חלוקת דירה על ידי הקבלן בבניין חדש

amirbara

New member
חלוקת דירה על ידי הקבלן בבניין חדש

חג שמח,
רכשתי דירה מקבלן בקומה 6 מתוך 7 כאשר יש 2 דירות של 5 חדרים בקומה. הקומה השביעית היא פנטאוס יחיד על שטח של 2 הדירות. בקומה שלי יש מרפסות סוכה לי ולשכן שלי. מבנה הפנטאוס הוא כזה שהצד שלי הוא ממש שכפול של הדירה שלי רק שבמקום הסלון והמטבח יש עוד 2 חדרי שינה גדולים וללא מרפסת (כלומר כל חדרי השינה של הפנאטוס הם על הצד שלי) ואילו בצד של השכן שלי יש את המטבח והסלון של הפנטאוס ומרפסת גדולה ויחידה של הפנטאוס.

עכשיו לשאלה:
הקבלן לא מצליח למכור את הפנאטוס בצורתו הנוכחית ומעוניין לפצל אותו.
אני יודע שהוא כבר קיבל תוספת בניה של 20 אחוז מהוועדה וניצל אותם למצב הנוכחי.
האם הוא צריך לקבל אישור מהדיירים בשביל פיצול כל שהוא?
האם הוא יכול לדוגמה לפצל לשני דירות כמו קומה סטנדרטית ולהוציא מרפסות ואז לבטל לי את מרפסת הסוכה?
למה אני צריך לשים לב כדי לא לפגוע בזכויותיי?
אני יודע שאני חתום בחוזה (כמו בכל חוזה סטנדרטי) שלא יהיו לי טענות על כל שינוי שהקבלן מבצע ובפרט שהשינוי לא פוגע בזכויותי.

תודה רבה וחג שמח.

Alony Sarit 79

New member
פנטהאוז -

1. פיצול דירה אחת לשתיים מחייב הוצאת היתר בניה כחוק, לעמוד בתקן חניה, לתת מחסן נוסף לדירה החדשה ועמידה במחויבויות נוספות.
2. בשביל לבדוק את הזכויות שלך אני ממליצה בחום לפנות לעורך דין עם החוזה + התשריט + כל הנספחים, ולבחון את הדברים.
&nbsp
שרית אלוני
שמאית מקרקעין
&nbsp

amirbara

New member
אחדד את השאלה

אינני מעוניין לפנות לעו"ד בשלב זה עד שלא אדע שזה סופי.
אבל רציתי לדעת מנסיון של אחרים פה האם יכול להיות מצב שאדם קונה דירה בגלל מרפסת הסוכה שלה (אין המון דירות כאלה) ופתאום שהוא מגיע לקבל את המפתח אומרים לו "שמע החלטנו בסוף לבנות עוד קומה ולכן בנינו עוד מרפסת מעליך ועכשיו אין לך מרפסת סוכה"
והאם הקבלן יכול לעשות שינויים כאלו ללא עדכון של הדיירים?

סביר להניח שהאפשרות של הקבלן

לבקשת שינויים והקלות הוגבלה בהסכם כך שלא תפגע בזכויות המהותיות של בעלי היחידות.
&nbsp
האם בתיאור הממכר תוארה הדירה כשהיא מכילה מרפסת סוכה?

למעלה