חלומות זוועה +עדכונון

yaelhul

New member
חלומות זוועה +עדכונון ../images/Emo121.gif

שלשום חלמתי חלום שרק היום אני מתחילה להתאושש ממנו. הגעתי לארץ לבדיקה שגרתית (את מעקב ההריון השוטף אני עושה בחו"ל פרט לבדיקות החשובות), והרופאה בודקת אותי באולטרסאונד ובפנים חתומות אומרת "המצב לא טוב, התאומים גוססים". פשוט כך. כמובן שמייד התעוררתי היסטרית ושמתי יד על הבטן (כאילו זה יגיד לי משהו)ולא הצלחתי לישון כמו שצריך עד הבוקר... אני מניחה שזה קשור לפחדים לקראת בדיקת מי השפיר הכפולה שתתבצע ביום חמישי, שאחרי סיפורי זוועה שקרו בעקבות הבדיקה לחברתי ולחברה שלה (לראשונה דליפת מי שפיר ואשפוז 3 ימים ולשניה חום גבוה, זיהום והפלה יזומה ע"י הרופאים כדי שהאם לא תמות), אני פשוט מתה מפחד. חוץ מזה אני הבראתי לגמרי והכלבון עדיין מתאושש מהניתוח אבל כולו שמח וטוב לב ומקפץ במהירות על 3 רגליים. אם יש למישהי עצות לגבי הבדיקה עצמה או לגבי ה"אחרי" (כמה ימים לנוח, האם נשמע לכן סביר לעשות את הבדיקה בחמישי בצהריים ולטוס ביום א´ - טיסה קצרה יש להדגיש) - אשמח לשמוע. יעל

חלומות הזוועה פקדו ופוקדים את

כולנו בהריון. זה מתחיל מה - US ונגמר לקראת הלידה, כאשר לכל שלב יש את החלום שלו... אז חוץ מלומר לך שאני מבינה את הרגשתך, ושזה מאוד טבעי, אין לי מה לומר
. לגבי טיסה לאחר מי-שפיר: אין לי מושג. למרות שהטיסה קצרה, זוהי עדיין טיסה בגובה רב (לא כמו טיסה רגילה בשמי הארץ), ואני מציעה שתתיעצי עם הרופא. לגבי מנוחה - כדאי, רצוי ואני חושבת שחובה. לא ביצעתי מי-שפיר, אבל מחברות הפורום שכן עשו, אני יודעת שחובה לנוח. טוב לשמוע שכולם (כולל ה -
) מרגישים טוב. סיגל אמא של שגיא

חן123

New member
מוכר... מוכר...

כל מילה משמשת בסיס לסיוט. אצלי פעם הרופא מדד אותו ויצא שהגודל אותו דבר כמו בדיקה קודמת, אמנם הוא אמר לי שהוא מכורבל בעצמו והבדיקה לא שווה הרבה אבל בלילה אני כבר חלמתי שיש לי תופעה נדירה שהעובר נשאר באותו גודל אבל ממשיך לחיות וצריך להפיל אותו... זו רק דוגמא אחת, וכפי שאת בטח מבינה היא נובעת מהפחד שלנו. אין לי מושג מה לעשות, חוץ מלדעת שאת לא היחידה. לגבי הטיסה, באופן אישי הייתי מחכה עוד כמה ימים, לא נשמע לי שלחץ האויר במטוס (בעיקר בנחיתה והמראה) כ"כ יכול להוסיף אחרי מי שפיר. חן

נורמלי בהחלט וטוענים אפילו שמומלץ

איה חלומות שהיו לי.... אני אפילו פחדתי להעלות אותם על הדף. קראתי באיזה ספר שהחלומות הם פשוט ניקוי חרדות, כך שכל מה שנחלום בלילה לא יטריד אותנו ביום. בהצלחה במי השפיר, לא יכולה לתת עצות כי לא עשיתי אותה.

אוח, כמה שזה מוכר....

גם לי היו חלומות כאלו, מחלום מסוים אחד התעוררתי בוכה, גם בו אני מגועה לרופאה והיא אומרת לי שאני צריכה לעשות הפלה...ואז התעוררתי וכמוך מייד שמתי יד על הבטן לדעת שהכל בסדר....ואני לא אפחיד אותך עם החלומות הנוראיים שחולמים מאז שיש ילד, כנראה ככה זה מאז שיש הריון נכנסים למחלקת החרדות, אבל העיקר שאלו רק חלומות, שיהיה בהצלחה במי שפיר, הבדיקה עצמה לא כואבת אז אל תדאגי ואחרי כן העיקר שתנוחי ותתפנקי (מומלץ שוקולד....)

