חלומות קצרים - סגירות מעגל

אור_30

Active member
היי,

אני יודעת שלרוב את מבקשת בנפרד, אבל הם ממש קצרים ותוהה אם משמעותיים, למרות שנראה שהם יחסית חיוביים..
לא קריטי אם לא אומר כלום, אפשר להתעלם.
נראה כמו סגירות מעגל, הם היו חלומות בינייים כאלה..
תודה מראש.

1. חלמתי במעורפל משהו עם אחותי, היינו באיזשהו מימד עם אמא שלי.
צחקתי עליה יחד עם אמא על זה שהיא תקועה בעבר ולא מסכימה להרגיש, היא לא הגיבה והייתה עם ראש נפול, אבל פחדתי מעט מהתגובה שלה, אבל הייתי חייבת להגיד.
*במציאות היא תמיד אומרת שאני תקועה בעבר כי אני עושה טיפול שורש ומפרקת את הטראומה) היא "המשיכה בחיים" כאילו כלום לא קרה, בפועל, היא מדחיקה ומפקעת עצבים, פצצה מתקתקת אבל העיקר "המשיכה".

שוב...
2. חלמתי שחזרתי לגור בדירה הקודמת, בשנית, אחרי שכבר עזבתי.. בסוג של כניעה. ראיתי שהקירות נסתמו עם החורים אחרי שעזבתי, אבל ראו סימן.
היינו יחסית בשלום, אבל אוירה מוזרה.
*במציאות לפני שהלכתי סתמתי עם חומר כזה, לא סיידתי או צבעתי, לא הסכמתי, אחרי כל מה שעברתי שם.

אלישבע777

Well-known member
היי,

אני יודעת שלרוב את מבקשת בנפרד, אבל הם ממש קצרים ותוהה אם משמעותיים, למרות שנראה שהם יחסית חיוביים..
לא קריטי אם לא אומר כלום, אפשר להתעלם.
נראה כמו סגירות מעגל, הם היו חלומות בינייים כאלה..
תודה מראש.

1. חלמתי במעורפל משהו עם אחותי, היינו באיזשהו מימד עם אמא שלי.
צחקתי עליה יחד עם אמא על זה שהיא תקועה בעבר ולא מסכימה להרגיש, היא לא הגיבה והייתה עם ראש נפול, אבל פחדתי מעט מהתגובה שלה, אבל הייתי חייבת להגיד.
*במציאות היא תמיד אומרת שאני תקועה בעבר כי אני עושה טיפול שורש ומפרקת את הטראומה) היא "המשיכה בחיים" כאילו כלום לא קרה, בפועל, היא מדחיקה ומפקעת עצבים, פצצה מתקתקת אבל העיקר "המשיכה".

שוב...
2. חלמתי שחזרתי לגור בדירה הקודמת, בשנית, אחרי שכבר עזבתי.. בסוג של כניעה. ראיתי שהקירות נסתמו עם החורים אחרי שעזבתי, אבל ראו סימן.
*במציאות לפני שהלכתי סתמתי עם חומר כזה, לא סיידתי או צבעתי, לא הסכמתי, אחרי כל מה שעברתי שם.
כל חלום צריך להיות נפרד. הפעם העתקתי בעצמי כל חלום ופרשתי לחוד, כמו כן להקפיד על הניסוחים. מה שלא מובן לי, לא נכלל בפרוש

אלישבע777

Well-known member
החלום הראשון - על אחותך

. חלמתי במעורפל משהו עם אחותי, היינו באיזשהו מימד עם אמא שלי.

לא ברור לי מה זה "מימד עם אימא"

ולא הבנתי מה זה :"יחד עם אימא" ( האם שתיכן צחקתן על אחותך, או שאת צחקת גם על אחותך וגם על אימך?) לכן התעלמתי מפרטים אלו.

אם את חושבת שהם חשובים, נסי לשבץ אותם בפרוש שלי או פרוש אחר משלך.

