חלונות לא מזהה נכונה את גודל הדיסק

jazzpiano

New member
חלונות לא מזהה נכונה את גודל הדיסק

אהלן לכולם! מקווה שתוכלו לעזור לי. ברשותי קיים דיסק קשיח של 20 ג`יגה. FDISK מזהה את הדיסק כ-20 ג`יגה ואף נעשה FORMAT בהתאם. התקנתי חלונות ME על המחשב ומרגע זה המחשב מזהה את הדיסק כ-2 ג`יגה בלבד! הדיסק הקשיח מהווה PARTITION אחד ויחיד של 20 ג`יגה. מה קורה פה? מישהו יכול להסביר?

eYaL

New member
המממממ

אוקיי...מה שתעשה זה ככה: תקח את הדיסק למחשב שעובד כבר,ותחבר אותו בתור SLAVE או בתור SECONDERY MASTER תפעיל את המחשב הזה,ותבדוק שם ,כמה מקום יש בהרדיסק שלך. אם גם שם זה כמו שאתה מציין,אז תעשה לו פירמוט מהויונדוס במחשב הנ``ל. ושים לב שאתה בוחר לעשות אותו FAT32 כי אחרת זה פשוט לא יזהה את הנפח. eYaL

jazzpiano

New member
תגובה לפנייתך

תודה, אייל. הבעיה היא שיש לי על הדיסק הרבה התקנות וכו` ולא כל לך בא לי לפרמט אותו (רק בלית ברירה). אולי יש איזה שהוא UTILITY שמסדר את הבעיה תחת WINDOWS. מה אתה אומר? ידוע לך משהו כזה או איך ניתן לפתור את הבעייה ללא פירמוט. תודה מראש.

duke4you

New member
תשובה

בעת כניסה לfdisk אתה נשאל האם ברצונך להשתמש בכל גודל הדיסק עבור המחיצה או במילים אחרות: האם ברצונך מחיצה של fat16 או fat32. הסבר: fat16 - גודל מחיצה עד 2 גיגה fat32 - גודל מחיצה עד 2 טרה לא מסרת פרטים נוספים לכן אני משער שנכנסת לfdisk וענית בN במקום בY. אני לא כל כך מכיר את windows me אבל אולי יש אפשרות לבצע המרה ע``י: התחל - תוכניות - כלי מערכת - ממיר כוננים. אפשרות שניה - הורד תוכנת partition magic וכך תמנע מפירמוט הדיסק.

d.r.

New member
פשוט מאוד

אתה עובד עם FAT16 תשנה את המחיצה ל FAT 32 או שתיצור עוד מחיות של 2 G אבל זה יצור לך עוד 9 כוננים, יש לך אפשרות גם לשננות את המחיצה ללא פירמות בעזרת התוכנה GHOST זה במידה ויש לך אימג

duke4you

New member
d.r תקרא אותי

מה הקשר של תוכנת ghost להמרה של כונן מfat16 לfat32? תוכנת ghost היא בסך הכל תוכנת גיבוי, ואם הוא יצר גיבוי אז המחיצה תשאר אותה מחיצה - fat16 אז בבקשה בלי שטויות בפעם הבאה.

d.r.

New member
תלמד קצת נימוס ,וקצת מחשבים

אם יש לך אימג של FAT 32 ואתה מפעיל אותו על דיסק של FAT 16 הפעולה הזאת מוחקת את הדיסק ומשנה אותו לFAT 32 ללא צורך בפירמוט ,ואמרתי לאיש בפרוש שהוא יכול לעשות את זה רק אם יש לו אימג מתאים אז בבקשה בלי שטיות בפעם הבאה

duke4you

New member
תגובה

נראה לי שהשטויות חוגגות פה באטרף. מה שאמרת זה נכון, אבל לפי הדברים שלך מהעבר ואני מצטט: ``אתה עובד עם FAT16 תשנה את המחיצה ל FAT 32 או שתיצור עוד מחיות של 2 G אבל זה יצור לך עוד 9 כוננים, יש לך אפשרות גם לשננות את המחיצה ללא פירמות בעזרת התוכנה GHOST זה במידה ויש לך אימג`` כאן לא מדובר בשיחזור גיבוי אלא בשינוי מחיצה (``לשננות את המחיצה`` לדבריך). אז תקרא טוב טוב מה שאתה כותב לפי שאתה מגיב... האימג - במידה והיה לו, גם הוא היה fa16 וכך גם שיחזור הגיבוי. אז בלי שטויות בפעם הבאה.

