חלום....

לי28

New member
חלום....

חוזרת אני עכשיו מבני... קרא לי הגוזל אמא, אמא רצתי אליו ושאלתי אותו בבהלה מה קרה. ``חלמתי חלום - על מכשפה`` אמרתי לו ``אין מכשפות - הם נשארות בסיפורים באגדות, בין הדפים של הספרים, הן לא במציאות``. התבונן בי הגוזל ואמר.. ``אני רוצה לבוא לישון איתך- לשמור עליך שאם המכשפה תבוא לך בחלום אני אחבק אותך חזק``. צחקתי אל הגוזל... ואמרתי לו ``אם אני אחלום על מכשפה אז אני אתן לו קריאה שיגיע אלי למיטה``, ניסה עוד קצת הגוזל לשכנע אותי להגיע לישון במיטה שלי איתי ובסוף נרדם לו עם חיוך מתוק על הפנים שלכם ולילה טוב לי28

לי28

New member
שמעתי על אחת....

שמעתי על אחת בכפר בשם זרזיר, שהיא מעולה - לספר לו???? לי28

אילה.

New member
בואו נכיר בקיום המכשפות... ברצינות

אני שואלת את עצמי, איך זה שכל הילדים מפחדים ממכשפות, משדים, מיצורים כאלה ואחרים... הוויכוח, לדעתי, לא צריך ליסוב סביב השאלה אם הם קיימים או לא, אלא איך ``לפשר`` בינם לבין הילדים. אני למדתי, על בשרי כילדה קטנה (כן, כן, אני עוד זוכרת...) ועם הנסיך הפרטי שלי, שאם אומרים להם שאין כזה דבר, הרי שמבטלים את הפחד שלהם, ובכך מבטלים משהו מהם. מעין לטאטא מתחת לשטיח... לעומת זאת, אפשר בדרך אחרת, להוציא את הפחדים האלה מהחושך אל האור, להביט בהם ולהתחבר איתם. אפשר לבקש מהילד שיצייר את המכשפה שפגש, שיתאר אותה, שידבר עליה. ואחר כך אולי ידבר אליה, אולי יוסיף לה טבעת או צמיד בציור, שתיראה נחמדה יותר. אפשר אולי, בשיחה, להפוך אותה לבת בריתו... בקיצור, רבות הדרכים. אנחנו צריכים לשים לב שהמכשפות שלהם לא פוגשות את המכשפות שלנו ואז אנו עושים יד אחת ויחד מחזירים אותן לאפלה שמתחת לשטיח... כן, כן, נימה רצינית, אני יודעת... אבל שווה לחשוב על זה... שלכם, אילה

אהבתי את הגישה...

חשוב בעיניי דרך הביטוי, ילדים ובוגרים- חשוב שיבטאו את עצמם בכל דרך שבה הם בוחרים. חשוב שילמדו לא לשקר לעצמם, שילמדו להתמודד,להשלים ולאהוב את התחושות שלהם. ואין כמו להתחיל מ...בראשית...כשהם פעוטות. אלת האהבה.

מיה30

New member
הכל נכון

אבל לגבי השאלה מאיפה מפחדים? אז ככה, פעם היה מישהו שהחליט שהוא כותב סיפורי אימה לילדים וככה יצאו לו שלגיה, כיפה אדומה, פינוקיו, סינדרלה, היפיפיה הנרדמת...{להמשיך? בטח לא} ומה אנחנו? בשיא תמימותנו רוצים להחכים את הזאטוטים שלנו ומקריאים להם סיפורים, איך לא סיפורים שאנו גדלנו עליהם {אין כמו נוסטלגיה, לא?} וגם אם אנחנו רוצים או לא אז יש שם את המכשפה והשדים ושאר ירקות. אז...שמישהו יתחיל לכתוב סיפורי ילדים נחמדים ונעימים ולא בסגנון סדרת צמרמורת. מיה30

דספרדו

New member
מה ז.א. אין מכשפות????

בטח שיש {אני אפילו מכיר כמה באופן אישי אהממ} ןחוץ מזה יש גם מפלצות ודרקונים וקוסמים..ויפיפיה שנרדמת ולכלוכית ודלעת ובטח שנסיך ופיות וגן קסום ו.. עוד מעט תגידו לי שפינוקיו לא אמיתי?!!! הוא אמיתי נכון??!! B-)

למעלה