חלוקת התפוז

חלוקת התפוז

היו היה לפניי המון שנים באיזה כפר שתיי משפחות,אשר בכול משפחה סבל אחד הילדים ממחלה אחרת. כאשר לא נימצאה למחלה תרופה,החליטו ליפנות למלך,הגיעו שתיי המשפחות למלך,כל משפחה ניכנסה בניפרד. ניכנסה המשפחה הרישונה והעלתה את חומרת הבעיה,המלך הקשיב בקפידה חשב ואמר,אם תיתנו לילד קליפת תפוז הילד יחלים. ניכנסה המשפחה השניה והעלתה גם היא את חומרת הבעיה,המלך שוב הקשיב בקפידה שקל ואמר, אם תיתנו לילד את פנים התפוז הוא יחלים,המישפחות הביעו את תודתם למלך האהוב והלכו לדרכם שמחים,אך עצובים. שמחים מכוון שנימצאה תרופה למחלתם,ועצובים מפניי שבכפר בו הם גרו לא היה פירות הדר. ישבו המשפחות והחלו להיתייעץ בניהם מה לעשות,לאחר ההיתייעצות החליטו בניהם שהם יוצאים מהכפר לחפש תפוז ליקירהם. לאחר הליכה של יממה הם הגיעו לעיר עייפים מאוד,התחילו המשפחות לחפש תפוז בכל העיר ליקירהם,ולא מצאו. כעבור ימים רבים של חיפושים בכל מיניי מקומות ללא כל תוצאה החליטו לחזור לכפר,כי לא נותרה שום ברירה אחרת. בדרך שהם חוזרים לכפר עייפים,ומאוכזבים,ראו עגלון מרחוק,אט,אט הם היתקרבו וראו לפתע את העגלון מחזיק בידו תפוז,תוך כדיי ריצה הם רבים ומנסים כל אחד בדרכו שלו להגיע לתפוז,העגלון לתדהמתו ראה את הנעשה ושאל, על מה כל המאומה,הוסיף ואמר,אני מבטיח אם תומרו לי מה כל כך חשוב בתפוז,המצא לכם פיתרון. אחד ההורים אמר אם בני יוכל מקליפת התפוז יהייה בריא,וההורה השני אמר אם בני יוכל את התפוז יהייה בריא. צחק העגלון ואמר,לו הייתם מספרים לי מלכתחילה את הסיפור לא הייתם מגיעים לכזאת מריבה,נידהמו ההורים ולא הבינו על מה צחק העגלון,לפתע שלף העגלון מכיסו סכין והחל לקלף את התפוז,את הקליפה נתן לזו,ואת התפוז נתן לזו. צאו לדרככם ותחשבו ליפניי

למעלה