חלום

efroch99

New member
חלום

אני ובן זוגי מסכימים לעשות בייבי סיטר לתקופה מסוימת על תינוקת של חברה. אנחנו לוקחים ת התינוקות אלינו, הבית שלנו מלא בחתולים בכמויות שלא דומות בכלל למציאות - חתול בכל פינה. התינוקת קצת מסתובבת בבית, וכשהיא כבר לא בטווח הראייה שלי, אני שואלת את בן זוגי אם הוא שומר עליה. והוא חשב כמובן שאני שומרת עליה. אנחנו מבינים שאיבדנו אותה, ומתחיל חיפוש היסטרי בכל הבית. החוויה הכי חזקה בחלום, שאני מושיטה את הידיים שלי לכל מיני חורים או מתחת לרהיטים וכל פעם אני מרגישה משהו חם וזז מתחת ליד שלי - שמחה לרגע שזאת התינוקת ובסוף זה עוד חתול. במהלך החיפושים אני אפילו מגלה שאחת מהתחולות בדיוק המליטה. בסוף החלום מקבל תפנית של סרט מתח, אנו מצליחים להוכיח שלמעשה האמא באה והעלימה את התינוקת ורצחה אותה, ושמה אותה אצלינו לבייבי סיטר כדי להפליל אותנו...

מסקנה:

תעקרי דחוף את החתולה!!! סתם, בעצם לא סתם, אבל בכל זאת. הפחד ממהסכנות האורבות לגורי האדם הקטנים, הוא ללא ספק אחד משיקולי להמנע מהם. לא רוצה לחיות בפחד. ואם את יודעת שהאמא רצחה אותה...תתקשרי דחוף למשטרה. וכן, לפי הסיום, למה אתם לוקחים תינוקות מתים למשמורת? כי זה שקט יותר?

efroch99

New member
אצלנו בבית כולם מסורסים/מעוקרים

חוץ ממני ובן זוגי...

ואוו!

איזה חלום! אני עדיין בסערת רגשות, אבל אני לא רוצה לחכות עם התגובה. נראה לי שיש לך פחדים אמיתיים לגבי היכולת שלך לגדל ילדים, אבל נראה לי שיש גם רצון חבוי לגדל ילדים (אחרת למה הסכמתם למלא את המשימה של הביביסיטר מלכתחילה?). [ואמרתי לגדל, לא להביא לעולם]. ומה אני חושבת עליך? אני חושבת שאין לך מה לדאוג ושאם תחליטי להיות אמא, את ככל הנראה תהיי אמא טובה וממש ממש לא מזניחה בשום צורה. כבר היום את מגדלת למופת אי אילו חתולים, ואת עושה את זה בהצלחה רבה. למעשה, בחרת להיות אמא לחתולים (ואני מבינה מאד את ההחלטה). ואפרופו חתולים, הערב יש הרצאה מטעם העמותה למען החתול, בנושא FIV בחתולים. הנושא נראה לי קצת איזוטרי, אבל יש עוד 2 הרצאות דומות בנושא בריאות החתול במהלך החודש, וזה נראה לי קצת יותר מעניין. תכנסי לאתר של העמותה - יש שם פרטים על ההרצאות. הבעיה היחידה היא שהמחיר קצת יותר יקר מהפעם הקודמת.

efroch99

New member
תודה

אני מסכימה, יש פה קונפליקט סביב הנושא של אמהות כן/לא. בחלום נפתרתי מהאמהות בצורה מסודרת שאפילו לא הייתה באשמתי, כמה נוח.... שמעתי על ההרצאות, אבל האמת פחות מעניין אותי על בריאות החתולים... יותר דווקא להבין את החיות המתוסבכות האלה...

QueenOfMagic

New member
היה לי חלום דומה

רק ששמירה על הילד היה מתוך כפייה. ולא רצוני לשמור. בקיצור סיוט שלא מהעולם הזה...לא רוצה לספר פרטים. זה היה סתם סיוט שאני מקווה שלא יחזור על עצמו.

I s t a r

New member
כמו שאני רואה את זה...

החלןם מדבר על חוסר הרצון שלך לקחת אחריות על תינוק - והצורך שלך להרחיק ממך את האופציה הזו. חתולים בכל פינה מסמלים לדעתי את הנתינה שלך. את מוכנה לתת בית ומחסה ליצורים קטנים ורכים-כל עוד הם מסוגלים לדאוג לעצמם ולא תלויים בך לקיומם. חתול היא חיה מאוד עצמאית ודואגת לעצמה ויש בך מקום לנתינה גדולה כל עוד נטל המחוייבות והעומס הקשור בתלות בך, אינו בתמונה. העובדה שאיבדת את התינוק יכולה לסמל לדעתי 2 דברים : 1.הפחד או חוסר הרצון באחריות על חיי אדם אחר. 2.כמיהה לא מודעת להיעלמות התינוק שלקחת על עצמך בחלום. כמובן שהחיפוש ההיסטרי נובע מחשש - את לקחת על עצמך אחריות ואם התינוק עלולה להאשים אותך בהיעלמה . החתולה הממליטה אולי מופיעה כדי להראות לך שלידה היא לגיטימית ואת מקבלת אותה -אולם לא כחלק שנוח לך אישית עימו. עכשיו- הקטע שהאם העלימה את התינוקת ורצחה אותה- כאן לדעתי מתבטאת אגרסיה והתגוננות כנגד כל רעיון האימהות בכלל. מישהי אחרת מנסה להפיל עלייך את חוסר רצונה בילדה שלה ואת הופכת להיות אשמה בצורך שלה לסלק את הילדה מחייה. לדעתי זה סוג של אשמה מעורבת בכל התחושה רתיעה מאימהות. העובדה שאתם מצליחים להוכיח שאתם אינכם אשמים מלמדת על כך שאת מתמודדת בהצלחה עם רגשות האשמה לגבי בחירתך. הממ..אסוציאטיבי לחלוטין .

efroch99

New member
אישתאר...

