חלומות על המוות

zilla100

New member
חלומות על המוות

שלום ילד בן 7 שלאחרונה מתקשה להירדם כי חלם חלום "שהוא ימות " (בעתיד הרחוק מאוד, כששוחחנו איתו הוא אמר "אני יודע שמתים רק כשזקנים") חושש להיכנס למיטה שמא יחלום שוב את החלום איך להגיב ומה לעשות? תודה

חלומות...

שלום רב, מה אני מציעה? לשוחח עם הילד, שיחה חד פעמית בשעת אחה"צ רגועה. לספר לו שכל ילד וכל אדם חולמים כל החיים. לפעמים חלומות טובים ולפעמים חלומות פחות טובים. ולשאול: מה נראה לך שאפשר לעשות אם רוצים להזמין חלומות טובים? ילדים מפתיעים, יצירתיים ונותנים את התשובה שמתאימה להם. אפשר להציע מגוון אופציות כגון: להכין לוכד חלומות רעים ולתלות אותו בכניסה לחדר, לצייר את החלומות הטובים עליהם אני רוצה לחלום הלילה, לחשוב (באמצעות דמיון מודרך) על החלום הטוב שאני מזמין ללילה זה. אחרי שיהיו לכם מספר הצעות לבדוק עם הילד איזו הצעה הוא בוחר? הוא יוכל לרשום את כל ההצעות כמו תפריט של מסעדה. לתלותם בחדרו ומידי לילה לבחור את הרעיון המתאים לו ללילה זה. בשלב שני, להניח לו. התיחסתם לקושי, עזרתם לו להצטייד בארגז כלים לשעת הערב ומרגע זה להעביר אליו את האחריות ולסמוך עליו שיש לו את היכולת, הכוחות והכלים להתמודד. התיחסות נוספת מיותרת. מדוע? לילדים יש חיישנים טבעיים הקולטים את הנקודות הרגישות שלנו, אותן נקודות שבזכותן הם משיגים הרבה אימא ואבא גם בשעה ובזמן לא מתאימים. עלינו להיות ערניים ורגישים. להיענות לצורך (לתת התיחסות אמפאטית בזמן מתאים) ולא להתיחס לדרישה כדי לא לקבע את הילד בדפוס התנהגות מפריע. ילד שמתנסה ומאמין שהוריו נרעשים נוכח החששות שלו מלטש ומפתח אותם. האם דבריי מדברים להגיונך? עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

למעלה