חלומות סיוטים

יומן חלומות

בכלל לא התכוונתי שזו תהיה התוצאה, אבל לפני כמה שנים החלטתי להתחיל לנהל יומן חלומות - שמתי מחברת פתוחה ועט ליד המיטה ובשניה שהייתי מתעוררת הייתי רושמת מהר את כל מה שאני זוכרת. בהתחלה זה היה כמעט כלום אבל עם הזמן התחלתי לזכור כמה וכמה חלומות שחלמתי באותו הלילה. בנוסף, עצם ההתעסקות והמודעות לחלומות שלי, גרמה לזה שאחלום לא מעט חלומות צלולים בתקופה ההיא.. היה מעניין וממש נחמד :)

חלומות סיוטים

בשלושה לילות האחרונים אני די סובלת מכל מיני חלומות-סיוטים איומים וארוכים, לא ברור למה..
אז החלטתי לפתוח שרשור על הנושא
מעניין אותי מה הגישה שלכם לאחרי חלומות רעים במיוחד, הרי לכולנו יש כאלה מדי פעם... מה אתם עושים כשאתם מתעוררים באמצע הלילה מחלום באמת נורא ואיום? אתם מיד חוזרים לישון? מנסים לשכוח את מה שחלמתם? משנה לכם אם תזכרו אותו בבוקר? אתם לוקחים זמן להתאוששות? מתהפכים? קמים לכמה דקות? עושים סיבוב בבית ושותים כוס מים כדי לנקות את הראש? אתם פותחים את הדלת של אחד מדיירי הבית האחרים כדי לוודא שהם ישנים בשלווה? אולי מעירים את בן/בת הזוג כדי שיחבקו אתכם? ספרו
מעניין לשמוע...

לפני כמה ימים חשבתי לפתוח פה דיון חלומות

בעקבות חלום שחלמתי... אמנם זה לא היה סיוט או חלום רע, אלא סתם חלום מוזר... פשוט הופיעה בו מישהי שלא ראיתי מאז חטיבת הביניים....
זה גרם לי לקצת תהיות כשהתעוררתי...
בכל מקרה, לשאלותייך: חוזר מיד לישון... (בהנחה שזה לא זמן סמוך לזמן בו אני צריך להתעורר... כי אז יכול להיות שכבר אשאר ער) לא מנסה לשכוח... זה סה"כ חלום רע ... לא מתעסק בזה... לא צריך להתאושש... בהנחה שזה אמצע הלילה תוך חצי דקה אני כבר ישן בחזרה
לא פותח את הדלת, לא בודק שום דבר ולא מעיר אף אחד

Cade Foster

New member
?

מה אתם עושים כשאתם מתעוררים באמצע הלילה מחלום באמת נורא ואיום? הפעם האחרונה שזה קרה לי היתה איפשהו בין היסודי לחטיבה... זוכרים את הפרסומת של שוקו יטבתה? שמיכאל הנגבי חולם שהוא הולך למקרר ומגלה שנגמר השוקו? אז איך שהוא קם, ככה קמתי אז
אתם מיד חוזרים לישון? כן מנסים לשכוח את מה שחלמתם? משנה לכם אם תזכרו אותו בבוקר? אני לא זוכר את החלומות שלי גם כשאני מאוד רוצה. אתם פותחים את הדלת של אחד מדיירי הבית האחרים כדי לוודא שהם ישנים בשלווה? אולי מעירים את בן/בת הזוג כדי שיחבקו אתכם? fuck no. למה שזה יעניין מישהו? כולה חלום. אם מישהו היה מעיר אותי באמצע הלילה בגלל חלום שחלם, הוא היה מקבל גרזן בראש.

EdisonGirl

New member
אני מתה על סיוטים

זו הזדמנות פז לחוות דברים שלא הייתי רוצה לחוות במציאות, ואז להתעורר ולגלות שחלמתי את זה
זה אושר עילאי. השניה שבה מתעוררים ועוד לא בטוחים אם זה היה באמת או לא היא הסיוט האמיתי, אבל אם אני צריכה לפגוש רוע במציאות הזו, וכל אדם צריך, כי זה חלק מהחיים, השילוב של טוב ורע, אז שזה יהיה בחלומות. וכדי לסבר את האוזן, הרבה מהחלומות שלי כוללים מלחמות, דם, רצח, זוועות או סתם צרות למיניהן. אני מאוד נהנית מזה. קרה לי שחלומות גרמו לי להתעורר רועדת מפחד (אשכרה רועדת) או בוכה, ושאובייקטים מהחלום זלגו למציאות כך שהייתי צריכה למצמץ כמה פעמים או אפילו להדליק את האור כדי לגלות שהם אט-אט נעלמים להם מה״מרקע״... אבל בד״כ אין לי בעיה אח״כ לחזור לישון, להפך, זה קל יותר כשאני יודעת שהחלום יחזור ואני כבר יודעת שהוא רק חלום. יש מצב שסיוטים נעימים לי יותר מחלומות טובים, כי מבאס להתעורר ולנסות לאחוז במשהו שברור שאין שום דרך לגרום לו להיות חלק מהמציאות כי הוא דמיוני לגמרי, כמו לעוף או לגלות תיבת אוצר מלאה במטבעות זהב ו״לדעת״ שהסתרתי כמה מתחת לכרית שלי כשחזרתי מהמסע...

