חלוקה לתשלומים בכרטיס האשראי

• פותח הנושא c450
  • פורסם בתאריך

c450

New member
חלוקה לתשלומים בכרטיס האשראי

שלא עמו בישראל, בקנדה ניתן לחלק לתשלומים את הסכום החודשי של כרטיס האשראי, הבעיה היא שהריבית נורא גבוהה (20%). האם יש דרך אחרת לקנות בתשלומים?

michaelbl

New member
הבנתי שגם בירשאל יש כאלה כרטיסים עכשיו

והאופציה הזאת של לדחות את תשלום הכרטיס היא לא ברכה אלא קללה כי זאת ריבית של שוק אפור, וזאת המטרה של חברות האשראי, להכניס אותך לבור שלא תצליח לצאת ממנו ותהיה בידיים שלהן לכל החיים ותמשיך לשלם ריבית כזאת, ועושה רושם שהקנדים משתפים פעולה יפה.
ולשאלתך, אין. ניתן לקבל מימון לקניות גדולות, אבל זאת פשוט הלוואה שוב עם ריבית. דווקא בארץ הרבה פעמים נותנים תשלומים ללא ריבית.

בקנדה המושג תשלומים לא קיים

בעוד שבישראל יכולת לפרוס קניה בסופר למספר תשלומים רציף (תמורת ריבית קטנה ונכבדה- כמבוקש בתשלומים,) בקנדה אין אפשרות כזו וטוב שכך. כשמגיע חשבון חודשי אמנם אומרים לך שתוכל לשרוד עם תשלום המינימום הנדרש, או כל סכום שתקבע באותו חודש, אבל זה עולה, עולה המון ריבית ומצטברת עד לסיום התשלום האחרון ביותר על הסכום הראשוני. ועוד חודש אחר כך. לא משתלם בעליל.
בקנדה. כשיש לך כסף אתה קונה, כשאין לך, אתה חוסך וקונה אחר כך. או מבקש הלוואה בנקאית.

את חיה בסרט

הטענה שלך ״בקנדה, כשיש לך כסף אתה קונה, כשאין לך אתה חוסך״ היא טענה מגוחכת.
החוב למשקי בית בקנדה כאחוז של התוצר הגולמי השנתי הוא 91% מה שמציב את קנדה בצמרת ה OECD .
מעל ארה״ב והרבה הרבה מעל ישראל שנמצאת בתחתית הרשימה עם 38%
נכון שאין תשלומים בכרטיס אשראי אבל כמעט כל קנדי מחזיק credit line על הבית שלו, שזה בדיוק אותו דבר רק הרבה יותר כסף (חוב)

מי שלא יכול לקבל קו אשראי מהבנק שלו ובכל זאת רוצה לקנות סקידו חדש, הולך למלווים בריבית קצוצה דוגמת cash-money ומקבל הלוואה תמורת ריביות רצחניות, שהן חוקיות לגמרי בקנדה, אבל בישראל הן מקובלות רק בשוק האפור

הדיון הוא על כרטיסי אשראי

ועל פריסת תשלומי החיוב החודשי שלו. על רע בעובדה שאנשים עושים זאת.
מצטערת אם לא הבנת את זה מתוך דברי
ולשמחתי, אני לא חיה בסרט. אני מעדיפה לשלם את החיובים שלי כל חודש במלואם. אני שמחה וחיה טוב עם העובדה שאין אפשרות לאוברדרפט בחשבון העוש שלי. יודעת בכל רגע נתון כמה יש לי בגלובלי ולא צריכה לחשב כמה אני חייבת על ריבית מצטברת ותופחת וגדלה.
ואני כמובן לא היחידה.
כן זה לא קל. לוקח זמן להתרגל לעובדה שבקנדה האוברדרפט היחיד הוא בצורת קו אשראי שאתה אמור לבקש . תמיד טוב שיש כזה למקרה חרום אם צריך, אבל זה לא אומר שחובה להשתמש בו.הראיה המופוקחת יותר על חשבונות הבנק הוצאות מול הכנסות עושה אנשים ערניים יותר.

