חלוקת הוצאות שידרוג בין משכיר לשוכר

chainastole1

New member
חלוקת הוצאות שידרוג בין משכיר לשוכר

שוכר שלי דורש התקנת רשתות נגד יתושים בטענה שהוא לא יכול לישון. על מי זה חל?
דירה בת 5 חדרים ועלות ההתקנה - 3250 ש"ח.
השוכרים נכנסו לדירה לפני חודשיים. משך שכירות - 23 חודשים בדיוק.
בזמן חתימת החוזה דיברנו באופן כללי על התקנת הרשתות ואני אמרתי שלא אתנגד להתקנה אבל לא היה בכוונתי שאני אתקין אותן. אין פסיקה בחוזה המחייבת בתיקון.

Nemesis001

New member
חל עליו

זו לא תקלה. ברוב הדירות אין רשתות.
הוא ראה שאין רשתות כאשר שכר את הדירה. יכול להתקין / לאלתר משהו ולקחת כאשר הוא עוזב.

צריך לקחת בחשבון שאם מדובר באיזור שהוא ידוע בתור מוכה יתושים, התקנת רשתות יכולה לעזור לך להשכיר פעם הבאה - ובמקרה כזה כדאי לך לשקול התקנה בעצמך.

chainastole1

New member
אני מוכן לתחלק בהוצאות

לא עלה לי לראש לבדוק את הנושא בכלל. זאות פעם ראשונה שאני משכיר ובדירה שלי הנושא בכלל לא קיים. אני היתי מקבל את טענתו שהוא לא יוכל לקחת את הרשתות איתו ושזה שדרוג של הדירה שאני אהנה ממנו כאשר הוא יעזוב. מסיבה זאות היתי מוכן להתחלק בהוצאות אבל הוא לא מוכן לחלוקה.

im mitzi

New member
כל עוד זה לא צויין בחוזה אתה לא מחוייב להתקין

גם לי היתה שוכרת שאחרי שהיא נכנסה פתאום היא רצתה מזגן בחדר נוסף, למרות שהיא נכנסה בידיעה שאין מזגן ולכן גם עשיתי הנחה במחיר
כשהבהרתי לה שאני מסכימה להוסיף מזגן תמורת חצי מההשתתפות (שמכסה את ההנחה שנתתי לה) אז פתאום היא לא רצתה
&nbsp
המסקנה שלי מאותו מקרה היתה שכל עוד לא צויין על כך בחוזה אפשר להגיד לא, ושוכר לרוב לא יהיה מוכן להשקיע את חלקו.

אין שום סיבה שתעשה את זה על חשבונך

אתה גם לא חייב להתחלק בעלות, אם כי זו תהיה מחווה יפה מצידך.
השוכר הסכים לחתום על החוזה ולקחת את הדירה בידיעה שאין רשתות נגד יתושים, שלא מהוות דבר סטנדרטי בדירה. אם זה היה כל כך חשוב לשוכר, הוא היה יכול לדרוש את זה לפני שחתם על החוזה.
&nbsp
אישית במקום השוכרים הייתי מעדיפה לדרוש מוועד הבית שיטפלו בגורם שמוביל לכך שקיימת מכת היתושים - לרוב מדובר בהתקוות מים באזורים סמוכים. בינתיים שיישנו עם חלונות סגורים ו/או שיביאו אור כחול, אם הם לא מוכנים לשאת בעלות של התקנת הרשתות.

למעלה