חלום1

ga26

Member
שלום וחנוכה שמח.
לילה של חלומות.
בחלום גרנו בבית קטן. סוג של דירת שיכון קטנה. לא היינו בבית וגילי רצה לעשות פיפי. נכנסנו לבית וראינו שם קבוצת אנשים ממוצא רוסי סביב שולחן האוכל. על השולחן כל טוב כשבצד אחד יש כל מיני מאכלים עם סלמון וירקות ובצד השני נקניקים. אני זוכר שלא תהינו מה הם עושים שם וגם לא הטרידה הנוכחות ששלהם אבל הזמינו אותנו להצטרף. אני לא ממש רציתי אבל אשתי חשבה שזה יהיה נחמד. אני זוכר ששאלתי את עצמי אם זה כשר אבל זה לא מנע ממני להיכנס. שירה הבת שלי ניסתה להרים משהו לאכול וקצת הסתבכה, עזרתי לה ונתתי לה לאכול. גם אני הייתי צריך לשירותים, הלכתי פנימה לשירותים אבל הדלת לא יכלה להיסגר ולהינעל. מכיוון שהיו שם הרבה אנשים בדירה חזרתי וביקשתי מאשתי שתבוא לשמור על הדלת, כדי שלא יכנסו.

רקע:
שום דבר חדש.
גילי ושירה הם שניים משלושת ילדי.
בעבודה טוב בסך הכל אבל אווירה לא נעימה בגלל המצב במשק ופיטורים של אנשים.
ברקע תמיד מרחף מות אחי אבל זה לא ממש מעסיק או מטריד אותי ביומיום שלי.
זהו נראה לי.
לגבי המוצא הרוסי - אינני רוסי, אשתי חצי רוסיה אבל אמא שלה נפטרה לפני שנים רבות והיא לא יודעעת מילה ברוסית וגם לא באמת באמת חיה תרבות או משהו רוסי ולכן זה לא נראה לי קשור לזה.
באוניברסיטה, לפני כ 20 שנים, היו לי חברות טובות מאוד ממוצא רוסי שעד היום אנחנו בקשר.

תודה וחג שמח

אלישבע777

Well-known member
הי ga'

הפרוש שלי לחלום 1 על הסעודה עם זרים ועל הליכה לשירותים

החלום הזה נקשר במידה מסויימת לחלום שלך על הכנס עם טראמפ בו פרשת בעצמך שאתה זקוק לסדר בחיים בחלום על ה- שבעה ציינת שאתה אדם שקול מחושב וזהיר. בחלום על המרחב הפרטי והציבורי כתבת ברקע: הייתי אומר שזה קשור למתח בין השמירה על המרחב הפרטי שלך לבין המשפחה/חברים/אנשים שנכנסים לשם, שאולי מתערבים בחיים. הם עוד בחוץ אז ככל הנראה זה עדיין בגדר חשש עתידי.

בחלום אתה ומשפחתך, נכנסים לבית שלכם, כי הבן רצה ללכת לשירותים. אבל בביתכם יושבים אנשים זרים סביב שולחן אוכל ערוך בכל טוב שגם מזמינים אתכם להצטרף אליהם! אנשים זרים במרחב הפרטי, במציאות היו מסבים לכם אי נחת רב ואכן אתה לא כל כך רוצה להצטרף ( אולי לא כשר? אולי ההזמנה אינה הגונה?) אשתך כן! אבל בגלל כיבוד דעתה, הצטרפתם לסעודה. עד כאן, הכל בסדר. אין שום בעיה וגם עניין הכשרות, נשכח. אתה מקבל את דעתה של אשתך, גם אם היא לא בדיוק מתאימה לתחושות הפנימיות שלך.

וכאן מבצבץ החלק של אי הנחת בחיים הטובים שלך. ושל המצב הכללי במשק והאוירה של העבודה, מות אחיך - אבל באופן נסתר וסמוי מן העין! חייך טובים באופן כללי, אין לך מה להתלונן, אבל בחוץ, בארץ בעולם – מתרחשים אירועים שמחלחלים לחייך המסודרים ומעיבים על התחושה הפנימית והם חודרים גם לחלום. החלומות שזוכרים הם גם מן הסתם חלומות שמשאירים רושם וגם צריכים להיות קצת "רעים". באופן כללי החלום הוא טוב, אבל הטוב מסתיר זרמים תת קרקעיים פחות נוחים.

הבן גילי ששמו בעצם מציין שמחה, הוא בכלל מההתחלה רצה ללכת לשירותים ולא ברור אם הוא הגיע לשם, הוא נשכח מהחלום, למה? השכחה הזאת אומרת משהו! הבת שירה ששמה מציין בעקיפין גם כן שמחה, מסתבכת בארוחה שאליה הוזמנתם והיית צריך לעזור לה ועשית זאת. ואתה? אתה גם צריך לשירותים ושם אתה מגלה שהדלת לא נסגרת ואתה לא יכול להתפנות. המרחב הפרטי שלך עלול להתגלות לעין כל! כאן אשתך עוזרת לך ואין ספק שהיא המשענת החשובה בחייך במציאות. היא תמיד תבוא לעזרתך בכל זמן ובכל שעה!

החלום מתחיל בשרותים, מתפתח ממשהו מוזר כשקורה בבית שלכם, מתפתח לטוב (הזרים טובי לב ומזמינים), אתה מטיל ספק בכשרות המקום, אבל נכנס, ולבסוף ... משהו לא כל כך כשר שם... רמז למשהו שלא הולך טוב, החלום מסתיים בשירותים לא בדיוק מוצלחים!