נכון, יש חריגים, אלו זה מקרוב באו וטרם התרגלו לשיטה, אלו שהיו רגילים שמשכורת שמופיעה בחשבון החודשי, נעלמת אחרי דקה לטובת האוברדרפט שהוא תמיד חורג. ובעצם נשארים בלי כלום אז מגדילים את האובר הקיים והחוב מצטבר ותופח. כך גם עם כרטיסי אשראי שמאפשרים לשלם "רק מינימום" ובצד מסבירים לך שיקח 24 שנים לשלם חוב של 1000 דולר שיש לך עכשיו אם תשלם רק את המינימום.
ובאשר להלוואות האפורות, ומלווים בריבית, אין לי מושג. לא נהוג במחוזותינו.
גם לא קו אשרי על הבית.

אני חיה בסרט? אולי. אבל לא בחובות.

michaelbl

New member
לא הבנתי איך בקנדה זה יותר טוב

קודם כל אנשים לא משלמים את חשבון האשראי במלואו וגוררים חוב עם ריבית יותר גרועה מהאוברדרפט בארץ. אין שום הבדל בין חוב נגרר בכרטיס לאוברדרפט. אובר זה בסך הכל הלוואה מהבנק בריבית גרועה וכך גם גרירת החוב בכרטיס.
מעבר לזה, קו אשראי מבקשים רק פעם אחת, מהרגע שהוא מאושר יש לך פשוט עוד חשבון בנק שאת רואה במקביל לחשבון העוש, ובדומה לעוש את יכולה למשוך ממנו כסף על לתקרה של החשבון, כך שאם חשבון קו האשראי מראה לך 50 אלף את יכולה למשוך 50 אלף דולר בלי לבקש כלום, אפילו אונליין.
הרבה יותר קל להיכנס לחובות בקנדה מאשר בישראל.

מה לא הבנת?

אני לא מכירה אנשים שלא משלמים את חשבון האשראי במלואו. בגלל שלא רוצים להגרר לריביות מטורפות. וקו אשראי הוא אצלם רק למקרה חרום וגם אז ממהרים לשלם אותו כמה שיותר מהר ובכמה שפחות תשלומים.
אז כן. חברות האשרי והבנק סומכים עליך, שתשתמש "בשרותיהם הטובים" אבל זה לא אומר שאנשים עושים את זה.
זה שאתה יכול למשוך (אצלנו זה יותר מחמישים אלף) זה לא הופך אותך לחסר אחריות המושך סכום רק כי אפשר, בלי לחשוב על איך לשלם אותו.

אני יודעת שקשה להכנס לראש הנקי של חיים ללא אובר וללא תשלומים לכרטיס אשראי. אבל זה שווה.
במה זה יותר טוב בקנדה? כאן אין את המושג "השכן קנה, אז אני צריך לקנות יותר טוב" אין תשופוני כל אחד בד אמותיו ישכון.

ותאמין לי בכספים שחוסכים כשלא משלמים לחברות האשראי אגורה מעבר למה שבאמת הוצאת אפשר לקנות הכל. לאט אבל הכל.

michaelbl

New member
נראה לי שאנחנו חיים בשתי קנדות שונות

לאנשים לא אכפת מה יש לשכנים? אצלנו בשכונה אנשים משתוללים עם מכוניות יקרות, בכבישים את רואה המון במוו, מרצדס, לקסוסים, אינפיניטי וזה בכל מקום בטורונטו. נשים הולכות עם תיקי מייקל קורס ב500 דולר ומעילי קנדה גוס או מוס קנקלס ב800 דולר, וזה לא רק אצלנו.
רוסים, סינים, איראנים ויהודים קנדים מתעטפים במותגי יוקרה כדי לנקר עיניים, ודווקא הישראלים פחות בקטע. אז להגיד שבקנדה לאנשים לא אכפת מה יש לשכנים או שהקנדים קונים רק כשיש להם כסף זאת בדיחה לא מוצלחת.

