חלוקת האנושות לארבע טיפוסי אישיות

חלוקת האנושות לארבע טיפוסי אישיות

שלום לכולם, החלוקה לארבע נמצאת בהרבה מקומות שונים, לדוגמא החלוקה לטיפוס המשימתי, המנתח, המקדם, והתומך. לצורך מחקר אני מחפש כמה שיותר חלוקות שונות כאלה ואת המקורות להם. אודה לכל מי שמכיר שיכתוב לי תודה הרגיש

אונסן

New member
human dynamics

יצא לי להכיר את השיטה שבתרגום אפשר לקרוא לה " דינמיקות אנושיות" נורא בגדול היא מתייחסת לשלוש דינמיקות שקיימות אצל אנשים - מנטלית, רגשית ופיזית. כאשר אצל כל אחד מאיתנו דינמיקה אחרת היא הדומיננטית ומתוכה אנו פועלים (האיך) ודינמיקה אחרת מהווה את מה שמעניין אותנו (המה) והשלישית היא זו שיחסית פחות מתבטאת אצלנו ושהרבה פעמים על ידי טיפוחה, האיזון הפנימי שלנו מתגבר. למשל אני אמוציונאלית-מנטלית: אני פועלת מתוך האמוציות, הכול מתחיל מאוד חזק ברגש, בסערות למיניהן, אך מנותב לדינמיקה המנטלית. אני מתעניינת בערכים במודלים, מבנים ורעיונות ולהתבוננות בחיי. כשאני בבעיה אני לא ממשיכה להשאר ברגש ממנו התחלתי, אלא, די מהר עוברת לפתרונות יצירתיים ומשקיעה את האנרגיה שלי בהם. המימד הפיזי פחות בא לידי ביטוי אצלי - אבל כשאני מטפחת אותו , למשל על ידי עיסוק בדברים פיסים כמו טבע, בישול, טיול, ציור, מדיטציה, פעילות גופנית וכו, אני חווה את עצמי הרבה יותר מאוזנת מבחינת , השקט שלי והשלווה על עצמי, התגובות שלי, המחשבה הבהירה, הסיפוק ועוד. האלמנט הפיזי מתבטא אצלי גם בזה שאני מצליחה לחיות את הרגע ולא להמשיך להיות עסוקה בלרוץ קדימה ולתכנן איך אני אעשה מה ואיך לפתור וליצור דברים ובמקום זה אני מנסה פשוט לחיות את הדברים בהווה. אני מתחברת לגישה של human dynamics כי היא עונה על הצורך שלי להבין את השונות שבין האנשים, להיות אמפתית יותר לאנשים מתוך ההבנה הזו, להיות אמפתית יותר לעצמי מתוך ההבנה הזו ולהמשיך בהתפתחות של כ=צמי מתוך ההבנה הזו. אם נשמע לך מעניין - אני חושבת שאפשר להשיכ יותר פרטים בנואש דרך עמותת "חינוך לחיים" שגם מלמדת את הגישה בטלפון 03-9222026

למעלה