חלון.

dananamit

New member
חלון.

כל הזמן שאני פותח את התוכנה 3d max 8 אז ניפתח לי חלון עים כמה אפשרויות בחירה: software openGL direct3D רציתי לדעת מה זה אומר? תודה מראש

dananamit

New member
טעות שלי

לחצתי על Change Graphics Mode במקום 3ds Max 8 אבל עדיין היתי רוצה לדעת מה זה אומר תודה

dananamit

New member
מי

למי ששואל אני פשוט רוצה להכיר את הבסיס של התוכנה

dananamit

New member
גודל

ועוד שאלה מה זה הגודל יחידה איך אני יודע אים יש לי 100 יחידות גודל

cyb3rmaniak

New member
לגבי המצבים...

זה האופן שבו MAX יציג את הכל... זה קשור לכרטיסים הגרפיים ובדרך שבה הוא מצייר. OpenGL ו- Direct3d מייצגים 2 שיטות שונות שבהם הכרטיס הגרפי עובד ומחשב את כל החישובים שהוא צריך כדי להציג משהו על המסך. כל אחד מהם מכיל פקודות משלו ויש לו חסרונות ויתרונות. כל הכרטיסים שנמכרים היום תומכים ב- 2 המצבים (כמעת...), אבל תלוי בכרטיס- לרוב באחד מהמצבים תקבל ביצועים טובים יותר. דרך אגב- זה לא משהו שרלווני רק ל- 3dsMax או תוכנות תלת מימד. גם משחקים משתמשים באחת (או ב-2) השיטות. יש כרטיסי מסך מיוחדים לאנשים שמתעסקים עם תלת מימד, שבהם היכולת להשתמש ב- OpenGL היא מטורפת, אבל גם המחיר שלהם מטורף. Software היא אופציה שרלוונטית אם הכרטיס הגרפי לא תומך באחת השיטות, או אם יש לך איזה בעיה עם הדרייברים שלו. מה שקורה הוא שכל החישובים מתבצעים על המעבד של המחשב ולא בכרטיס המסך. זה הרבה יותר איטי, ובדרך כלל פחות יפה.

dananamit

New member
תודה

תודה זה עזר מאוד עד שזה טוען(מרנדר) לי לוקח שנים יש לי עוד שאלה יש לי כרטיס מסך של ניבידיה fx 5900 אז אני יוכל להישתמש באחת מהאפשרויות כחלופית כדי שהתוצאות יהיו יותר טובות ומהירות? ושוב תודה

cyb3rmaniak

New member
תשתמש ב- OpenGL

יעבוד לך גם מהר יותר וגם יפה יותר... דרך אגב- אתה מוזמן לנסות את 2 האפשרויות האחרות ולהשוות. התוכנה תעבוד בכולן. וגם אם לא- תמיד תוכל לשנות למצב אחר.

dananamit

New member
שינוי

אני ממש שינוי הכל קמעת אותו דבר אולי עידכון כרטיס מסך יותר טוב יעזור? יש כרטיס מסך מומלץ שאפשר להישתמש בו

cyb3rmaniak

New member
יש, אבל אי די בטוח שהם מחוץ

לתחומי התקציב שלך... מה אתה כבר עושה שהתוכנה זוחלת? תן את המפרט של המחשב שלך, ובמיוחד- איזה מעבד יש לך וכמה זכרון פנימי? לי יש כרטיס מסך זול מאד של ATI ואני מסתדר איתו. רוב הסיכויים שכרטיס המסך שלך הוא לא הבעיה.

dananamit

New member
מפרט

פנטים 4 , 2.8 ghz 800 mhz כרטיס מסך g-force fx 5200 128 היתבלבלתי בקשר לכרטיס מסך זה 5200 ועוד משהו אני לא רוצה לקנות כרטיס מסך הבנתי שאפשר לעדן לכרטיב יותר זה אפשרי?

dananamit

New member
OpenGL

עשיתי כמו שאמרתה לי אבל התוכנה לא זזה לי יש דרך טובה שהתוכנה תרוץ?

dananamit

New member
אופס

400 mhz 512 mb ddram עוד דבר ניראה שהכרטיס הזה לא תומך במה שאמרתה לי הנה תמונה:

dananamit

New member
כרטיס מסך

הנה אפשר להוריד מכאן: http://www.nvidia.com/content/drivers/drivers.asp אבל אני לא יודע איזה מתאים למחשב שלי ואיזה הכי טוב

cyb3rmaniak

New member
אוקי...

1. העמוד הזה שהבאת זה דף ההורדות של דרייברים לכרטיס מסך. בדרך כלל הדרייבר האחרון בדרך כלל הכי טוב, עם כמה יוצאים מהכלל (כל מיני בעיות שדרייברים חדשים יוצרים, שמתוקנות אחרי כמה זמן). לא נראה לי קשור, בגלל שמותקן אצלך דרייבר כלשהו שלא בא עם windows... אתה יכול לנסות להתקין את הדרייבר האחרון בלי קשר- תמיד טוב להיות מעודכן. 2. הכרטיס שלך תומך ב- OpenGL. בדוק. התמונת המסך ששמת זה של הגדרות שאתה יכול להגדיר ל-OpenGL ולהחליף ביניהם במהירות. אין שום צורך להתעסק עם זה. 3. לדעתי תוספת זכרון פנימי למחשב תקפיץ לך את הביצועים באופן עצבני. אני עובד עם 1GB, וראיתי הרבה אנימטורים שטוענים שצריך לפחות 2GB כדי לעבוד בסבבה עם סצינות מורכבות. 4. תלמד לעבוד חכם. אל תעבוד כל הזמן במבט שמראה לך textures. הרבה דברים אפשר לעשות ב- Wireframe או ב- Wireframe shade. 5. תשתמש ב- Google... תמצא מדריכים שיסבירו לך איך לקנפג את המחשב שלך כדי לעבוד טוב יותר עם 3dsMax.

dananamit

New member
יש בלבול...

אתה מתבלבל התמונה שהראתי זה שאני לא יכול לבחור את האפשרות הזאת, אים אני יכול אז איך?

cyb3rmaniak

New member
אם אתה בוחר OpenGL ו- MAX

עולה לך בצורה תקינה- OpenGL עובד. אין לך מה להתעסק עם זה. אם כבר, יש לך הגדרות לכרטיס מסך איפשהו בתוך Control Panel->Display Properties->Settings->Advanced. אני עדיין לא מבין מה יש לך לחפש שם! במיוחד אם אתה לא יודע מה אתה עושה.

cyb3rmaniak

New member
וכשאני אומר "בוחר" אני מתכוון

בוחר ב- OpenGL כשאתה מעלה את MAX ובתוך Change Graphic Mode בוחר OpenGL...

למעלה