אני נוהגת בלקסוס

אבל לא בגלל שלשכן יש ולא בגלל שזה "אופנתי" אני נוהגת בלקסוס כי האוטו טוב לי.
נהגתי במכוניות אחרות קודם. כי לא יכולתי להרשות לעצמי לנהוג באוטו שעושה לי טוב. וכשיכולתי להרשות לעצמי, שילמתי עליו בלי לקחת הלוואה. גם אני הולכת עם תיקים של קרוס אז מה? הם עלו 10 דולר בביג'ין. לא בדקתי לראות מה יש לשכנים שלי ומה הם לובשים או איפה אם קנו את הארנק שלהם. מותגי יוקרה זה לא אומר שהם באמת יוקרה. זה אומר חיקויים. אצלכם בשכונה גרים ישראלים. בכבישים רואים המון מרצדסים אז מה? אז זה אומר שגם לך צריך להיות? אנשים קונים בגאפ , ובאולד נייבי, ואתה קונה בוולמרט, זה עושה אותך פחות טוב? אתה מרגיש סובל בגלל זה? זה לא חתך. ו.. רוב אנשים (אולי לא כולם) מאלו שנוהגים במכוניות יוקרה וגרים בבתים שיכולים להכניס את כל השכונה שלנו לתוכם, משלמים בלי להניד עףעף ובטח בלי לפתוח חובות. אלו שקונים מכוניות בכרטיסי אשראי, הם אלה שאנחנו מדברים עליהם, הם אלו שצוברים את החובות כי הם רצו מכונית חדשה אבל זה לא בגלל שיש לשכן, או לזה שחולק איתם את הקיוביק במשרד.
תאמין לי שזו לא בדיחה. צבור עוד קצת שנים בקנדה וגם אתה תגלה את זה .

michaelbl

New member
עדיין לא הבנתי

יש בשכונה שלי קצת ישראלים, אבל הם אפילו לא 10% מהאוכלוסיה, מרבית השכונה היא יהודים קנדים וסינים ואת רק חושבת שהם יכולים להרשות לעצמם את מה שיש להם בלי הלוואות או חובות.
למה את חושבת שדווקא לישראלים יש את הצורך להרשים את השכנים?
לפי מה שאת מתארת נטמעת יפה בקנדה, את נוהגת בלקסוס ויש לך תחק של מיירל קורס. אז את התיק קנית בשוק הפנינים בבייגינג אבל אם הוא ייקרע כי זה חיקוי מה יהיה התיק הבא שלך בהנחה שאת לא מבקרת בבייג'ינג על בסיס קבוע? למה רצית לקסוס? כי יש לכולם מסביב? מבלי להכיר אותך אני אומר לך שאת לא יכולה להרשות אותו לעצמך ועדיין קנית אותו. גם אם את יכולה לקנות אוטו בלי חובות, הוא לא אמור להוות יותר מאחוז קטן צהנכסים שלך, ובאותה מידה ששילמת 40 אלף או יותר יכולת לשלם 20 על אוטו נוח באותה מידה. כמובן שזכותך לעשות עם כספך מה שבא לך, אבל לצורך הדיון את עושה בדיוק מה שהקנדים סביבך עושים מבלי לשים לב כי זה נראה לך מובן מאליו.
ולגבי עצמי זה דוגמא לא טובה כי לא תמצאי מישהו שפחות אכפת לו מה יש לשכנים או מה הם חושבים. אגב יש לי שכן רוסי שגר בבית ממוצע לגמרי ולו יש במוו 750 ולאשתו מרצדס GLS שניהם רכבים שבאיזור ה100 כל אחד, ואני מבטיח לך שהם לא יכולים להרשות לעצמם מכוניות בשווי כזה אחרת הם היו קונים בית יותר מרשים, וכשבאים אליהם חברים אז תמיד אלו מכוניות יוקרה שחונות ליד הבית שלהם, וזה מאד אופייני לרוסים לנקר עיניים אחד לשני. בעבודה יש לי בחור בשנות ה50 קנדי אסלי שמה שהוא יכול להרשות לעצמו לשכור זה טאון האוס בגואלף אבל נוסע בבמוו 535 ויש לו גריל נפולאון ב1500 דולר ומערכת קולנוע ביתי יקרה.
את יודעת מה, גם אם לא חייבים לקחת הלוואה אבל מוחקים כל כסף פנוי שיש למטרות צרכנות ובזבוזים זאת טיפשות שמאד אופיינית להרבה קנדים שלא שומרים גרוש ליום סגריר וצבזבזים כאילו אין מחר, וגם מעבר בעזרת הלוואות, אי תשלום חשבון האשראי או משכון הבית בשביל בזבוזים.
אני עדיין לא רואה איך האפשרות לגרור את חשבון כרטיס האשראי שונה או טובה יותר מאוברדאאפט. זאת הלוואה מהבנק בריבית רצחנית וזאת הלוואה מחברת כרטיסי האשראי בריבית רצחנית יותר.