השירותים והצורך להתפנות, מסמל את הצורך שלך לפנות רעלים מחייך- לפנות תחושות קשות המבעבעות בסתר, אולי חרדות, דאגות, אבל (על אחיך) וכל מה שמודחק לתת ההכרה בשעת העירות. בחלום המצוקות מתעוררות - שם אין צנזורה ואין הסחת דעת!

הדלת הפתוחה אינה מאפשרת התפנות בפרטיות. הדברים הנסתרים שצריך לפנות החוצה עלולים להתגלות. רק רעייתך יכולה לעזור לך ומצליחה לעזור לך להיפטר מן המועקות. והילדים – הם מסתדרים אפילו לבד! עם קצת עזרה מאבא ואפילו בלי... הם עצמאיים והם מתנהגים יפה. אפשר לסמוך עליהם שיישארו במקומם ולא ילכו לאיבוד! גם הם סוג של משענת סמויה בחייך, אינם גורמים דאגות מיותרות.

הבן הצריך לשירותים בחלום, יכול לסמל שגם הוא צריך להתפנות מאי אלה קשיים או רגשות שליליים בחייו ויתכן שהחלום אומר לך – לא לשכוח עניין זה ולעזור לו כשם שאתה עוזר לבת.

אשמח לשמוע את חוות דעתך על הפרוש. מה התאים ומה לא.

ga26

Member
האמת פירוש מעניין מאוד.
קשה לי לפרט כי אני צריך לחשוב לעומק על הפירוש ולנסות להבין עוד על מה זה יכול לדבר. בגדול זה נשמע נכון.

תודה רבה!

אלישבע777

Well-known member
האמת פירוש מעניין מאוד.
קשה לי לפרט כי אני צריך לחשוב לעומק על הפירוש ולנסות להבין עוד על מה זה יכול לדבר. בגדול זה נשמע נכון.

תודה רבה!
שכחתי להוסיף בפרוש שיתכן שהזרים היו "רוסים" והם מסמלים גם סוג של הרס. בחלום הם אנשים טובים ונדיבים, אבל הם היו זרים שפלשו לביתך "והרסו" את פרטיותך. אם המוטיב הזה מתאים לך, יתכן ששווה לחשוב אם יש אנשים כאלה בחייך, או אתה חושש מאנשים כאלה,ועל כן יש לך כלפי האנשים הללו רגשות של חשדנות מסויימת - מהן אתה רוצה להיפטר בשירותים, שם הדלת פתוחה כפי שהדלת של ביתך נשארה פתוחה ונתנה להם להיכנס ללא רשות.
. אולי זה מתקשר אסוציאטיבית למלחמה באירופה, שבה פלשה רוסיה לאוקראינה. כלומר הארוע הזה ( המצער) נכנס לך לחלום במידת מה.

ga26

Member
תודה אלישבע,
אין אנשים ש"פולשים" לפרטיות שלנו בחיי היום היום שלנו.
אפילו כלפי המשפחה אנחנו שומרים על סוג של מרחק בקטע הזה.
וכן הנושא הזה חשוב לי וזה מעניין כי המשפחה שלי מאוד טובה, אני אוהב את הורי ובטוח בכוונותיהם הטובות אבל לצורך העניין מול אשתי הקשר הוא מורכב וחשוב לשמור על איזון כדי שהיחסים לא יתפוצצו.

אני בכל מקרה צריך לחשוב על זה עוד לעומק כדי להבין את זה.

תודה אלישבע

אלישבע777

Well-known member
תודה אלישבע,
אין אנשים ש"פולשים" לפרטיות שלנו בחיי היום היום שלנו.
אפילו כלפי המשפחה אנחנו שומרים על סוג של מרחק בקטע הזה.
וכן הנושא הזה חשוב לי וזה מעניין כי המשפחה שלי מאוד טובה, אני אוהב את הורי ובטוח בכוונותיהם הטובות אבל לצורך העניין מול אשתי הקשר הוא מורכב וחשוב לשמור על איזון כדי שהיחסים לא יתפוצצו.

אני בכל מקרה צריך לחשוב על זה עוד לעומק כדי להבין את זה.

תודה אלישבע
לאור תגובתך - אולי הרוסים הפולשים שהזמינו אתכם לסעודה בביתכם בלבביות מסמלים את הוריך? אתה לא כל כך רוצה להשתתף בסעודה כי היא אול "לא כשרה", כי המפגש הזה עם "הרוסים" עלול להרוס את היחסים הזוגיים שלך? אבל דווקא רעייתך מעוניינת. היא שומרת על איזון. אבל בהמשך החלום, החשש התפוגג והחלום הלך לכיוון אחר- להיפטר מהחששות (בשירותים)

ga26

Member
לאור תגובתך - אולי הרוסים הפולשים שהזמינו אתכם לסעודה בביתכם בלבביות מסמלים את הוריך? אתה לא כל כך רוצה להשתתף בסעודה כי היא אול "לא כשרה", כי המפגש הזה עם "הרוסים" עלול להרוס את היחסים הזוגיים שלך? אבל דווקא רעייתך מעוניינת. היא שומרת על איזון. אבל בהמשך החלום, החשש התפוגג והחלום הלך לכיוון אחר- להיפטר מהחששות (בשירותים)
אני יכול להתחבר לפירוש. תודה אלישבע

למעלה