חלום

מייבן

New member
חלום

היה לי חלום על משהו שקשור לנאצים, זאת הפעם השניה. לאט לאט אני שוכח פרטים... זה קשור לזה שאני ועוד 2 חברים שלי שאני מכיר מהחיים ועוד 2 שאני לא, נוסעים במכונית ביציאה מהעיר שלנו מודיעין ואז בדרך לאנשהו אני רואה מכונית מוזרה שיוצא לה איזה בקבוק ענק מפלסטיק (שמייצגת חברה מסוימת) לאחר מכם אני רואה משאית שלמעלה יש לה תצפית ואחרי 5 שניות מאחורי הגב שלי יש זריחה מדהימה (ביופי), אנחנו מגיעים לאיזשהו בר ואיכשהו אני ועוד אחד מהחברים שאני לא מכיר מהמציאות מתלכלכים במשהו והולכים לשתוף את זה, היה לו רובה ביד, ולי היה גם משהו, אבל לא ידעתי מה לעשות, אז פתחתי את ההדק ובאתי לירות בו, אבל אז הרובה הפך למין דבר כזה שהכדור של הרובה מתגלגל לתוך איזשהי תעלה פתוחה וקטנה ואז עף רבע מטר, השני חברים שאני לא מכיר במציאות (הם היו חברים שלי בכלל?) התחילו לצחוק כאילו הם יודעים מה קורה, תוך שניה אני מרוכז בשיחה של שני ברמניות ומנהלת, כאילו אני עומד שם, הם מדברות על שלמרות שאין לך משמרת את צריכה לעבוד, המנהלת לא מגיבה. תוך שניה אני וחברים שלי מתחילים לסוע (למה?) ונכנסים להעיר, אינ צועק לחבר שלי שזה לא טוב! כי ישם נאצים, ואז מכונית נאצית מלפנינו, אנחנו עוקבים אחרה, והיא עוצרת אני אמרתי לחבר שלי להמשיך והוא נסע בטיל, אמרתי לו לפנות שמאלה כדי לצאת מהעיר, ואז היא מחסום ממולינו צעקתי לו לפנות שמאלה, אבל תוך שניה אי כבר לא באותו, הולך לקנות פופקורן עם חברים שלי, הילד של המוכרת מסתכל על המוכרת ואומר: "הלכת לליום הולדת של רביד?" אז אני אומר: "איזה רביד? איזה מסיבה?" הילד: "לרביד יש יום הולדת ויש לו מסיבה" אז אני בתירוץ: "לא, לא הלכתי, אני... (ואז שאני מסתובב אני רואה את ידידה שלי הכי טובה) הולכת לקנות פופקורן באותו מקום ואני שואל אותה: "איפה היית, אני מחפש אותך כבר שלוש ימים" (כמו במציאות אני לא מוצא את החבר הכי טוב שלי, את ידידה הכי טובה שלי ועוד 3 חברים שלי שואני כל הזמן חושב על זה שאולי הם הלכו לישון באיזשהו מקום ולא הזמינו אותי :( בכל אופן המוכרת עונה לי: "תיקנתי (או חיפשתי, אני כבר לא זוכר) את המכונת כביסה. ויש עוד 3 קטעים, אחד שאחרי שברחתי איכשהו מפרצה בגדר אני מתחיל להיות מבוקש, ואז אני רואה משאית, ושם יש 3,4 אנשים שאני לא מכיר ועוד 3 אנשים עם פרצוף מוכר אבל אני לא זוכר מי הם... בכל מקרה דברתי איתם. יש עוד קטע שיש מלא אנשים (כנראה יהודים) ואני נכנס לאיזה דלת, ושם הכל שחור, כאילו יש נאצים מהבניין ממול ואנחנו הולכים בשקט... ואז יש בסוף קטע שתלו את שלושה נאצים (מפקדים) ואני צעקתי שאני רוצה ללחוץ על הכפתור אז אחד מאנשים אומר: "איזה כפתור? תולים אותם!". והיה עוד קטע שאנחנו במגרש כדורגל/פוטבול אני לא זוכר... ושם אני מסמן עם כסף ואיזה 10 אנשים שחורים (שחורים) רצים אלי ואנחנו מתחילים בהימורים?! ויש לי כסף דולרים... וגם כסף רומני (כמו במציאות...) ואז אני קם, איכשהו קמתי מאושר... למה בהתחלה עשיתי דברים ואני לא זוכר אותם? לדוגמא שאחרי שניה אני כבר נוסע ואחרי שניה אני...? ולמה יש לי הרגשה שאני מדבר כאילו שאני לא יהודי? ולמה חלמתי על כמה דברים שקשורים לחיים שלי? מה זה בכלל אומר? שלושת הקטעים האחרונים שאני לאט לאט שוכח אותם, לאיזה קטע עם מתאימים, אני לא יודע מה לעשות, זה ממש מוזר... למה רציתי לירות בחבר שלי? למה הוא וחבר שלו שלא מוכרים לי מהמציאות צחקו עלי? איך הקשבתי לברמנית הזאת שם? בעע, זה היה ממש מוזר... למישהו יש תשובה? אני מצטער, אם זה מבולגן, ולא מוסבר, אבל אני שוכח פרטים מהר מאוד אז רשמתי את זה מהר.

