חלון זכוכית בחדר מדרגות

חלון זכוכית בחדר מדרגות

בוקר טוב לכולם בחדר המדרגות שלנו ישנו חלון זכוכית לכל האורך האם זה חוקי לפי חוק כלשהו שהיה חלון זכוכית מהרצפה עד למעלה לפי חשש שלנו זה לא תקין ומסוכן לילדים

חלון בחדר המדרגות

שלום אבא של אור יש בלחון אפשרות היפוטתית (אם כי מעשית) של שבר בחלון. האם אפשר "ליפול" החוצה? מה רוחב החלון? האם החלון ללא "שפרוצים" (הפרדות מחומר כמו המסגרת)? אם אפשר ליפול, ורוחב החלון מאפשר זאת והחלון עשוי מחתיכה אחת של זכוכית ללא הפרדות של אלומיניום/עץ/ברזל, הייתי אומרת שיש בעיה בטיחותית. לגבי החוק אני חייבת לברר כי הקטגוריה לא ברורה (ולשון החוק עוד פחות...) אני מבטיחה לבדוק ולחזור בימים הקרובים. מבחינתך זה רלוונטי רק אם אתה יכול לתבוע את האדריכל או הרשות. אם לא אז מה שחשוב זה איך לדאוג לבטיחות הילדים והמבוגרים כאחד. כשמתכננים מעקה , בחוק דורש שיהיה בגובה 1.05 במשטח ישר ו 0.90 במהלך המדרגות. הייתי ממליצה למצוא דרך לשים מעקה כזה שיחסום את הגישה לחלון בגובה המתאים, באזור המדרגות. אם החלון בר פתיחה, אז קל וחומר. במקרים של חלון כזה, הייתי ממליצה וגם מסיבות אסטתיות להשתמש בזכוכית "טריפלקס" . זו זכוכית העשויה משלוש שכבות: שתי שכבות זכוכית ובינהם מן נייר דבק כזה, כמו בשמשה הקדמית של מכונית. גם שבר בחלון לא ירסק אותו לחלוטין והתלת שכבתיות מקנה לו כח רב. אם הזכוכית שלך אינה כזו ואינך יכול/רוצה להוסיף מעקה, הייתי ממליצה להחליף את הזכוכית לטריפלקס של 3 +3 מ"מ או 4+4 באם הדבר אפשרי מבחינת הפרופיל.

BOLDER

New member
חלון

לחלונות אין תקן המגדיר גובה מכסימלי או מיקום סף מינימאלי. לפי חוקי הבניה או לפי מכון התקנים . אולם הצעתה של סיגל הינה נכונה וטובה יש להחליף את הזיגוג לזכוכית טריפלקס ובכך למנוע את בעית השבר וסכנת הנפילה במידי. זכור כי בית לא נבנה או מתוכנן לשנה שנתיים ויש לראות בו מקום גם בעוד 10-15 שנה כך שחלון כזה אז יהיה יפה ויעיל בהצלחה קובי

למעלה