חלון גבוה בחדר מדרגות

חלון גבוה בחדר מדרגות

שלום לכולם
בונים יחידת בית עם יחידת השכרה מעלינו. בחדר המדרגות תוכנן חלון בגודל רגיל ובגובה שתואם את שאר חלונות הקומה (אני מניח שהרציונל התכנוני של האדריכלית היה שמבחינת החזית החיצונית- החלונות תואמים בכל הקומה). מצרף תמונת מקטע שאני מקווה שתעלה כראוי.
רגע לפני ביצוע החלון- המפקח שואל בצדק על ההיגיון בחלון כזה: גבוה ולא נגיש מהמדרגות. להשקיע במנוע עובר חלון כזה- אני לא רוצה. אבל ברור שצריך חלון לאור וכן לפליטת חום.
לאחר דיון עם המפקח והאדריכלית, יש שתי אפשרויות:
1. להישאר עם חלון סטנדרטי (אולי נשנה מעט את המידות). גם כך מדובר בחלון שצריך לפתוח/לסגור אותו רק פעמים ספורות בשנה בחילופי העונות. האדריכלית אומרת שקיימים פתרונות של פתיחת חלון ע"י מעין מוט שמשתלשל כלפי מטה. מישהו מכיר?
2. המלצת המפקח: לבטל החלון, ולהתקין בתקרה מתקן להחדרת אור שמש של סולהטיוב/טרמו-וונט. לטענתו זה לא רק מכניס אור, אלא גם משמש כאוורור ומתפקד מעולה. נראה שהפיתרון הזה יקר יותר ב 1500-2000 ש"ח מחלון. מישהו יודע להמליץ על כך מנסיון? האם אכן גם מאוורר?
אשמח לדעתם המלומדת.

בינא

Member
האדריכל אחראי על התכנון והמפקח על טיב הבצוע...

למרות האמור, מותר למפקח מקצועי להעלות את דעותיו בפני המתכנן/ת, אך בטח שלא לשנות בצורה כל-כך דרסטית את התכנון ואני מניח שאתם כבר בשלבי הבצוע...
נושא פתיחת חלון כזה שאני מניח שהשרטוט שלו לקוח מחתך פנימי דרך המדרגות, יכול להיפתר בקלות ע"י הרחבתו לכיוון מעלה המדרגות או יצירת חלון "איטלקי" או "צרפתי" שיורדים לגובה המאפשר פתיחת כנף, כאשר על האדריכל/ית למצוא את הפתרון שאם גמר השלד, חייבים להגיש בגינו תוכנית שינויים לוועדת בנין ערים כדי לקהל היתר מחודש...
גם ביטול חלון דורש הגשה מחודשת.
עקרונית, לדעתי המלצת המפקח איננה נכונה (גם עולה יותר) ובמקומו, לא הייתי מתערב בפתרון התכנוני המתבקש שהוא באחריות של 100% על המתכנן/ת.

גלמיש1

New member
בעיה ידועה שנתקלים בה ברות בתכנון.

לא העלית עדיין את החזית (מבחוץ) שתאפשר להבין מה הרציונל העיצובי של החלון דוקא כמו שהוא - אבל נראה לי שרצוי למצוא את הדרך לשנות אותו כך שתתאפשר הפעלה שלו מתוך הבית. אולי להקטין ולהזיז אותו שמאלה לכיוון המקום בו המדרגות גובהות יותר ואדם שיעמוד שם יוכל להגיע לידית החלון. אולי לחלק אותו לכמה מקטעים שלפחות אחד מהם נגיש. ואם אין ברירה משום מה, פתיחה חשמלית זה לא פתרון גרוע.
בכל מקרה - תעלה שרטוט החזית, ועוד פרטים שנוכל להבין טוב יותר את האילוצים.

תודה על התגובות. בינתיים כבר בוצעו התאמות לשביעות רצוננו,אבל

לגבי הערתכם על תפקידו של המפקח לעומת האדריכל:
אכן, התכנון על האדריכל והפיקוח על טיב הביצוע זה על המפקח. אבל כמה שאני שמח שהמפקח שלי עושה הרבה יותר מכך! הרי הוא יכול היה להקטין ראש, ולתקוע אותנו עם חלון גבוה מדי רק משום שתוכנן באופן לקוי, ולנו לא היה את השכל לשאול על כך בזמן.
אנחנו אמנם רק לקראת סיום שלד, אך כבר עכשיו יכול לומר שבחירת המפקח היתה ההחלטה הטובה היותר שלנו: אינו מסתפק בביצוע התכנית, אלא מתריע על כל פרט שבעיניו נובע מתכנון לא מספיק מדויק או חכם. בעל עין חדה וניסיון רב, ולא מפחד מאי היצמדות לתכנית אם כך נדרש. כמובן שהכל בהתייעצות איתנו (וקצת למורת רוחה של האדריכלית, נכון). יותר מכך- כבעל ניסיון בהעברת הבית את שלב האישורים לטופס 4 במועצה הספציפית שלנו- יודע גם מתי ניתן לשנות תכנית בלי לחשוש מבעיות באישור הסופי. כמובן שהוכחה סופית תהיה לי רק בקבלת הטופס, אך ההרגשה הכללית היא שאנחנו בידים טובות מאוד. כמו רוב הבונים כאן אני חסר ידע מקצועי בתחום, ודווקא בשל כך נראה לי שזה מה שמבדיל בין מפקח טוב למפקח מצויין.

בינא

Member
מצוין!
שימשיך כך. הבהרתם לכולם מדוע נדרש מפקח

כך בדיוק צריך לעבוד מפקח.
מי שמנסה לבנות בית פרטי ללא מפקח, לא מבין כמה הוא מפסיד מכל בחינה שהיא.

למעלה