חלוקת המידע לנושאים

חלוקת המידע לנושאים

רציתי לדעת אם יש סגנון חלוקה מסויים של ספרייה של החומר לפי נושאים האם יש קשר למבנה הנושאים שקיים במנועי חיפוש (ראה מדריך יאהו או DMOZ או גוגל). אשמח לכל קישור או כתבה על חלוקה נכונה של חומר/מידע/ספרים לנושאים או עזרה תודה מראש

g i g o

New member
יש כמה שיטות למיון

שלום, אני מתייחס בתשובתי למיון. יש כמה שיטות. אין אחת יחידה. את חלקן לומדים במחלקה כגון DDC, UDC ו-LC. אין חלוקה נכונה ולא נכונה. יש חלוקה שמתאימה לסוג הספרייה ולקוחותיה. האם היא מקצועית המחייבת ירידה לפרטי פרטים או שמא ציבורית דווקא ודי לה בחלוקה "גסה" לנושאים. יש אתרים העוסקים בזה ותוכלי לחפש תחת שמות שיטות המיון. הנה לדוגמא קישור לגוף שעוסק בדיואי.

תודה - אז ככה

הסתכלתי על האתר הזה http://www.usq.edu.au/library/infoabout/newbooks/neweres/ddc100s.htm יש חלוקהה ותת חלוקה השאלה מה קורה אם תתי חלוקות למשל ביולוגיה זה 570 אבל מה עם ביוכימיה או ביואינפורמטיקה ? האם זהו החלוקה המעודנת ביותר ? אני מחפש חלוקה שהיא די מעודנת ז"א שתכסה גם ספריות ציבוריות וגם אקדמיות

רשימה מעודכנת

נראה כי DDC היא רשימה טובה אבל איפה אפשר למצוא רשימה מעודכנת מלאה (ז"א אם הוסיפו למשל תחומים חדשים) מצאתי רק משהו מ 1976

g i g o

New member
אז ככה

אני לא מומחה לשיטות מיון ולא לשיטתו של דיואי בכללן. השאלה איפה חיפשת עידכונים. במחלקה המערכת לא מעודכנת. להבנתי יש כל הזמן עדכונים כי מאות ואלפי ספריות ברחבי העולם עושות שימוש בשיטה זו. פשוט צריך לחרוש את האתר שלהם ולנסות להבין איפה רשומים חידושים וכו'. אם כל כך חשוב - יש את ד"ר פריבור ואת רחל קדר שמלמדות זאת.

קודם כל תודה על העזרה

אני אבדוק את האתר שנית אני לא מגיע ממידענות , אומנם אני לומד בבר אילן אבל לא בפקולטה למידענות אלא מדעי המחשב ובכלל אשמח להתקשר אם מישהו במידענות שתחום המחקר שלו או התמחות היא ספריות דיגיטליות או מנועי חיפוש (כיוון שאני לא מומחה בצד המידענות)

shahare3

New member
אתה לא תמצא תוכנה כמו שיש

במעבדה של מידענות של דיואי משתי סיבות: 1. התוכנה הזו נוצרה רק פעם אחת ומאז לא עודכנה 2. עכשיו אתה יכול להשיג את דיואי החדש בשני דרכים: 1. מנוי לאתר 2. הכרכים העדכניים של הגירסה המעודכנת התוכנה שבמעבדה היא די טובה וניתן לרדת בה לפרטים מה בדיוק אתה צריך לדעת מהמומחה למנועי חיפוש או ספריות דיגיטליות? אולי מישהו כאן יוכל לעזור לך בכל זאת

אז ככה

תודה , בינתיים אני נעזר באתרים בשיטת ה DDC שנית אני אשמח לחלוקת מידע הדדית , אם מישהו נוגע בספריות דיגיטליות אני יכול לעזור לו מהצד המחשבי והוא מהצד המידעני. לראות מה כל אחד עושה במחקר שלו או בתחום העניין. כמו הבעת דיעה על ספריות, סטטיסטיקות וכו'

shahare3

New member
החלוקה בספריות

לפחות ברובן, הולכת לפי החלוקה של דיואי שהיא החלוקה הפופולרית ביותר בשוק כיום. בעיקרון יש קשר בין החלוקה של דיואי לחלוקה של מדריכים, אך המדריכים הקלו על המשתמש במספר תתי-נושאים ו"העלו" אותם לפני השטח. המדריכים גם באים להקל על המשתמש ולא להבריח אותו, החלוקה של דיואי היא לא פשוטה למראית עין (אחרת הייתי מקבל 100 במבחנים :)) חלוקה נכונה - בעיקרון זה תלוי מאוד על מה אתה רוצה ליישם את זה. אם אתה רוצה לבנות ספרייה פיזית, אז עדיף להשתמש בחלוקה קיימת כמו של דיואי. אך בספרייה דיגיטלית אתה יכול לחלק איך שנראה לך שיהיה למשתמשים נוח לדףדף. תוכל לבחור נושאים ראשיים לפי סוג החומר שהספרייה נבנתה לשמו. מה גם שיהיה מנוע חיפוש שלרוב המשתמשים יעזרו בו מהסיבה הפשוטה - אנו רוצים את התשובות כאן ועכשיו, רובנו חסרי סבלנות.

למעלה