חלומות שמתגשמים

חלומות שמתגשמים

שלום לכולם, ניסיתי לפרסם את ההודעה הזו בפורום חלומות ולא קיבלתי אף תגובה, אולי לא ידעו ברמה הפסיכולוגית מה להגיד לי, לא יודע למה. אולי לכם יש ראש פתוח יותר ותחשבו על משהו... אני בן 26 מת"א, אתמול בלילה חלמתי שאני נמצא עם אישתי במקום כלשהו, סוג של אוהל ואני מבחין בעכביש שהולך על גבה של אשה שיושבת לפני. לאישתי יש פוביה מעכבישים ואני דאגתי שאם היא תראה אותו היא תלחץ מאוד אז בלי שהיא שמה לב העפתי את העכביש עם היד רחוק ממנה. היא לא שמה לב ויצאנו מהאוהל. עד פה החלום. היום, במציאות, בזמן שאשתי נחה בצהריים ראיתי בחדר האמבטיה שלנו עכביש גדול. מעולם לא ראיתי עכביש כזה בת"א, ובטח שלא אצלי בבית. הייתי בשוק, נזכרתי בחלום וידעתי שאני רוצה להעלים אותו לפני שאישתי תקום כדי שהפחד שלה לא יתעורר. מאוד התלבטתי מה לעשות, הפחד שלה קצת עבר גם אליי בשנים האחרונות וחששתי לגשת אליו. היא התעוררה וסיפרתי לה על העכביש. לצערי לא הצלחתי לתפקד כמו בחלום. הרגתי את העכביש אחר כך אבל היא כבר ידעה מזה והתחילה לפחד שיש עוד ובעצם הפוביה צפה ועלתה שוב. אבל השאלה המרכזית שלי היא לא על החלום הזה ספציפית אלא בכלל - האם קרה לכם שחלמתם משהו וכמה ימים אחר כך הוא התגשם? לי זה קרה יותר מפעם אחת. הדוגמה הזו היא רק אחת. זה מאוד מוזר ואין לי מושג איך להתייחס לזה בכלל. אתם חושבים שזה אפשרי בכלל? חלומות שמנבאים התרחשויות עתידיות שבאמת קורות לאחר מכן? יש סיכוי שזה צירוף מקרים?

לפעמים חלומות מתגשמים...

שלום לך, החלומות הם תהליך עיבוד של חוויות היומיום שלנו ושל תכנים מן התת-המודע. במקרה של החלום שתיארת, מדובר בפוביה ידועה של אשתך, שמצאה ביטוי בחלום שלך, כאשר אתה לוקח על עצמך את התפקיד להגן עליה. המציאות של יום המחרת זימנה לך סיטואציה בה שוב, כמו בחלום, לקחת על עצמך להגן על אשתך מפני מקור הפחד שלה. בהחלט יתכן ומדובר בצירוף מקרים, שהמכנה המשותף להם הוא העובדה שהגנת על אשתך מפני התעוררות הפוביה שלה (שאני מבינה כי נמצאת בחייכם על פני השטח...). יחד עם זאת, אתה מציין כי לא אחת אתה חווה תופעה של 'חלומות נבואיים'... התופעה הזו מוכרת וידועה- מוזרה ככל שתהיה. יש אנשים שחווים כל מיני תופעות על-חושיות, שהמדע עדיין לא יודע לתת להן הסבר חד-משמעי. אף על-פי שיש מקרים לא מעטים של צירוף מקרים בין חלום ומציאות, התופעה של 'חלומות נבואיים' קיימת- זו פשוט עובדה שלא ניתן להתווכח עמה- בטח לא עם מי שחָווה וחוֹוה תופעות שכאלה. המשך יום חלומי...
גילת

תודה

תודה על התגובה שלך, כשאת אומרת שזו תופעה ידועה, היכן היא ידועה? איפה שמעת או קראת עליה?

התופעה מוכרת

את תופעת החלומות ה'נבואיים' אני מכירה הן מחוויות אישיות שלי, הן מחוויות של אנשים רציניים עמם שוחחתי בנושא (ובנושאים קרובים) והן מקריאה פה ושם. אינני מכירה מחקר מקיף בתחום זה, אך חיפוש בגוגל ייגלה בפניך שלל אפשרויות לקריאה ועיון. התופעות העל-חושיות (חוש שישי?), כגון חלומות נבואיים, טלפטיה ואחרות, טרם זכו להסבר מדעי רציני, והן משוייכות לתחום הפאראפסיכולוגיה. העובדה היא שהן קיימות ושאנשים מסויימים חווים אותן יותר ובתדירות גבוהה מזו שחווים אותה אחרים. במידה ותתקל, במהלך חיפושיך אחר מידע בנושא, בחומר קריאה רציני ומעניין, אשמח שתעדכן אותי- גם אותי הנושא הזה מאד מאד מעניין. יום טוב, גילת

mormorto3

New member
קרה לי גם. מספר פעמים בחיים

וגם בתופעות הרבה יותר מאג'וריות ומשמעותיות בחיים! בראייה קצת מיסטית - נראה לי שזה הפוטנציאל החבוי בכל אחד מאיתנו. החוכמה היא לא פחד מהכוח שלו אלא להשתמש בכוח בשביל לנווט אותנו לחיים הרבה יותר טובים לנו. הצעות לקריאה: ספרים "הסוד", "האלכמיסט" ובכלל על התת מודע וכוח הרצון.

והעיקר והעיקר- לא לפחד כלל

אף על-פי ש... בוא נודה על האמת (בכל אופן זוהי האמת שלי)... לפעמים ה"כוח" הזה עלול להפחיד קצת... חן חן על הצעות הקריאה
המשך יום נפלא... גילת

למעלה