לשמחתי כבר זמן די רב שאין לי סיוטים

השינה שלי עדיין על הפנים, אבל סיוטים כבר אין הרבה כבעבר. כן יש חלומות מוזרים, מבלבלים או משונים, אבל זה כבר עניין אחר. כשאני מתעוררת מחלום באמת נורא ואיום אני בדרך כלל לא מצליחה לישון אח"כ. הייתה לי תקופה ארוכה של סיוטים קשים כשהתלחתי לצאת עם החבר, והוא זה שהיה מעיר אותי מהסיוטים ומחבק עד שנרגעתי. עכשיו זה כבר לא קורה יותר, אני כמעט לא חולמת חלומות מפחידים אלא רק משונים. כשזה קרה\קורה, כשאני קמה מחלום, אני מנסה לקרוא, לראות טלוויזיה או ללכת למחשב כדי לסלק את החלום מהראש. לפעמים אני יכולה למצוא את עצמי ישנה עם אור קטן כל הלילה. למחרת אני מעדיפה כן לזכור מה חלמתי, אני מאמינה שחלומות הן דרך מעניינת לתקשר עם עצמנו. יש לי ידיד יקר שמבין המון בחלומות ואני מתייעצת איתו לפעמים.

לי יש המון סיוטים...

פעם זה היה מתיש אותי ולילות שלמים הייתי מתעוררת ונרדמת לא רגועה בכלל... אבל אז פיתחתי לעצמי מעין "שיטה" שבה אם אני מתעוררת מחלום רע, אני אומרת לעצמי שעכשיו אני אחלום על משהו טוב ומפרטת לעצמי את כל מה שאני רוצה שיהיה בחלום הבא...לרוב זה לא קורה אחד לאחד אבל אין ספק שזה משפר את איכות החלום שאחר כך כי המודע והתת מודע מקבלים תכנים שאני השתלתי בתוכם.. נשמע מדע בדיוני קצת..חח

ניסית פעם לעשות את זה בלי קשר לסיוטים?

חחחח אני לא כל כך קשורה (סתם שיעמם לי אז נכנסתי לפורום הזה) פשוט הנושא הזה מעניין אותי ממתי שאני קטנה אני סוג של שולטת בחלום כשגדלתי הבנתי שזה נקרא חלומות צלולים את מתעסקת בזה?

איזה אידיוט שאני מכיר

עשה סיאנסים ומאז יש לו סיוטים שהוא הולך לישון ביום וער בלילה, דפק לו את כל השגרת חיים! לי אישית יש סיוטים, אבל זה יותר קטע של כל מיני דברים מהעבר,

אלמוג153

New member
קודם כל

אם זה מציק לך בניגוד לאדיסון, תבדקי קודם למה זה קורה..האם את לחוצה בזמן האחרון? משהו מטריד אותך? משהו מעסיק אותך במחשבות יתר על המידה? אני בד"כ חוזר לישון ושוכח מזה..לא מזמן היה לי חלום...מצב בין שינה להתעוררות שבו הרגשתי כאילו רוח נכנסה לתוך הגוף שלי ואני התנגדתי..קראו לזה שיתוק שינה..נשמע מפחיד וגם מרגיש ככה... אני שוכח ומתרכז בהנאות היום יום...בשביל מה לזכור דברים מפחידים?? שבוע טוב

אמממ שיתוק שינה זה קצת שונה

זה כשאתה מרגיש שהגוף לא שייך לך ואתה שולט רק על הראש והמחשבות אתה מנסה לעשות משהו ולא מצליח אם למשל יש כאב פיזי כלשהו בגוף הוא נעלם מרגישים בדיוק את ההפך שהרוח שלך יוצאת מהגוף ונשארת מחוברת רק בראש זה קורה בדרך כלל או לפני שמתעוררים או ממש כמה שניות לפני שנרדמים אם אתה מודע למצב הזה של שיתוק שינה אתה יכול להיכנס משם לחלום צלול

הלילה חלמתי שאני אוכלת המבורגר

לשאלותיך
: אני בד"כ מתעוררת בבוקר כבר אחרי חלום רע. אבל אם מתעוררת בערב זה צריך להיות ממש חלום מפחיד, אני מנסה לישון, בד"כ מצליחה כשהמחשב דולק על איזה סרט. בד"כ מנסה לשכוח אותו בערב, אבל שמחה אם אני זוכרת אותו בבוקר. ואחרי חלום רע אני מפחדת לעשות פיפי, את אומרת לעשות סיבוב ולשתות מים ? בחיים לא. ואם ישנה ליד בן הזוג, זה קרה פעם אחת, היה לי חלום רע , קמתי, וקראתי בשם של החבר שישן לידי, הוא זז כזה ואמר "מה" , ולא עניתי, כאילו הוא דמיין , וזהו רק הקול שלו הרגיע אותי

irreplacable

New member
סיוטים

לעיתים מאד מאד רחוקות יש לי סיוטים.. וגם אם יש, אני קמה לרגע ואז מייד חוזרת לישון וזה בזכות השינה הטובה שזכיתי לה. למה לשכוח? הייתי רוצה לזכור כל פרט מהחלום ולנתח אותו, לרוב אני זוכרת רגעים קטנים מהחלום..

Purple Mushroom

New member
כל התשובות נכונות?

אני עייף מידי לענות. לא זכורים לי סיוטים. אבל חלומות זה דבר מיסטי וכיף. כרגע אין לי מיטה זוגית, וידידה שלי לא כאן, אז לא יכול להעיר אותה, וגם לא היה לי סיוט. מעדיף להתמודד לבד כשקורה לי דבר כזה. כנראה שאחזור לישון.

למעלה