רגע, רגע, בוא נבהיר דבר אחד.. בעצם שניים אבל קודם את מה שחשו

חשוב.
בשום שלב בשרשור הזה או בשום שלב אחר, לא טענתי לא אמרתי ולא רמזתי, שהאפשרות לגרור את תשלום חשבון כרטיס האשראי טובה יותר מאוברדרפט בנקאי. אני נגד!!! אני משלמת עד הסנט האחרון את כל ההוצאות שלי שלושה ימים לפני מועד הפרעון שלה. אני אמרתי שאין בקנדה אפשרות לחריגות מהחשבון (אוברדרפט) זה הכל. אני אמרתי שכן היה קשה בהתחלה להתרגל שכשנגמר הכסף בחשבון אז אין כי אין אישור לחריגות. אז עשיתי\ עשינו, שינוי פאזה ומאז חיים הרבה יותר טוב.

ועכשיו רק כדי לסבר את הפנטזיות שלך. נכון אתה לא מכיר אותי. אני מצאתי לנכון לשלם 58 אלף דולר ולקנות מכונית שאני מצאתי לנכון לקנות. כי חשבתי שמגיע לי לנהוג באוטו שנוח לי לנהוג בו. ולא. לא משכנתי את הבית שלי בשביל זה. וכן אני יכולה להרשות אותו לעצמי. וכן אני יכולה להרשות לעצמי גם אוטו יותר יקר, וגם אוטו יותר זול אבל אני לא רוצה אוטו אחר, נהגתי על מספיק גרוטאות בחיים וגם על רכבים אולי לא פחות טובים בכדי שאוכל לפנק את עצמי. ולא אני לא מאלה שמחליפים מכונית כל שנתים שלוש. הלקסוס שלי בת חמש ואני עדין נהינת לנהוג בה. לא ויתרתי על שום חיסכון, ולא הרעבתי אף אחד כדי לקנות אותה. נשבעת. כל ש.. אתה לא מכיר אותי בכלל וגם לא יכול לחשוב שאתה מכיר ויודע.
לאף אחד מהשכנים שלי אין לקסוס. בשבילך הלכתי לעשות סיבוב בשכונה.תמצא שם מכוניות עממיות נפלאות אחרות. לא חושבת שאי מי מהשכנים היקרים יותר או יקרים פחות שלי נושאים עיניהם ללקסוס שלי. הם אולי שואבים השארה מסידור הפרחים בגינה שלי, אבל זהו.ובשביל האנדיקוטה, היה לנו שכן רוסי שנראה קצת מאפיונר, ובאמת היה חריג כאן עם צי מכוניות הBMW שרכש (בליסינג) לו ולאשתו.. וגם אותו החברים ביקרו בכל שעות היממה חמושים במכוניות נוצצות עם מערכות שמע שלא היו מביישות רמקולים בהופעת רוק. כולנו סבלנו בשקט. עד שיום אחד הגיעו מהשרות הפדרלי ועצרו אותו.. מסתבר שהוא לא רק נראה מאפיונר. הוא היה ראש אירגון מפחיד. בתוך שבועיים מכרו את הבית (ואת המכוניות) והשקט חזר לשכונה. וכדי שלא תדאג. , שכונת טואונהוז שקטה חביבה בה אני גרה כבר למעלה משלושים שנה. ולמרות שרוב השכנים התחלפו ועברו לבתים גדולים עם חדרים גדולים לא עברנו, ולא כי לא יכולנו להרשות לעצמנו, כי אנחנו אוהבים את השכונה. והמיקום הנוח.
אהה ובקשר לתיקים (לא משוק הפנינים דווקא) הם מחזיקים מעמד כבר 8-9 שנים לא נקרעים ולא בטיח. ואני דווקא מחליפה אותם די הרבה בתיקים אחרים עם שמות "מופצצים" ולא, לא הייתי בסין אפילו פעם אחת. ככה זה .
אבל הי אני לא היחידה. ככה זה באויירה כזו גם כל החברים שלי, ויש הרבה. אז אולי אנחנו גרים בשתי קנדות. אבל אתה יום אחד תגיע לשלי, ותזכור את השיחה הזאת.
סיכמנו? ונפרדנו בידידות?

