חלומות צלולים...

ShineOn...

New member
חלומות צלולים...

ראיתי שמישהו פה שאל מה זה חלומות צלולים, ואחר ענה לו. גם אני לא ידעתי מה זה. בכל החלומות שלי אני יודעת שאני חולמת, ואני יכולה לשנות את הפעולות וסדרם, אני לא יודעת איך להסביר את זה, אבל כשאני בחלום, זה לא שאני חושבת, ``לא נראה לי הקטע, אני אשנה אותו``, הוא פשוט משתנה, ואז בחלום אני נדהמת מכך שזה בדיוק מה שרציתי שיהיה. ניסוח מסובך, אבל קשה להסביר. אז השאלה שלי, אם זה עדיין נקרא חלום צלול? ועוד משהו, יש לי לפעמים חלומות ``מפחידים``, ואני מודעת לעובדה שאני בחלום, אבל עדיין אני לא מפסיקה לפחד בחלום. למההההה??!! אני כל הזמן עפה בחלומות שלי, יש לזה הסבר? או שזה אינדיבידואלי מאדם לאדם? הרבה שאלות. אבל אתם חכמים, אז זה לא יהיה בעיה. Shine on you crazy diamond

תשובות...

את מבין האנשים הנדירים שחולמים חלומות צלולים בלי שיטות כדי לקיים אותם אני כל כך מקנאה בך!!! 8-p סתם! אם את מודעת שהחלום או הסיוט הוא רק חלום ואת עדיין פוחדת בגלל שאת מודעת לחלום את יכולה לשנות את הדברים שקורה בחלום אני לא יודעת בדיוק מה עושים כי לא היה לי חלום צלול בכלל נראה לי שהיה לי אבל לזמן קצר וגם אני לא בטוחה אם זה כן או לא וזה שאת עפה בחלומות זה לא בטוח שזה חלום צלול יכול להיות שבתת מודע את מרגישה חופשייה ואז בחלום זה מתבטא בתעופה רק אם את מודעת לחלום את יכולה לעוף ואז זה נקרא חלום צלול מקווה שעזרתי לך חלום בהקיץ H-)

שחר.

New member
מכיר את ההרגשה.

הי shine on היו לי גם מספר חלומות צלולים שבהם ידעתי שאני חלום אך המשכתי עם הסיפור של החלום ובכך יכולתי לשנות כל דבר כפי שרציתי. חלום כזה אינו חלום צלול רגיל כיוון שבחלום צלול רגיל את מודעת לגמרי להיותך חולמת וגם זוכרת זכרון מלא את חיי היום יום. למרות זאת אני חושב שגם חלום כזה הוא מגניב כי את ממש מרגישה איך ברמה אחת את בוראת את החלום וברמה שניה משתתפת בסיפור. בקשר לפחד שלך בחלומות, האם את מתכוונת לכך שאת מפחדת מן העובדה שאת בחלום או ממשיכה לפחד מהסיוט שהיה לך לפני שידעת שאת חולמת. בבקשה פרטי כדי שאוכל לענות לך.

Variety

New member
היי.

היי, אני לא יודע אם זה חלומות צלולים, תסבירי לי בבקשה יותר טוב את הקטע הזה. את לא צריכה לשנות דברים כדי להיות צלולה, לפעמים זה נראה לי טבעי שאני יכול להזיז דברים עם המחשבה או לשנות חומר, ככה שאני לא נעשה צלול בחלומות. אבל בחלום צלול, אני פשוט יודע שאני חולם, זה כמו שכשאת ערה את יודעת שאת ערה, פשוט יודעים את זה. יש את כל הרטע של רמות צלילות, אבל אני יודע שאני חולם. ולשנות דברים, לפחות זה ככה אצלי, לא מלווה דווקא בחלום צלול. בקשר לחלומות המפחידים, את כנראה לא צלולה, אני מציע שתשרמי אותם, תחפשי תבנית בחלומות האלה, משהו שזהה, ותנסי לפתור אותם. או שתחפשי עוגן (רשום על זה באתר http://lucid.up.co.il), תשני את החלום לצלול ותשאלי את מה שמפריע לך למה זה מפריע לך, מה הבעיה. את יכולה לנצל את הפחד כעוגן. ולעשות בדיקות מציאות. בקשר לתעופה, זה בתקופות. גם לי הייתה תק` מאוד ארוכה של חלומות תעופה. התעופה שלי שיקפה אצלי משהו, אם היו לי בעיות בתעופה, זה אמר שהיייתה לי בעיה שלא פתרתי וככל שהיה לי יותר קשה לעוף הבעיה הייתה כנראה יותר מסובכת. אני ממש נהנה בחלומות תעופה. איך את מרגישה את התעופה? כמו לרחף בחלל? בלי התנגדות? או שאת מרגישה את כח המשיכה בחלום? חלומות פז, Variety-

ShineOn...

New member
אוקי אז ככה...

לשחר-הכוונה שלי היא, שכשאני בחלום, אני מודעת לגמרי שזה חלום, ואני יודעת שאתעורר ממנו באיזשהו שלב, זה לא אמיתי, אבל עדיין אני מפחדת מהסיטואציה בחלום, וזה סותר את העובדה שאני יודעת שאני בחלום. וזה מוזר לי... וורייטי-עניין התעופה בחלומות בא לי על חשבון הליכה. ממש ככה! קשה לי ללכת בחלומות, אני מרגישה שאני צריכה לדחוף את האוויר בשביל לזוז, כאילו שאני עייפה, אז אני פשוט מתחילה לעוף, בצורת שחייה כזאת. זה די נחמד. Shine on you crazy diamond

Variety

New member
תנסי....

