חלומות רעים

akavishon

New member
חלומות רעים

איך אתם מתמודדים עם חלומות רעים של הקטנים? כבר שני לילות שהגדולה מתעוררת מחלומות רעים. האם אתם מזכירים להם על החלום בבוקר ושואלים אותה מה היה? האם שואלים אותם על החלום כשהם מתעוררים בלילה או בעיקר רק מרגיעים אותם?

hag70

New member
פרדיננד דיבר על זה לא מזמן

עד כמה שאני זוכר אצלנו ההתעוררויות בלילה היו למצב שינה, כלומר הילדה לא ממש התעוררה. ניסינו לנחם אותה ולהחזיר אותה לישון. לפי דעתי בבוקר היא לא זכרה על מה מדובר, אבל אולי באמת אני לא זוכר כמו שצריך. דווקא אתמול אמא של הבתזוג סיפרה לי שהילדה סיפרה לה שבלילה היא חלמה חלום רע, משהו על נחש שרודף אחריה (היא שינה שם כבר שבוע וקצת בגלל המצב בדרום). מה שאומר שהיא כן חולמת לא טיבים, אבל בפועל היא ישנה מצויין בלילה ולא מתלוננת בבוקר על חלומות, אז בעצם אין לנו שום "תמריץ" לשאול אותה על דברים כאלה

מחבקת ומרגיעה, לא שואלת. בטח לא בבוקר

כשכבר שכחו מה היה. אם הם אומרים חלמתי על זה וזה - אני מדברת איתם. אם לא - לא.

Jen74

New member
הקטנה (בת 8) עוד מתעוררת לפעמים

בלילות מחלומות רעים. בדרך כלל מתעוררת עצובה, בוכה, מצוברחת ובאה אליי לחדר. אני חוזרת איתה למיטה שלה, בדרך נותנת לה לשתות מים, מדברת איתה, מנסה לברר מה היה בחלום שהפחיד/הבהיל אותה. לפעמים אנחנו עושות משחק לפרש מה זה יכול להיות, למה דווקא חלמה על דבר כזה או אחר. בבוקר אני שואלת אם היא ישנה טוב אחרי שחזרה לישון, בדרך כלל השיחה הקצרה איתי עוזרת לה לחזור ולהרדם יותר בקלות.

למעלה