גריני

New member
חלום ארוך ומסובך

חלומות מסוג כזה רצוי לפתור בשיחה פתוחה, לא בהתכתבות באינטרנט, משום שחלומות הם בדר"כ מאוד אישיים ויש צורך בתגובת החולם על מנת להגיע לפתרון הנכון ביותר עבורו! ובכל זאת, כדי בכל זאת לתת לך תשובה כלשהי (כי החלום נראה באמת מעניין מאוד!) - נעזרתי בקלפי הטארוט שלי, שאמרו לי שהחלום עוסק בתחושת חוסר אונים, חוסר בטחון כלשהו (יכול להיות שהבסיס הוא לכך הוא כלכלי, או מצב בריאותי ???). הבריחה מהנאצים: נאצים מתקשרים לנו כמאיימים מאוד ומולם - ללא ספק - הרגשנו חוסר אונים. בחלום אתה בורח מהם - כלומר לא מתמודד עם הבעיה, אלא בורח ממנה. החלום מזמין אותך להכיר בבריחה שלך מהתמודדות עם משהו קשה בחייך, ולהתחיל להתמודד איתו. אשמח לקבל תגובתך לפירוש.

מייבן

New member
אתה צודק!

זה כלכלי, בריאותי וחברתי... זה ממש נכון... מה אפשר לעשות כדי לפתור את זה?

גריני

New member
מה לעשות??? - לעשות...../images/Emo8.gif

אני הייתי מציעה לך, קודם כל - לבודד נושא אחד! אתה מדבר על 3 תחומים ואני חושבת שקשה לטפל בכל הבעיות במכה אחת. אז בחר לך תחום אחד - עליו תתמקד בעתיד הקרוב ואיתו תתמודד. תחשוב איך אתה יכול לשפר... מה צריך, אולי, לשנות (למשל - בתחום בריאותי: הרגלי אכילה? הפסקת עישון? ספורט?)... אם זה משהו שאתה ממש לא יודע מה לעשות - בקש חלום! זה כ"כ פשוט... מי שניחן במתנה הנפלאה הזאת של חלומות יכול ממש לנהל איתם דו-שיח! לפני שנרדמים חושבים על מה שמעיק - ומבקשים הצעת פתרון, או תובנות לבעיה - באמצעות חלום. לא להאמין איך שהעסק הזה עובד, ואילו תובנות מדהימות מתקבלות, לפעמים, ע"י חלומות. דרך נוספת, ישירה יותר שעוזרת לי לפעמים, היא שליפה אוטומטית של קלף טארות - דווקא בקלפים של אושו. ולמה דווקא הם? - כי קלפי זן-אושו עוסקים בהתפתחות אישית ואפשר לשאול אותם "מה עומד מאחורי הדבר הזה שקרה לי" - והרבה פעמים מקבלים קלף שמצביע במדוייק על הבעיה. איתור הבעיה, או הקושי האישי - הוא מחצית הדרך לפתרון. אז הנה כתובת לאתר קלפים כזה של אושו, ובהצלחה! (בכל מקרה, אנחנו כאן, כמובן - אם אתה רוצה להרחיב עוד).

מייבן

New member
תודה, עוד חלום.

