח..הכוונה לא העמקתי את הכישרון לכדי ביצוע מושלם ולא למדתי טכניקות וכו..רק משרבטת פה ושם לפעמים..
פרידה קאלו היא דמות שאני מעריצה בגלל הסיפור שלה והדרך בה היא בחרה להציג אותו על הקנבס בלי מסכות

אלישבע777

Well-known member
שלום שורה,

חילקתי את החלום לשני חלומות נפרדים

הפרוש לחלום א על סקיצה שעשית ללקוחות - על לפרידה קאלו

החלום הזה מתקשר לרקע של החלומות הקודמים שלך שבהם הבעת את רצונך בשינוי אורח החיים, לראות עולם, לחזור לנהוג, להיפטר מחרדות. החלום הזה מגשים הכל בקלות מפתיעה כפי ובדרך נעימה וכיפית!

את משרטטת סקיצה של פרידה קאלו הציירת החביבה עליך, עבור לקוחות שאת מכירה. והנה הפתעה מדהימה! המחשב מצא ששלוש היצירות שלך, כשיהיו מוכנות הן יהיו שוות חצי מיליון שח! כולם מרוויחים פה - גם את וגם הלקוחות.

החלום אומר לך שהשינוי יקרה כשתיקחי פרוייקטים שאת אוהבת שבאים לך בקלות. אולי את חושבת על תפנית לכיוון לימודי אומנות? או עיסוק באומנות? פרידה קאלו היתה דמות עם סיפור חיים קשה, היא סבלה כל חייה מכאבים כרוניים בעקבות תאונה, בנוסף לנכות שנגרמה ממחלת שיתוק ילדים, מעקרות ( מאוד רצתה להיות אימא), חרדות ודיכאון ובתהפוכות רבות בחיים. בסוף חייה זכתה לעצמאות כלכלית, יכלה להגשים את עצמה כאישה חופשיה ( פמיניסטית) להינשא שנית, להתגבר על חרדות. היא במידה מסויימת מסמלת את השינוי שאת היית רוצה לחולל בחייך. החלום מסמל שאת יכולה, אבל צריך לעבוד על זה ו"להשלים את שתי היצירות הבאות שלך מתוך השלוש".

החלום אינו נבואי כמובן, אלא סמלי. את בתוך עצמך מאחלת שהוא יתגשם. חלום טוב בסך הכל. אין הרבה חלומות טובים בפורום.

הפרוש לחלום ב' - על ריחוף מעל הבית עם חברה ועל מחשבות מיסטיות

את וחברתך שגרה בבית ישן מקבלות רעיון מקשישה בעלת הבית רעיון שאפשר לצאת החוצה ולעוף! שילבתן ידיים ועפתן מעל הבית בכיף. גם כאן יש מילוי משאלה נפלאה, לעוף חופשי כמו ציפור וליהנות מכל רגע!. להתנתק מכוח המשיכה, לראות את העולם מלמעלה ולהשתעשע.

החלום מסמל את הרצון שלך לעוף מעלה לשמים בעודך בחיים כמובן! זו תחושה נפלאה של חיי חופש גמורים, קלילה ( בגוף ובנפש) משוחררת מכבלי הדאגות והמטלות (אולי קצת כמו פרידה קאלו בימים הטובים שלה). יש לך שותפה לשעשוע. אתן צעירות, בעלת הבית היא זקנה ( היא יכולה לתת רק טיפים אבל לא לעוף בעצמה) והחלום מסמל גם את הרצון להישאר צעירה ולא לתת לשיני הזמן לנגוס בגוף (שיכול לעוף בקלילות כזאת, מתכתב עם רצונך לרזות).

בהמשך המעוף, החברה אומרת שככה הנשמה נכנסת לעולמנו ואת חושבת שככה הנשמה נכנסת לגופו של התינוק עם לידתו אני מניחה. (לא כל כך הבנתי את הקטע, למען האמת. אולי שמדובר בלידה). כזכור מהחלום הקודם על פרידה קאלו – היא לא יכלה ללדת. את כן! ויש לך ילדה והילדה כמו כל הילדים בעולם – מקרקעת אותך לאדמה, לבית. בחלום הילדה אינה נוכחת או שהיא עדיין לא נולדה, על כן יש לך אפשרות להרגיש תחושת שחרור ללא שום כבלים, כזו שהיתה לך אולי בילדות ( ואולי לא היתה מעולם ורצית ). כשנוצר התינוק, כבר אי אפשר להינתק ממנו יותר.

