חלומות צלולים והקשר לתת מודע

yael1085

New member
חלומות צלולים והקשר לתת מודע

לאור הדיונים שהתקיימו פה לאחרונה, אשמח לשמוע מה דעתכם לגבי היכולת לתקשר עם התת מודע במהלך חלום צלול.

יש הטוענים (לדוג' רוברט ואגונר) שבזמן חלום צלול ניתן לתקשר עם 'האני הפנימי' שלנו

(קרי עם התת מודע) בדרכים שונות- לשאול את הדמויות שאלות, לזרוק הוראות באוויר (למשל כפי שמצוין בבלוג הזה ,

בהקשר לספר של ואגונר). מה דעתכם בעניין? (כמובן אם יוצאים מנקודת הנחה שיש כזה דבר תת מודע).

yael1085

New member
תוכלי לפרט?

מה קרה כשניסית? אולי גם הדברים שנתקלת בהם "לבשו" הסוואה?
כי אני שמעתי חוויות לכאן ולכאן. יש כאלה שהצליחו לנהל שיחות עמוקות עם עצמם ולהגיע לתובנות, ויש כאלה שזה לא הצליח להם, והרגישו שהם אלה ש"יוצרים" את התשובה לעצמם, או שהדמויות/העצמים פולטים שטויות חסרות פשר.
לצערי אני לא מצליחה לחלום חלומות צלולים כדי לנסות.

sense9

Member
מנהל
היו לי מעט חלומות צלולים

אבל כל נסיון לתקשר עם האני הפנימי, 'לשלוט' בתכנים וכד'- לא צלח.
מעבר למודעות שזה חלום, לא היתה לי שליטה בדבר.

yael1085

New member
לגבי השליטה בחלום

זה עניין של אימון. מכיוון שיצא לי לקרוא על הנושא לפני כן, כשסוף סוף היה לי חלום צלול אחד, לפני הרבה זמן, יכולתי לשלוט בחלק מהתכנים.
לדבר לא יכולתי, כי חששתי שישמעו אותי במציאות, אבל יש כאלה שכן מצליחים. מדיבור עם אנשים ומקריאה של מאמרים ואף שיטוט בפורומים בנושא חלומות צלולים, אפשר לראות שניתן ללמוד לשלוט
בחלומות הללו בצורה מדהימה עם הזמן. אבל אני מניחה שלא באמת נוכל לדעת אם לתשובות שמספקות הדמויות/העצמים האחרים יש משמעות עמוקה, או שלא.

beltal8

New member
אבל ברגע שיש מודעות לכך שזה חלום

ומכאן "שליטה" בו - אז זה כבר יוצא מחוץ לטווח של ה"לא מודע", לא?
ככה אני הרגשתי, לפחות

yael1085

New member
לדעתי- לא בדיוק

אם מאמינים שהחלום הוא למעשה תוצר של הלא מודע, אז נוצר כאן מפגש מעניין בין המודע ללא מודע. מדובר כאן במעין טווח ביניים.
יש בקישור הזה דיון מעניין על זה, בקרב אנשים שחולמים חלומות צלולים וניסו לתקשר עם הלא מודע. לדבריהם- לעיתים זה מצליח, לעיתים לא. מה זה אומר מצליח? זו כבר שאלה אחרת...
ואת מי שזה מעניין, יש פורום בתפוז בנושא, ופה יש אירוח של חוקרת בתחום.

למעלה