חלוקה לגפים בקורס טיס

מזלט

New member
חלוקה לגפים בקורס טיס

התקשרתי למדור צוות אויר (ישתבח שמם, מה זה פקידות נחמדות, עונים אחרי 5 שניות), שאלתי את הפקידה הנחמדה אם כבר נקבעו החלוקה לגפים בקורס הקרוב, כי אני רוצה לדעת איפה אני אהיה. והיא אמרה לי, שרק מאותרי מטכל ושייטת בטוח יהיו בגפים א` ו-ב`. אבל אני חושב שכל האנשים כבר מחולקים ומסודרים גם בגפים האחרים. למישהו יש רעיון איך להוציא את המידע הזה מהם?

מזלט

New member
בדיוק בשביל זה התקשרתי !!

מישהו אמר לי (ממחזור 147), שרוב החובלים בגף ג` לעומת זה, מישהו מ-146 אמר לי שהם ב-ד` ויש הבדל גדול בין ג` ו-ד`

avipe

New member
לפי מה שהבנתי..

מחלקים ל-4 או 5 גפים כאשר השני גפים הראשונים מורכבים ממיועדי שייטת ומטכ``ל והם עושים קודם את הצ`קים על הפייפרים כי שם עפים הכי הרבה(ואז הם יוכלו להספיק ללכת לגיבושים של שייטת ומטכ``ל)...ושאר הגפים מתחילים את הקורס עם הטירונות....אחרי חודש או חודשיים, אני לא זוכר בדיוק, מתחלפים.....כך שכאילו גף א ו-ב הם ה``יותר טובים``..לידע כללי לאלה שעושים את הצ`קים קודם קוראים הכוסיות כי התנאים שלהם יותר טובים מהתנאים של הטירונות ואלה בטירונות נקראים הקופים כי הם צריכים לטפס על עמוד באוהלים של הטירונות כדי להדליק את האור.... אני לא בטוח כול כך הכול הפרטים הנ``ל אז אנא תקנו אותי אם אני טועה...

מזלט

New member
מתקן כי אתה טועה

א` עושים צ`קים ב` ו-ג` עושים למ``ק (לימודי קרקע) ד` ו-ה` עושים טירונות רובאי 03 בבסיל``ח במשך חודשיים.

Joey*

New member
לסופרגירל.....ולכולם!!

יו, כמה אני זקן!!! :) טל יקירתי...נכנסתי לפה כי היה לי מעט משעמם בלילה, והאמת- נורא מעניין פה... למי שלא מכיר אותי- אני בן 23, משוחרר שנה וקצת, סמ``ר במיל. שעבר הרבה בשירות הצבאי שלו... טל שלי...את תגיעי לגיבוש ותעברי אותו בקול תרועה וניצחון!! את תגיעי לקורס ותצטייני בו!! אני מכיר באופן אישי את החובלת הראשונה בצה``ל, ואם היא סיימה את הקורס שלה, אז הקורס שלך קטן עלייך!! ועכשיו לכל השאר... אם יש לכם שאלות לגבי הצבא בכלל או משהו פרטני, אני אשמח לענות- אם אוכל כמובן... ובקשר לחלוקה לגפים: לחלוקה הזו אין שום קשר ליכולות של פרחי הטיס. היא נועדה אך ורק מטעמים מנהלתיים ותו לא. כפי שכבר צויין- אלה שהתקבלו גם ליחידות עילית אחרות ישובצו בגפים א` ו-ב` אך ורק כדי שיוכלו לעשות את הצ`קים לפני כולם כדי שיספיקו להגיע לגיוס יחידה אחרת במידה ויהפכו לפט``ל (פרחי טיס לשעבר...). אז שיהיה לכולכם בהצלחה בצה``ל!!! ג`ואי, סמ``ר במיל. (והכי כיף לשרת בעזה....בדוק!!!) :)

למעלה