פרידה קאלו החלה לחוות הגשמה עצמית שנים מעטות לפני מותה בלא עת. נפטרה לפני שזכתה להזדקן. אבל הצליחה לאחר מאבקים לרחף לגבהים ולתת השראה לנשים רבות, עד היום. גם זה חלום טוב בסך הכל, כמו כל מילוי משאלה.

אשמח לקרוא את חוות הדעת שלך על הפרושים – מה התאים ומה לא.

shusa25

New member
שלום לך אלישבע היקירה,
כל פעם מחדש פירושייך נוגעים לליבי. נגעת בנקודות חשובות והפירוש שלך מרומם את רוחי. מאוד מודה לך על כך. מאוד מזדהה עם הפירוש שלך. שמחה שלשם שינוי זה חלום אופטימי.

רק לפני כמה ימים חלמתי שוב שאני גוססת- שוב שאני מגלה שאני גוססת והיום המיוחל בו אמות סופית לא ידוע. אני בוכה הרבה וככל שהימים עוברים אני מבינה מה חשוב בחיים ומנסה כמה שיותר חבלות עם ביתי ולראות שטוב לה ושאני משאירה אותה בידיים אוהבות וטובות. האי ידיעה מתי יגיע גומרת אותי והעובדה שלא אהיה נוכחת בחייה של ביתי וברגעים חשובים שלה. זה חלום שהיה שבוע שעבר.

אז מאוד שימחת אותי בפירושך, מקווה שהדברים יצאו לפועל! ושזכרת כל פרט ופרט לאורך החלומות.

תודה!!!!!!

אלישבע777

Well-known member
הי שורה,

תודה על תגובתך מחממת לב.
אני כותבת כתגובה לתגובה שלך, בעתיד תכתבי כל חלום במכתב נפרד שיהיה נוח לקרוא ולהגיב. אפשר גם בתגובה וגם לחוד, אם את רוצה.

החלום על גסיסה אינו מפתיע לנוכח הרקע שנתת בחודש אוקטובר בו כתבת:

אין אירוע מסוים. לדעתי זו פשוט תקופה ארוכה שבה אני חשה באמת גוססת נפשית. שאני תקועה במקום ללא תזוזה ממשית. רוצה שינוי אך קשה לי לממשו

החלום השכתבת היום הוא כבר " ישן" אחריו הגיעו שני חלומות אופטימיים מאוד! שהם נדירים בפורם ( אולי משום שהם אינם מעוררים קושי, אז אנשים פחות נוטים לשלוח אותם לפורום). אני מפרשת את החלום לא כייחול למוות וציפיה ליום השחרור מהגסיסה המייסרת, אלא דווקא מחרדת המוות! את מתאבלת על חייך התקועים ללא שינוי, אבל בעצם את מאוד חוששת מהמוות ואינך רוצה בכלל לדעת מתי הוא יקרה! להפך! המחשבה על המוות, מייסרת אותך מאוד , כי את תצטרכי לעזוב את ביתך הפעוטה ולהשאיר אותה יתומה מאם. אומנם היא תישאר בידיים טובות ( אבא שלה? סבים וסבתות?), אבל היא תגדל ללא אימא, ואת – לא תזכי להיות נוכחת באירועים חשובים בחייה וגם על כך את מתאבלת מעכשו, לא כי המוות מתקרב, אלא כי את חושבת עליו בגילך הצעיר, מחשבה שצעירים אינם חושבים בדרך כלל ובעיקר אם הם הורים לילדים קטנים. מחשבות היום נכנסות גם לחלומות הלילה! במציאות את מגדלת את ביתך מתוך חדווה ומאפשרת לה חוויות טובות בחברתך. הייתי מהמרת שיותר ממה שאת חוששת למות - את חוששת מהזמן שעובר במהירות , הילדה הולכת וגדלה והזמן המתוק והנפלא הזה שהיא עדין פעוטה – לא יחזור. הזמן החולף הוא שמת, לא את! אבל – הזמן החולף יש לו חשיבות – יש לנו זיכרונות! וחשוב שהם יהיו טובים, את אינך בטוחה שהזיכרונות שלך מהתקופה הזאת התקועה הזאת יהיו מספיק טובים. אבל הם יהיו גם וגם, החלומות הפסימיים והחלומות האופטימיים מעידים שהזכרונות שלך יהיו מעורבים.

אבל החלומות האופטימיים מאתמול אומרים שיש לך יכולת לרחף ולהגיע לגבהים וגם לעצמאות כלכלית בזכות כישרונותיך!

אשמח אם תכתבי חוות דעתך על הפרוש הזה לחלומך.

למעלה