חלוקה של ספריות

חלוקה של ספריות

האם יש חלוקה מסוימת של ספריות או מאמר בנושא כמו ספריות ציבוריות,אוניברסיטאיות , מחקריות ,ילדים וכו' ?

g i g o

New member
יש יממממבה מאמרים. מה מחפשים ?

על תולדות הספריות ? על בניית ספריות ? על תפקידן של ספריות ? יעזור אם תמצמצו את התחום.

tulie

New member
בעקרון החלוקה היא אם אני

לא טועה הולכת ככה: אקדמית ציבורית בתי ספר יסודיים ועל יסודיים ספריות מחקר ספריות דיגיטליות זהו בערך... בכל מקרה תצמצם יותר את מה שאתה צריך. השאלה היא מאד גדולה

טלישלמה

New member
ספריות

יש הבדל גדול בין סוגי ספריות תלוי איזה את צריכה. אם תקישי בגוגל את סוג הספריה שאת צריכה תגיעי למאות אם לא אלפי מאמרים על כל סוגי ספריות שקיימות. ישנם ספריות: ציבוריות, אקדמאיות ששיכות לאוניברסיטאות גם ספריות של מכללות נקראות ספריות אקדמאיות, ספריות לילדים, או מחלקה בספריה ציבורית יכולה להיות ספריה לילדים. ספריות מחקריות בדר"כ נמצאות בבי"ח ספריות מחקר רפואי אני מתכוונת, ספריות מיוחדות כמו ספריה לעיוורים ומוגבלים, ספריה של ארגונים פרטים עיסקיים וכדמ' בהצלחה

עבור מנוע חיפוש של ספריות ברשת

אני פשוט צריך לבנות מנוע חיפוש לספריות ועל כך אני רוצה לסווג אותם לפי הסוגים הקיימים כמו שגוגל או יאהו מסווגים את האתרים שלהם גם לפי קטגוריות ברם טרם מצאתי אתר שמסווג את סוג הספריות (בין אם אמיתיות או ברשת)

g i g o

New member
הנה משהו תתחיל משם

הנה משהו, תקרא את האודותינו שלהם, חפש בגוגל אתרים דומים וכו'.

igreenwald

New member
הצעה שאולי כדאי שתנסה

אנציקלופיה למידענות שבספרית מידענות (3 כרכים באנגלית) בספרי תקציר שיטת דיואי בעברית או בתוכנת דיואי באנגלית תוכל לקבל השראה מהחלוקה שם (גם בספרייה)

למעלה