michaelbl

New member
כמה הערות

אני לא חושב שהשכן הרוסי מאפיונר כי אישתו נוסעת במרצדס שלה כל בוקר לעבודה ב7 בבוקר ולא נראה לי שמי ששוחה בכסף קל קם מוקדם כל כך לעבודה, אבל אף פעם אי אפשר לדעת.
לגבי התיק המזוייף היה לי במשך שנים תיק מחשב שקניתי בשוק הזיופים בשנגחאי בכ5$ ונראה כמו חדש, עד שלקחנו כאן כלבה מטומטמת שלעסה לי אותו( היא הפסיקה ללעוס בינתיים אבל עדיין מטומטמת), כך שאני ממש לא נגד חיקויים, לפעמים זה זבל אבל הרבה פעמים זה לא פחות טוב מהמקור.
לגבי האוטו זה לא חייב להיות תחרות עם השכנים, מספיק שאת רואה שזה פחות או יותר הנורמה בקנדה והמון אנשים נוסעים בכאלה, וזה גורם לך לשלם פי 3 על אוטו, כי את מרגישה שאת בסך הכל מיישרת קו ולא עושה משהו חריג. כמו שכתבתי, גם אם לא היית תריעה הלוואה כדי לקנות אותו, אלא אם כן יש לך בבנק לפחות פי 10 מעלות האוטו, זאת טעות.
לא נראה לי שנסכים על העיקרון אבל זה בסדר. לא כולם חייבים להסכים על הכל ולאנשים שונים יש גישות שונות לחיים.

אולי הרושם שלך נובע מהמיקום

רוסים, סינים, ויהודים אלה בדיוק האוכלוסיות שייקנו דברים כדי להרשים או כי לשכן יש.
אני גר בשכונה קנדית "אנגלית" כבר למעלה מעשור. רוב השכנים שלי מבוססים מאוד, עורכי דין, מנהלים בכירים, מנהלי השקעות וכן הלאה.
אחד הדברים שהכי מצאו חן בעיני ושהבנתי רק לאחר מספר שנים, זה עד כמה אנשים לא מחצינים את הרכוש שלהם, לעומת מה שחוויתי בישראל.
כשהם קונים, הם עושים את זה כי הם רוצים או צריכים ולא כי לשכן יש.
זה מאוד נחמד וגם מצוין לילדים, שאינם מתעסקים כלל בשאלה למי יש נעליים יקרות או אופניים יותר יקרים או לאיזו משפחה יש רכב יוקרתי יותר. פשוט כמעט ולא נתקלים בזה.
&nbsp

michaelbl

New member
אני אגיד לך את האמת לא זכור לי שבארץ זה אחרת

לא זכורה לי תחרות לא בעבודה ולא עם השכנים על למי יש יותר, לדעתי זה סתם מיתוס או שזה אולי גם תלוי מיקום בארץ.
סינים למשל בכל מקום הם אלופי הלנפנף בכמה יש לי גם כשאין לי

TrigATUSA

New member
הייתרון היחידי שאני רואה לזה בקנדה

היא העובדה שיש שקיפות יותר גדולה
&nbsp
בקנדה, הרגולטורים הממשלתיים (שאתה כל כך שונא, במאמר מוסגר) מכריחים את חברות האשראי לדווח בדיוק על כל העמלות והריבית שלהם, כולל דוגמא לתשלום החוב
בישראל, הבנק שואב מימך כסף על האוברדראפט ואף פעם לא בדיוק ברור על כמה אחוזי ריבית מדובר, או כמה כסף זה בסך הכל עולה
&nbsp
לכן, למרות שאני לא חושב שיותר קשה לקבל אשראי בקנדה, לפחות יש את היכולת של הצרכן הלא מומחה לפחות להבין את ההשלכות, ולעשות את ההחלטה שלו.

giri

New member
זה נכון שיש יותר שקיפות, אבל גם יש הרבה דחיפה של אשראי בכח

טלפונים, ספאם לתיבת הדואר, בחנויות וכו'... כל הזמן מנסים לדחוף לנו הלוואות שאנחנו לא מעוניינים לקחת. אני מכירה כמה אנשים שהתפתו לקחת הלוואות ומצד אחד לא לגמרי ברור לי למה (בלי שהיתה להם איזו הוצאה נחוצה קונקרטית... סתם כי דחפו להם שיווקית) ומצד שני אני מבינה שיש השפעה תרבותית + שיווק אגרסיבי והרבה אנשים לא עומדים בזה.
אם אתה לא גדל עם איזשהו חינוך כלכלי יש מצב לא רע שתיפול בבוץ... חבל שלא מלמדים התנהלות כלכלית בבתי ספר

למעלה