כבר אמא

New member
החלומות האלו זה דבר מוכר ומעצבן

אבל עוברים גם את זה! לגבי הבדיקה אין הרבה עצות מלבד שתיה מרובה לפני ואחרי ולפחות יומיים לנוח לגמרי. לגבי הטיסה תתיעצי עם הרופא לי ממש אין מושג. אצל מי את עושה בסוף?

דבורי

New member
בהצלחה! גם לי היתה דליפה קלה...

אבל ב"ה זה עבר (ולא נזקקתי לאשפוז, רק למנוחה). צריך לנוח הרבה, ואני לא הייתי טסה כל-כך מהר אחרי הבדיקה. תני לעצמך עוד קצת זמן לנוח.

dana@twins

New member
הי יעל

אני עברתי את מי השפיר אצל ליפיץ והוא הורה לי לנוח יומיים. לדבריו, זו ההמלצה עם תאומים. אחרי הבדיקה היו לי התכוצויות חזקות מאד, אולי בגלל שזו דקירה כפולה. נחתי חצי שעה במרפאה ואז הלכתי הביתה. לגבי טיסה - אני לא יודעת מה ההמלצה. כדי להיות בטוחה אני, באופן אישי, הייתי מחכה שבוע. שיעבור בקלות ובהצלחה. dana

יעל, הסיוטים לא עוברים, רק משתנים.

לפני כמה שבועות חלמתי שגנבו לי את יובל, התעוררתי הסטרית ורצתי לחדר שלהם לראות שהוא עוד שם. בימים אלה אני עייפה מדי ולא חולמת כשאני ישנה (לפחות נמנעים ממני הסיוטים
). לגבי מי השפיר - יומיים מנוחה נשמע סביר. יש רופאים שדורשים שלושה. לא נראה לי שצריכה להיות בעיה עם הטיסה, אבל תשאלי את מייזנר. הוא נחמד מאוד וכל העניין לוקח דקות. שיהיה בהצלחה. תעדכני אחרי שהכל עבר.
מיכל

ligo

New member
יעל חולית

איזה חלום נוראי! ולגבי הבדיקה- אחרי מה שקרה לחברה שלך זה באמת מפחיד. למה את עושה אותה בכל זאת? עם תאומים זה חובה? אני אישית מוותרת על התענוג (בתקווה שהחלבון עוברי יצא תקין).

yaelhul

New member
ליגו, אני עושה את הבדיקה בכל זאת

כיוון שבהריון תאומים בדיקת הדם שמתלווה לשקיפות הערפית ובדיקת החלבון העוברי נותנות תוצאות לא נורמליות, ולא ניתן לדעת האם זה עקב בעיה או מכיוון שזה הריון תאומים... אבל גם אם לא זה, אני עוסקת בחינוך מיוחד. בעבר ניהלתי הוסטל לבוגרים עם פגיעות מוחיות, הפרעות נפשיות ופיגור על רקע סיבות שונות. ראיתי כמה האנשים האלה סובלים, ראיתי מה זה עושה למשפחות (בהרבה מקרים - פירוק), והחלטתי שכשיבוא יומי - אעשה את כל הבדיקות לכל התסמונות האפשריות. לפחות מצידי - עשיתי את המקסימום. מה שיקרה אח"כ, כבר לא תלוי בי. לדעתי המאד אישית - המחיר של לחיות עם ילד פגוע כל החיים (לילד ולכל המשפחה) גבוה בהרבה מהמחיר האיום של הצורך להפיל עקב גילוי תסמונת או של הפלה עקב סיבוכי הבדיקה. עכשיו נשאר לי רק להתפלל שהכל יעבור בשלום ביום חמישי. יעל

יעל הוצאת לי את המילים מהפה

וליגו, מספיק לדפדף אחורה בפורום בוואלה ולקרוא את הסיפור שלי (שהוא סיפור קל יחסית) כדי לראות כמה חשובה הבדיקה.

ligo

New member
מיכל

נשברתי. כבר חצי שעה אני מחפשת בוואלה ולא מוצאת.

ligo

New member
תודה מרב (אשת התמיכה הטכנית)../images/Emo39.gif

לפי התאריכים של ההודעות והגיל של הקטנטנים, אני מבינה שבסוף הוחלט להקשיב לרופא השני.

למעלה