תודה
על ההשקעה בחלום שלי. הוספת לי נקודה למחשבה, בעיקר בהתיחס ל"תפנית" בסוף, אהבתי. זה גרם לי לחשוב על עוד דברים, כמו לדוגמא-
אני מצד אחד מנסה לכפות על עצמי את הרצון בילדים, ומצד שני מתנערת ממנו
בהתייחס לחברה הטובה שלי שילדה באמת לפני כחודש - רצון סמוי להעלים את הילדה מחייה (כדי שתחזור אליי החברה שלי כמו שהייתה לפני שהפכה לאמא) הזכיר לי גם חלום אחר, שחלמתי סמוך מאוד לאחר הלידה של אותה חברה. חלמתי שאני באה לבקר אותה אחרי הלידה ומסתכלת על התינוקת, ואומרת לה - חמודה מאוד, התינוקת שלך, אבל את מודעת לזה שילדת חתולה?

Nataly A

New member
לא מנתחת לך את החלום

רק מאחלת לך שלא תחלמי רע עוד, ושולחת לך
גדול! חבובניק

shellyshelly

New member
מחשבות

קראתי את השרשור הזה ושקעתי במחשבות. האם נשים שלא רוצות ילדים כל הזמן חושבות על כך? אפילו בלילה? אפילו כתגובה בפורום? האם אין לנו משהו אחר לחשוב עליו? או שאולי הפורום הזה גורם לנו "להדחק לפינה" הזו? אולי בפראפרזה על מה שאחת המשתתפות בפורום כותבת במוטו שלה "אנחנו מגבילות את עצמנו למי שאנחנו - מגדירות את עצמנו"? כלומר, אם אנחנו מגדירות חלק מהזהות שלנו ע"י שלילה, האם אנחנו מצמצמות את עצמנו? בהחלט שקעתי.... טוב, זהו, מחכה כרגיל, לתגובות. שלי.

efroch99

New member
שלי

כן, המציאות מחייבת (אותי לפחות) לחשוב ולהתעסק בזה. קשה להיות עד כדי כך סוטה מהנורמה, ולקחת זאת בקלילות ולא לחשוב על זה יותר. קשה להיות שונה מאמי, סבתי, וכמעט כל אשה אחרת שאני מכירה. למה הן כן ואני לא? האם נסתרת מני אמת גדולה שעוד לא הבנתי? או שכולן טיפשות וטועות? כמובן (אני חושבת בהגיון) שלא זה ולא זה, אלא אנשים שונים בוחרים בחירות שונות. פשוט נושא הילדים לא נתפס כבחירה לרוב (אלא כהכרח, כמובן מאליו), ולכן הסטייה מהנורמה דורשת ממני מחשבה והתייחסות, וכן, מעסיקה אותי גם בשנתי. קשה לי להתעלם מחברתי הטובה שנהייתה אמא. קשה להתעלם מכל הנשים בעבודה, ומכל הבנות של חברות של אמא שלי, שהופכות לאמהות. וככל שהגיל שלי עולה וציפיית החברה גוברת, מחויבת גם התעסקות פנימית בנושא. אפשר גם לחשוב על זה כך - איזה אחוז מזמנם משקיעים הורים במחשבות על, דיבור על, טיפול ב-, בילוי עם- ילדיהם? אני מאמינה שההתעסקות שלי בחוסר הורותי היא אולי עשירית מזה. אז הרווחתי תשע עשיריות זמן...

efroch99

New member
../images/Emo24.gif תודה חבובניק

אני לא שואפת להמנע מחלומות רעים. אני מאוד אוהבת את החלומות שלי, גם כשהם "רעים". יש לי עולם חלומות מאוד פעיל, וזה עולם קסום ומסקרן בעיני. זה מעין קיום מקביל. אני אוהבת לחשוב על החלומות שלי ולשתף אנשים בהם. אני אוהבת לספר לאנשים את החלומות שחלמתי עליהם (על אותם אנשים). והרבה פעמים זה פתח לחשוב על דברים באור אחר, אולי לקבל מחשבה חדשה.

Nataly A

New member
דרך יפה להסתכל על זה

קשה לי להזדהות כי אני סובלת מסיוטים כבר שנים, ואם יש לילה אחד שקט, אני מודה לתת-מודע שלי. נ.ב אבא שלי, לפני כמה שנים כשלמד קבלה וכל מיני, אמר לי שחלומות הם באמת מעין מציאות אחרת. איזה מין alternate universe... אני אישית מוותרת על שלי, בהתחשב בחלומות האיומים שיש לי. אבל זה באמת יפה שאת מקבלת את זה ככה.

למעלה