בחלום הזה אני מתעורר בבית הספר, עם מעלית וחדרים לכל אחד... וממש מפואר אני נמצא שם עם ידידה שלי, ו... יש ארוחת בוקר/צהוריים, אני לא יודע. אז אנחנו יורדים למעטה (10 אנשים) ואוכלים בשולחן מפואר, לידי יושב ילד שאני שונא במציאות, והוא "משחרר גזים" אני מתעצבן עליו ופתאום אני קולט את עצמי הולך במסדרונות עם עוד מישהו ועוד ילד מהשכווה, התחלתי מאיזשהי סיבה לצעוק בצחוק... הוא אמר לי איזה משפט (הילד) ואז הופעתי למעלה ליד המורה ושאל אותנו למה צעקנו ושרנו, אמרתי לו שלא שרתי אלא צעקתי וזה היה בצחוק... לאחר מכן אני אומר לידידה שלי שתזכיר לי לרשום מחר או שבוע הבא על מ שקרה-הרגשתי שה' הקפיץ אותי לעתיד, מהיום של החופש הגדול לפני זה אל הלימודים... בהתחלה חשבתי שזה המבחן שאני צריך לעשות כדי לעלות הקבצה. והיה חלק שעילתי את זה בחלום ומישהו אמר: "על מה אתה מדבר? איזה חלום?" אה ושכחתי להזכיר שירדנו לארוחה, פנו אלי שני בנות, שאני כבר לא בקשר איתם ואני חושב שהם רצו להציג לי ילד חדש... התעלמתי מהם (גם במציאות הייתי עושה את זה). בסוף החלום הרגשתי כאילו אני במשחק מחשב, שאני עומד על שטח גדול של קש, ויש קש מלא וקש סגור, אני מתחיל ללכת על הקש המלא, אבל רציתי לבדוק את הקש הריק, זאת אומרת שהוא שבור, כי חשבתי לעצמי שאני לא יפול, ואז עמדתי עליו ולשניה הרגשתי מוזר, שמחתי שאני לא נופל, אבל אז נפלתי ולא היה דרל חזרה. ואיי אני אוהב לחלום.

מייבן

New member
אה, נזכרתי במשהו.

גם אמרתי לידידה שלי שהגעתי למסקנה ע"י זה שהוא העביר אותי בזמן (כנראה) אז יש אלוהים, כמו המסקנה של כל מדען, שחייב להיות בורא. בערך ככה אמרתי לה את זה בחלום.

גריני

New member
על החלומות שלך אני עוד אעשה דוקטורט

תראה, ישנה גישה בפתרון חלומות שמתייחסת לכל דמות בחלום כאילו זה אתה. כלומר - אתה, או חלקים שונים שלך "מולבשים" בחלום על אנשים אחרים. אם נלך עפ"י הגישה הזו - אז הדבר הראשון שקופץ לי בחלום שלך הוא אותו ילד שמשחרר גזים... הילד הזה, ששנוא עליך במציאות - מייצג איזשהו צד בך שאתה לא אוהב, לא מקבל. בנוסף לכך - הוא גם משחרר גזים, ואני מציעה לך לבדוק איפה בחיים שלך אתה "משחרר" ותוך כדי כך פוגע בסביבה שלך ("שחרור הגז" הוא כמובן מטאפורה, מָשל, והכוונה היא נניח - שאתה מתעצבן על מישהו וצועק על מישהו אחר כדי לשחרר את הכעס, דברים כאלה). תראה, כולנו צריכים, וזה נכון ובריא - לשחרר כעסים ולחצים, למצוא את הדרך להוציא אותם החוצה - אבל זה לא אומר שאנחנו צריכים "להסריח" בדרך...
אפשר למצוא דרכים לעשות זאת מבלי לפגוע באחרים, בוודאי לא במי שאינו "אשם". בחלק השני של החלום רצו להציג לך ילד חדש, התעלמת וגם הדגשת שהיית עושה זאת גם במציאות.... למה? אולי הילד הזה הוא מישהו מאוד נחמד, מישהו שיכול להיות לכם כיף ביחד? ואם אתה כבר לא בקשר עם הבנות - האם זה צריך לפסול גם את הילד שאיתן? כל זאת אני שואלת אותך - לא כביקורת!!! אלא רעיונות למחשבה. דברים, התנהגויות שלך - שאולי כדאי לבדוק אם עושים לך טוב, האם משפרים את חייך? אנחנו כאן - כולנו - כדי ללמוד! ובחלומך אתה אשכרה לומד
- החלום מתרחש בבית הספר... אז מטרת החלום היא לעזור לך ללמוד דברים חדשים, מה שיכול לשפר את החיים שלך! עכשיו שים לב לחלקו האחרון של החלום, שהוא כ"כ יפה בעיני: רצית לבדוק את הקש הריק, נפלת... ובכל זאת התחושה היא של שמחה, של אופטימיות ("ואיי אני אוהב לחלום"...) - כאילו, אז מה אם נפלת? בחיים אנחנו נופלים-קמים-נופלים שוב... זהו סוג של משחק (כאילו אתה במשחק מחשב?...) אז בסה"כ - נדמה לי שהחלום מציע לך לבדוק התנהגויות שלך, לשקול אולי לשנות דברים, ולא לקחת את הדברים כ"כ ברצינות... זהו סוג של משחק... או כמו שאני אוהבת להגיד: "אל תיקח את החיים ברצינות, ממילא לא תצא חי"... סופ"ש נפלא לך, ואשמח לתגובה, כרגיל