היי ShineOn: אם את מודעת לגמרי שאת חולמת בחלומות שלך זה ממש מעולה, את רק צריכה לעשות תרגילים של זיכרון. מה שאני עושה לפני השינה אם אני רוצה לעשות משהו בחלומות הצלולים זה שאני חוזר על משפט שקשור נניח ``בחלום, אני אעבור דרך קיר`` ואני בד``כ זוכר את זה, זה הדבר הראשון שעולה לי לראש. תנסי משהו כמו ``בחלום, אני אהיה במקום נעים`` או כל מה שאת רוצה כדי לא לפחד, נניח, תבקשי איזה הגנה. בקשר לתעופה. אני כמעט בטוח שהחוסר יכולת ללכת היא סימן, סימן למשהו. אז תנסי לפרש את זה, בתבנית, תראי את החלום כתבנית ותבדקי את זה על ההרגשות שלך או כל מיני דברים. או שאם את מאומנת, ויש לך חלומות צלולים טובים, ויציבים, תבקשי ממדריך\כת החלומות שלך שיעזור\תעזור לך לפרש. פשוט תשאלי אותו\ה מה פירוש הדבר סימן או דבר כלשהו. חלומת פז, Variety-

דרך לנוע בחלום צלול

אני אתחיל מהסוף: בעת חלום, אל תנסי להזיז את הרגליים. לרוב הן לא יכולות לזוז - ואם הן כן יכולות לזוז, את סתם מעכבת את עצמך ומסבכת את המצב בכך שאת מזיזה אותן והולכת בעזרתן. בעת חלום הדרך המומלצת לתנועה היא פשוט... תנועה. מעבר ממקום למקום. זה יכול להתבטא על ידי מעוף, או על ידי הופעה במקום הרצוי. זה גם יכול להתבטא על ידי שינוי המציאות סביבך אל המציאות הרצויה. בסיסית, כשם שיש לנו את הרגליים במצב המכונה ``ערות``, כך יש לנו את הבטן במצב המכונה ``חלום צלול``. אין זוהי בדיוק הבטן הפיסית, אלא יותר אותה ``בטן`` שבאמצעותה אנחנו גם חשים דברים באינטואיציה. כטכניקה, את יכולה פשוט לנוע מהבטן - לשלוח ממנה שלוחה, כמעין ``יד``, או מגנט, ולמשוך את עצמך לאן שאת רוצה. אם אינך בטוחה, פשוט הפסיקי לנסות ``ללכת`` והתרכזי במרכז גופך - משם מגיעה יכולת התנועה, כמו מעין שלוחה ממשית של אנרגיית רצייה. הנסיון לנוע באמצעות הרגליים הינו שגוי ברוב המקרים, מפני שהוא איננו רלוונטי! התנועה נובעת מהבטן! הרבה אנשים, גם לא בחלום צלול, חווים את החוויה של לא להיות מסוגלים לזוז ממקומם. ההרגשה היא שהרגליים מולחמות, פחות או יותר; דבוקות לאדמה; כבדות כמו עופרת. אין זהו רק דימוי פסיכולוגי שכיח. זה קורה ברמה הממשית ביותר, בגלל מערך האיברים האנרגטי המיוחד שאנחנו נושאים איתנו תמיד. ככלל, הבטן משמשת לתנועה ברוב המימדים (החלומות). השימוש ברגליים לצורך תנועה הינו יוצא דופן ומאפיין קשת צרה יותר של חלומות, ששיאה הינו במצב החלום המכונה על ידינו בשם ``ערות``. כשאנחנו לא במצב ``ערות`` (קרי, כשאנחנו ``חולמים``), רבים מה``קבצים`` הרגילים אינם בשימוש. מערכת שלמה של קבצים העוסקת בגוף הפיסי שלנו, שאותו אנחנו חווים במצב המכונה על-ידינו ``ערות``, אינה זמינה. ולכן, בהיותנו במצב המכונה על ידינו ``חלום`` (לא משנה אם הוא ``צלול`` או לא), אנחנו בחלק גדול מהמקרים לא מסוגלים לעשות את מה שאנחנו מסוגלים לעשות ב``ערות``; לא עם אותם קבצים, בכל אופן. המערכת המכונה ``רגליים`` ו``הליכה`` לא קיימת, אבל גם לא צריך אותה. אנחנו יכולים לפעול בצורה הרבה יותר ישירה, בלי צורך במתווכים כגון ``רגליים``, שהינן בעצם קובץ-הפעלה מסובך מאוד ובה במידה גם מסורבל!

ShineOn...

New member
ווי...

בן, טל, שחר, האיש עם אלף השמות, הצלחת לנסח בדיוק מה שקורה לי, ובאמת לפעמים קורה לי שאני מגיעה ממקום למקום רק על ידי המחשבה. נחמד. SHINE.

Zipadidoda

New member
גם לי כל זה קורה

גם לי כל זה קורה עוד לפני שיע\דעתי מה זה חלום צלול

למעלה