חלומות

קייס

New member
חלומות

לפני כמה חודשים עברתי לידה מוקדמת שהתחילה עם דימום חזק ועכשיו הצלחתי להכנס להריון שוב אבל לצערי אני חולמת כל הזמן על דימומים. יש לכן הצעות מה לעשות? האם זה נכון שחלומות זה פחדים תת הכרתיים?

1ויוי

New member
מאמינה בחלומות

אני מאד מאמינה בחלומות , אני לא מדברת על חלום חד פעמי אלא חלומות חוזרים אני מניחה שהם לא רק פחדים אלא מעין רמז . בזמן ההריון היה לי חלום שכל הזמן חזר שאני מגיעה למיטה להרים את אחד מבניי והמיטה ריקה , נגשת למיטה של הבן השני וגם המיטה שלו ריקה . כולם הרגיעו אותי שזה חלום שגרתי בהריון אבל אחרי הלידה המוקדמת ראיתי בזה הודעה מראש . מה ניתן לעשות נגד החלומות ? לא הרבה אנחנו לא ממש בשליטה בחלום , אבל אני מניחה שאם חושבים כל היום חיובי אז חולמים חיובי , אני בהריון הייתי מאד היסטרית וזה התבטא בסיוטים . אני החלטתי שבהריון הבא אני אהיה כל הזמן שמחה ולא אתן לשום חרדה לחדור , קל להבטיח - קשה לבצע , לא לקרוא על הפלות , סכנות וטיפולים אלא להקיף את עצמי בדברים נעימים .

חלומות

שלום לחלומות פרושים שונים. הראשון שהתעסק עם חלומות, פרויד, אמר שהחלום זה ביטוי של הלא מודע. אניחושבת שבחלום לפעמים מופיעים דברים שאנו לא יכולים להסביר ומאידך, לפעמים ניתן לראות מה המקור לחלום. אנימניחה שהעובדה שעברת לידה עם דימום חזק מופיע עכשיו בחלום כי את ממשיכה לאבד את האבדן שלך וגם חרדה מאבדן נוסף. אין מה לעשות נגד חלומות אבל השאלה אם את נותנת להם להשתלט על החיים. נכון שקל לומר מה לעשות וקשה לעשות את זה אבל מי שמפחד, מת כל יום ומי שלא מפחד מת בסוף, פעם אחת. חשוב לחשוב מחשבות חיוביות ולא להיות במתח כי זה משפיע גם על העובר. שוב, אני יודעת שקל לומר, קשה לבצע. מקווה שההריון יהיה לך קל ומוצלח. יעל

נצאב

New member
החששות ברורים כל-כך

קייס שלום, כן גם אני חולמת על דברים שאני חוששת מהם. אם חשבתי על משהו מסוים זמן רק במהלך היום, אני נוטה לחלום עליו. זה טיבעי וזה בסדר. אין שום דבר שאני אגיד שיגרום לך להפסיק לפחוד ולהפסיק לחלום חלומות כאלה. כרגע את יכולה להיות מאושרת. את בהריון. מה שיהיה הלאה לא תלוי בך כלל וכלל. אז תהני מהרגע וזהו. תשתדלי לא לחשוב על מה שעשוי להיות. כי עשויים לקרות דברים טובים ודברים רעים באותה דרגת סבירות. אל תחשבי רחוק. תבצעי את כל הבדיקות שאת מעוניינת לבצע, תעשי מה שצריך. יותר מזה את לא יכולה לעשות. תעבירי יום אחרי יום, שעה אחרי שעה. תחיי את הרגע. הרבה היו רוצות להיות כרגע בהריון. אז תתפנקי לך. חלומות מתוקים נצאב