duke4you

New member
ועוד תוספת עבור d.r

אם היית מכיר את תוכנת partition magic הויכוח לא היה נפתח מלכתחילה. זוהי תוכנה שניתן לבצע בה שינוי, הגדלה וביטול מחיצה ללא פגיעה בנתונים. כמו-כן בעזרת תוכנה זו ניתן לבצע המרה מfat16 לfat32 ו ntfs. זוהי תוכנת המפתח בכל הסיפור. ואם פגעתי בכך אז אני מצטער.

d.r.

New member
אפשר לשנות את המחיצה עם אימג מתאים

האמנם זה נכון ש GHOST בתכלית לא נועדה כדי לשנות מחיצה ,אבל עם אימג מתאים של FAT32 המחיצה תשתנה אני מכיר את התוכנה פורוטישן מגיק ,ומנסיון התוכנה הזאת יוצרת בעיות במערכת הפעלה ,מסכים כחולים ו``כ חלוקת מחיצות טובה ואמינה מתבצת רק ע``י FDISK האומנם צריך לגבות את החומר וצרכים לבצע פורמט ולפעמים גם התקנה מחדש של מערכת ההפעלה אבל עם FDISK המערכת עובדת פיקס

duke4you

New member
תגובה

1. נניח שהיה לו fat32 והוא ביצע ghost. איך זה שעכשיו יש לו fat16?????? הרי לא ייתכן שהוא חזר לfat16, פשוט אי אפשר, אין חיה כזאת. *** לכן לא יתכן שיש לו ghost עם fat32 - לא יתכן, כי אין חזרה מ32 ל16, מדובר בצעד חד -כיווני. 2. fdisk היא אכן התוכנה הטובה מכולם, יותר מpqm, מסכים. 3. טוב לנהל דו-שיח עם אנשים שמבינים במחשבים.

d.r.

New member
אפשרי ,אני מסביר שלב אחרי שלב

אתה יכול לחזור מFAT 32 לFAT 16 וגם ההפך הכול תלוי בסוג האימג שיצרת ,דוגמא לי יש דיסק לצרבתי עם 4 אימגים של מערכות 95 HEB `95 ENA 98 HEB ו98 ENA ,כמו שבטח ידוע לך 95 עובד על FAT 16 שאני רוצה להתקין 98 אני פשוט מריץ דיסקט איתחול מדוס וכמובן שיש תמיכה בסידי רום תוך 3 דקות מותקנת מערכת הפעלה ,גם ההפך אפשר על אותה מערכת אתה מריץ אימג של 98 ואופס מישתנה לך המחיצה ל FAT 32 ` אגב לא רק זה ,בGHOST מעל גירסה 6 אתה יכול גם לשנות את גודל המחיצה לפני הפריסה של האימג ,לא משנה מה היה גודל המחיצה בזמן הקיבוץ אני מקווה שהבנת D.R

duke4you

New member
תגובה

אם יש לך image של fat32 וגם של fat16 ברור שאתה יכול לבחור בין שניהם. הכוונה שלי שאין דרך קונבנציונלית לחזור מfat32 לfat16 אלא ע``י גיבוי שהוכן מראש. מקווה שהבנת אותי ואת מה שאני מנסה להסביר לך מתחילת הויכוח.

d.r.

New member
שמח שיש הבנה

זה בדיוק מה שאמרתי לו שהוא יכול אם יש לו אימג מתאים בהצלחה

duke4you

New member
תגובה

אני בטוח שאין לו ghost ואין לו בכלל מושג על מה אנחנו מדברים. אבל אני שמח על ההבנה שנוצרה בינינו. צאו.

למעלה