מייבן

New member
וואו

חומר מעניין. "בחלק השני של החלום רצו להציג לך ילד חדש, התעלמת וגם הדגשת שהיית עושה זאת גם במציאות.... למה? אולי הילד הזה הוא מישהו מאוד נחמד, מישהו שיכול להיות לכם כיף ביחד? ואם אתה כבר לא בקשר עם הבנות - האם זה צריך לפסול גם את הילד שאיתן?" אני התעלמתי כי אני לא רוצה לדבר עם הילדות הללו, ואני זוכר שהם אמרו את זה כל כך ב... התרגשות. ושהתעלמתי מהם הרגשתי שהחזרתי להם, הרגשתי טוב שהתעלמתי מהם כי זה מה שמגיע להם. לא התכוונתי להתעלם מאותו ילד ספציפי, כי אם בחלום במקום הילדות האלה היה חבר שלי והיה מציג לי ילד חדש הייתי מדבר/פונה אליו.

גריני

New member
לזה קוראים

"לשפוך את התינוק עם המים".... כשאתה מוותר על משהו - כי אתה לא רוצה משהו אחר שכרוך בו. נניח, שמישהו שאתה לא אוהב מציע לך נסיעה (על חשבונו!) לחו"ל - ואתה - משום שאינך אוהב את המציע - מוותר על הטיול... לוא התגברת על רגשות הדחייה שלך ממנו - יכולת ליהנות, נכון? החלום שלך מראה לך שייתכן שאתה מפסיד דברים בחיים. זו כמובן זכותך, והבחירה בסופו של דבר היא תמיד שלך! אבל ... כך גם החלום - גם הוא שלך, ומגיע מההדרכה הפנימית שלך. אז, לפעמים כדאי לשים לב לחלומות ולשקול, אולי, שינוי התנהגותי מסויים - שיכול להועיל לך!

מייבן

New member
לאמא שלי היה חלום

אולי תוכל גם את זה לפרש? החלום: "טילנו בקניון עם חברה שלי אריאלה, ומדדתי נעלים, בכל נעל תמיד היה חול (בתוך הנעל) וכל הזמן ניקתי את זה, וזה היה נעל אחרי נעל אחרי נעל וזה היה מעצבן"

גריני

New member
חלום קצר... וכ"כ משמעותי!

שזה פשוט מדהים! חול בעברית זה גם חול
וגם - יום-חול, כאילו אמצע השבוע. נעליים בחלום מייצגות תפקיד (מכיר את הביטוי: "להיכנס לנעליים של...?) בחלום של אימך היא מחליפה נעליים - כלומר, מחליפה תפקידים (כמו שכולנו, בעצם: אנחנו בנים של הורינו, הורים של ילדינו, אחים, חברים, חברים לעבודה וכו') - אבל - בכל נעל היא מוצאת חול - ואני מניחה שהכוונה כאן היא במובן של יום-חול - כאילו דברים רגילים, פשוטים, יומיומיים. יש לאמך, כנראה, רצון/צורך לעשות משהו "גבוה" יותר, משהו שירגש אותה שיגרום לה להרגיש יותר נמרצת, יותר חגיגית (כמו יום שישי בערב, או שבת....). אשמח לשמוע את תגובת אמך - האם הפירוש מדבר אליה?

מייבן

New member
האמת שאני אמרתי לה

שיש לה מצב שבו היא נתקעת באיזשהו מצב, וברגע שהיא מדברת על הבעיה הזאת עם הבעיה (היא מנקה את זה) אבל כנראה היא לא עושה את זה בדרך ישרה (או מהלב) כאילו היא תקועה בבעיה שכל הזמן חוזרת. מה אתה אומר? אמא שלי אומרת שזה כל כך מדהים שזה נכון, היא ממש בשוק מהקטע הזה. זה באמת מה שהיא מרגישה. תודה רבה.

גריני

New member
מה אני אומרת?

כשמנתחים חלומות - המילה האחרונה היא של החולם! אז, הפירוש שמתקבל על דעתה של אימך - הוא כנראה המתאים

מייבן

New member
לא הבנת...

התכונתי שהיא אמרה:"אמא שלי אומרת שזה כל כך מדהים שזה נכון, היא ממש בשוק מהקטע הזה. זה באמת מה שהיא מרגישה. תודה רבה." היא התכוונה למה שאתה אמרת, לא למה שאני.

למעלה