חלומות

• פותח הנושא p019
  • פורסם בתאריך

p019

New member
חלומות

השינה והחלומות הם נושאים שנחקרים כבר שנים רבות, ולמרות שיודעים לזהות את השלב בו אדם נמצא במצב חלום, ושחלומות חשובים לשינה טובה, לא ממש יודעים למה אנשים חולמים, האם יש פרושים לחלום או לא ועוד. יש פסיכולוגים שחושבים שהחלומות אומרים עלינו ארבה מעוד. יש מיסטיקנים שחושבים ש.. טוב, אין לי מושג מה הם חושבים. ההשארה שלי היא שהחלום הוא תוצאה של תהליך של פריקת החשמל שמבוצעת במוח בזמן השינה - לכן רוב הסיכוי שיהיו מעורבים בחלום דברים שהעסיקו אותנו במהלך היום, אבל, בדיוק כמו בברק, אי אפשר לדעת איפה תעבור הפריקה, לכן יחולים להופיע בחלום גם אירעים ישנים, ואנשים שלא דיברתם איתם שנים (שיתקשרו אליכם למחרת
). מה אתם חושבים על חלומות? ממה הם נובעים והאם יש להם משמעות?

צריך להוסיף לזה

שחלומות כנראה מתחילים להופיע אצל עוברים בחודש השישי להריון בערך, כמדומני. כנראה להרגיל את החלק במוח שאחראי על הראיה. אחד התפקידים הכי גדולים של המוח זה לפרש את מה שאנחנו רואים, רוב העצבים במוח הם חלק מהמנגנון, או משהו כזה
יש סיכוי שזה מנגנון שהיה אמור להתבטל בלידה או לפחות בתקופה הראשונה לאחר הלידה אבל בעקבות טעות גנטית הוא לא התבטל. יכול להיות שחלק אחד במוח מפציץ חלק אחר והחלק האחר מנסה להבין מה קורה, אז הוא יוצא את החלום.

p019

New member
מעניין

מעניין. אין ספק שאנחנו מעוד ויזואלים. ברגע שמראים לנו משהו ארבה מעוד חלקים מהמוח מתחילים לפעול וכנראה גם להיפך. אם מזקירים לנו משהו - החלקים הויזואליים מתחילים לעבוד. אבל אני שזה יותר עיניין של subrotins שמתחילים לעבוד. אבל מה קורא לעיוורים? הם לא חולמים? או הם שומעים את החלומות שלהם במקום לראות? מה שמחזיר את השאלה לעוברים - האם הם באמת רואים חלומות?

אני חושב...

מכיוון שאפשר לתקשר ברמה נורמלית עם תינוק רק לאחר די הרבה זמן... אף אחד לא זוכר אם הוא חלם משהו... יש לנו רק את ה MRI וכו של תינוקות. יכול להיות סיפור מד"ב נחמד... אני חושב שעיוורים רואים את החלומות שלהם בתודעה, בהחלט מעניין איך נכים מרגישים... החברה הבריאה כל כך סגורה לחברה האחרת... זה היה בטהובן אם אני לא טועה, שהמשיך להלחין יצירות לאחר שאיבד את שמיעתו, רק בזכות כישרונו וחוש המישוש, הוא הרגיש את היצירה דרך הרצפה... מקום מוכר לעיוור לא כל כך שורר באפלה... מעניין כמה עיוורים עוברים דירה... זה תהליך קשה.

nobles3

New member
אז ככה ...

חלומות קיימים אצל כל ייצורים חמי דם (החל מהציפורים ועד בני אדם), בשפה מדעית קוראים לזה שנת REM. כידוע שינה זה תהליך מחזורי וכולל כמה שלבים: שינה רגוע שלבים 1-4 ושנת REM. אם נתמקד בבני אדם – הם מתחילים לחלום עוד בהיותם ברחם (כן, גם העוברים חולמים) מרגע שהקורטקס שלהם מפותח מספיק. יש לזה פונקציה אבולוציונית והיא קשורה ללמידה – החלום נותן הזדמנות לתרגל סיטואציות שלא הספקנו לתרגל במצב ערות, זה פחות אפקטיבי מתרגול ישיר אבל עדיין נותן אפשרות להתמודד בהצלחה עם מצבים שלעולם לא נתקלנו בהם במציאות. היו אפילו כמה מחקרים שבדקו האם זה נכון: לקחו 2 קבוצות של אנשים, קבוצה אחת היתה עסוקה כל היום במשחקי חברה וסימולציות וקבוצה שנייה לא עשתה הרבה פעילות, רוב הזמן הם ישבו בקפיטריה ושתו קפה. בסוף היום שמו את האנשים משתי הקבוצות המעבדת שינה ומדדו אחוז הREM שלהם בשינה. מה שמצאו : אנשים מקבוצה 1 (האלה שעסקו בפעילות מגוונת) חלמו הרבה פחות מהקבוצה השנייה. אפשר לראות זאת כהוכחה לטענה

p019

New member
טענה מעניינת

לא יודעת אם זו ממש הוכחה, אם כי זה בהחלט נתון מעניין. אבל איך זה מסתדר עם חלומות של טעופה, לדוגמה? יש לי ארבה כאלה, אבל קשה לי להאמין שזו סיטואציה שאני יצטרך להתמודד איתה מתי שהוא
החלומות שלי ארבה יותר דומים לסרטים. אם כי לרוב ארבה יותר מוצלחים מכל סרט שראיתי

nobles3

New member
חלומות של תעופה

אף אחד לא יודע במדויק למה זה קורה, אבל משערים שזה משהו מולד וירשנו את זה מאבותינו הקדומים (אני מתכוון לקופים לא לאברהם אבינו). כידוע הם חיו על עצים גבוהים וברגע שחיים בגובע קיימת סכנת נפילה - חושבים שרוב הקופים חוו נפילה הרבה פעמים בחיים, כמובן שמי שהצליח להתפס על אנף בדרך למטה שרד ומי שלא התרסק על הקרקע. כנראה עם השנים החוויה הזו הוטמעה בגנים ויחד איתה גם פחד גבהים. אגב כל דבר שהוא הישרדותי הוא עובר בגנים - וכך גם זה עבר עלינו.

p019

New member
reaching

עלפי הטענה הזו היו צריכים להיות לנו ארבה יותר חלומות על אוכל. נראה לי שגוי לנשות לקחת את החלומות לפרק אותם למקרים ולהסביר כל אחד בניפרד. לכל אחד יש יותר מיד מגוון - ואת רובם אנחנו לא זוכרים. חוץ מיזה שפחד הוא ברובה דבר נילמד ולא נרכש. אני מסתקלת על האחיין שלי בין השנה וחצי - רואים עליו שהוא לא מפחד מגבהים כיוון שהוא עדין לא נפל. בדיוק כמו פחד מחום ואש - עד שלא נקוות לא תפחד.

למעלה