הפרוש שלי לחלום על אחותך

בחלום את מחזירה לאחותך בסוג מסויים של בדיחות הדעת, את מה שהיא אומרת לך ברצינות ובביקורתיות. את כאן קלילה וצוחקת, אבל בעצם אומרת לה את כל האמת בפרצוף! את חייבת להגיד לה, כדי שתבין מה היא באמת! ואכן היא כנראה הבינה ואולי לא, מכל מקום - היא גם נעלבה או נפגעה ואת הבנת שהגזמת. לא התכוונת להעליב אולי מקסימום לעקוץ... אבל תגובתה היתה חזקה. מה שקרה הוא שאת נבהלת מעצמך ומעוצמתך ושוב חזרת להיות האחות הקטנה החרדה. חששת מתגובתה. החלום הזה, מסמל את התחלת העצמאות שלך והיכולת שלך להגיד לאנשים את האמת בפנים, אבל עם זאת, את עדין חוששת מתגובתם ועושה להם חשבון. התת מודע, עדין לא הפנים את הביטחון העצמי שרכשת בשנה האחרונה. כמו החלומות הקודמים. בחלום משתקף ביטחון עצמי לצד חשש. במציאות את מרגישה קצת עלה נידף ברוח, לפעמים.

אלישבע777

Well-known member
חלום שני מתוך שניים

. חלמתי שחזרתי לגור בדירה הקודמת, בשנית, אחרי שכבר עזבתי... בסוג של כניעה. ראיתי שהקירות נסתמו עם החורים אחרי שעזבתי, אבל ראו סימן.

לא הבנתי מה זה "היינו יחסית בשלום" מי זה "היינו"? לכן התעלמתי מעניין זה, אם זה חשוב תמצאי לו פרוש ותשלבי אותו בפרוש שלי, או שלך.

הפרוש שלי לחלום על הדירה הקודמת

גם בחלום הזה את ממש חוזרת לעבר שלך ועוד בכניעה! את מציצה לעבר הלא טוב שהיה לך בדירה הקודמת, עם אוירה מוזרה. אכן מוזר להציץ לעבר מוכר אבל לא שייך להווה. יתכן שזה מצביע, שהתת מודע שלך מתחיל לקלוט שאת במקום אחר בעצם ורק נכנסת לעבר כדי להציץ ולא להישאר. מה שאת רואה שם זה את הסימנים שהשארת , מהחומר לסתימת חורים בקירות ( מן הסתם חורים של תליית תמונות?) את סתמת את החורים, אבל לא סיידת, לכן ביצעת תיקונים אבל הם לא אסטטיים כי לא הסתרת את סימני התיקון. החלק הזה הוא באמת סמלי! את סתמת את החורים בנפשך או בליבך. סגרת את הצלקות והסדקים וגרמת להם להגליד, אבל... הן נשארו חשופות ללא עור, ללא שכבת הגנה. את מציצה לעבר ורואה שהפצעים התרפאו. את ריפאת אותם! אבל... הם מקומם של הפצעים גלוי לעין! את יכולה לראות אותם. צבעם שונה. סימנים של פצעים. העבר שלך היה פצוע והוא בתהליך ריפוי. מאחר שציינת ש- "הייתם יחסית בשלום", אני מניחה שאת משלימה עם העבר שלך, או באת להשלים איתו. ראית שהפצעים נסתמו.

החלום אומר לך לא רק לסתום את הפצעים, אלא גם לכסות אותם ולהסתיר אותם לחלוטין. להתאפר יפה, לטפח את עצמך, להתלבש יפה, להציג חזות מרשימה ושלמה ללא פגמים. עם הכיסוי יבוא הריפוי השלם! את השינוי הפנימי התחלת ועלייך להמשיך גם בשינוי חיצוני. השינוי החיצוני יש לו השפעה על השינוי הפנימי!

אשמח לתגובה על הפרוש הזה.

אור_30

Active member
תודה על הפירושים.
מעניין ההקבלה לבית פנימי בתוכי, נבהלתי שבכלל חזרתי אחורה, אבל תודה על ההברה שזו הצצה (בחלום חזרתי לגור שם, נבהלתי מזה)
ששמחה שלפחות זה באמת היה נראה אחרת.
בשינוי מתמיד

למעלה