קייס

בדרך כלל חולמים על מה שחושבים תנסי לחשוב על דברים טובים ולא להיות לחוצה בהצלחה

קטיה 007

New member
חלומות

אכן יש כאלו שאומרים שחלומות הם התת מודע שלנו - שזה מה שאנו לא מעיזים להעלות על דל שפתנו ואחרי החלומות של השבוע וחצי האחרונים שלי אני נוטה להסכים עם כך. במהלך ההריון היו לי הרבה סיוטים אך בעיקר לפני בדיקות ולא היה קשר ממשי לאבדן הקודם שלנו ואז הרופא שלי הודיע לי שהוא טס לשבוע וקצת ועוד בתקופה במקבילה לפעם הקודמת ואני לא הפסקתי לחלום על אבדן נוסף כשהוא בחו"ל למרות כל נסיונותיו להרגיע אותי (בהריון הקודם כשכל המקרה קרה הרגשתי מאד אבודה) כל לילה זה הופיע מבלי שתהיה לי שליטה על כך. והנה השבוע עבר והוא חזר ואני עדיין בהריון ובנתיים הכל תקין
אני יכולה לומר שהדבר היחיד שממש הראה לי שאני בלחץ ולא דרך החלומות זה הצירים שהיו ביום שהוא טס. אני חושבת שהחלומות שלנו זה דרך מסויימת להגן על עצמנו מפגיעה נוספת.... קטיה

קייס

New member
תודה

תודה לכולכן על העיצות והמחשבה אנסה לאמץ את הרעיונות

morinbar

New member
חלומות...

בהריון הראשון כשנשאתי את מור
חלמתי רבות על אחי
שנהרג מפליטת כדור ודי פחדתי מהמשמעות... כפי שאתם יודעים מורצוק נלקחה מאיתנו בגיל 4.5 חודשים
. בהריון השני כשנשאתי את ענבר
חלמתי רבות על מורצוק (אפילומס´ פעמים בשבוע) ואם להודות - אף שמחתי- היתה לי תחושה שמור שומרת על העוברית שברחמי. מאז שענבר נולדה מורצוק כמעט ולא מופיעה בחלומותי (וזה די מעציב אותי) ולפעמים שתיהן מופיעות יחדיו. מה המסקנה
לא בטוח שיש. מורצוק לא איתנו פיזית אך מקומה שמור. ואף אם אינה מופיעה בחלומותי היא איתי כל הזמן. לומדים לחיות עם האובדן אך לא שוכחים
. יורד עכשיו גשם, מחבקת את ענברוש ועצובה שמור לא איתנו להשלים את התמונה המשפחתית המקסימה (טוב גלשתי לנושא אחר). חלומות נעימים ושינה מתוקה. רק טוב יקירתי, בריאות ומזל.
וענבר

sivanori

New member
איזה צמרמורת עשית לי ../images/Emo5.gif

בתקופה של שמירת הריון, לפני שאורי נולד, חלמתי שהוא נולד ואני נגשת אליו בתינוקיה בבי"ח והוא בוכה ובוכה ובוכה ולא נותן לי לגעת בו והופך למפלצת מכוערת. התעוררתי בצרחות. אורי נולד פגוע גנטית ונפטר בגיל 25 ימים.

sivanori

New member
חוץ מזה (המשך)

אני חושבת שהחלומות שלך הם כעת פחדים. בהריון השני כל לילה (באילה שישנתי בהם) חלמתי חלומות זוועה ללא צורה. הייתי מתעוררת בוכה או צועקת ולא זוכרת כלום. זה היה ברור לגמרי שאלה פחדים ולא שום דבר אחר. אני מניחה שזה מה שקורה לך כעת.

אמממאאא

New member
דרך להרדם ולחלום טוב

קודם כל אני רוצה להרגיע אותך,חלומות הם לפעמים פחדים וזה תוצאה של מה שאנחנו חושבים במשך היום. אני חלמתי שאני אמות בלידה הרביעית שלי וב"ה אני כאן אחרי לידה חמישית שבה כל הזמן חששתי שחלילה יקרה לקטנה משהו ולא הסכמתי להתחבר להריון רק ממש לקראת הסוף ובלי עין הרע. קיבלתי עיצה לפני שאני הולכת לישון לקחת את כל מה שקרה לי היום שמטריד אותי או מפחיד אותי ולדמיין שאני מגלגלת את זה בשטיח מעופף וזה עף. לי זה עזר. בהצלחה.

למעלה