חלוקת תפקידים

Natural5

New member
חלוקת תפקידים

זקוקה לעצתכם (; הבנים של בן זוגי בני 14,11. עוזרתם בביית היא עם אחיהם (ילד משותף בן 2.5 שלי ושל בעלי), מעט מאודהורק כשאנו מבקשים הם מדיחים כלים. מלבד זה? כלום. הם נמצאים פה פעמיים בשבוע( כולל שינה) וכל שבת שניה. הייתי רוצה שיהיה ביניהם הסדר, חלוקת תפקידים בה בארוחה אחת (ערב) ישטוף אחד מהם כלים וביום השני ישטוף האחר. כלל שבתות. מה לגבי כלים שהם מעבר לארוחות? אני עייפה מלהיות שוטרת והיו זמנים שדרשתי שיישטפו מה שהם מלכלכים. אבל מיוזמתם לא עושים ואני עייפה מלהזכיר/ לבקש. צריכה סדר, איך ׳למשמע׳ את העניין ולשחרר אותי מתפקיד השוטרת. תודה
 

חמדת35

New member
נשמע לי לא הגיוני

בתפקיד שטיפת הכלים בבית יעבור לבני 11 ו 14. למעשה את מעוניינת, שבמשך ל שהותם אצלך הם יהיו אחראים, בתורנות בינהם, על שטיפת הכלים של הבית.

אם הרעיון של מטלות בבית הוא כל כך עקרוני בשבילך, ובהנחה שכבר התחלת אותו עם בנך הביולוגי, (יש טבלאות מטלות לפי גיל) - נראה לי נכון לתת להם לבחור את המטלה המועדפת עליהם מתור רשימת המטלות המתאימות לגילם. (כלומר - אל תטילי עליהם את המטלה שאת הכי פחות אוהבת).
 

ornme

New member
לחטיפים בין הארוחות - כלים חד פעמיים...

מכירה את ההרגשה.
הייתי שם.
הארוחה הגדולה הסתיימה, את דאגת לניקיון המטבח, יצאת מהמטבח, וכשחזרת אחרי שעה שעתיים הכיור היה מלא בכלים של גלידה, פיצוחים, כוסות קולה חצי מלאות, שאריות עוגיות וכל מיני כאלו.
וזה במקרה הטוב, שהם ילדים מסודרים והביאו הכל לכיור, כי לפעמים את מוצאת את עצמך מלקטת מרחבי הבית...
ולא בא עוד פעם לנקות הכל.

חושבת שלנסות לסנג'ר את הילדים לשטיפת הכלים שלהם בין הארוחות זו מלחמה אבודה... יכול לעבוד יום - יומיים ולחזור מחדש...
חוצמזה, את באמת חושבת שילד בן 11 ישטוף כלים והם יהיו באמת נקיים?
ןמלחמה היא אף פעם לא טובה, הרי הם חוזרים לאמא שלהם, ולמה שתישארי עם טעם של ריב...

יכול מאוד להקל אם חוקי הבית יכללו שימוש בכלים חד פעמיים לחטיפים שבין הארוחות. (אגב, מניסיון, לשתיה דרוש כלל שונה, כוסות נייר חצי מלאות זה אחד המפגעים הקשים, במיוחד במקומות לא צפויים. אצלינו העדפתי בקבוקים קטנים, וחייבתי לסגור אחרי השתיה.)

ושהכלל יהיה שהם אחראים לרוקן לזרוק אותם לפח, ולפעמים גם לרוקן את האשפה (אחת לשבוע, לדוגמא ).
לא אקולוגי, אני יודעת, אבל די עוזר לתקופת גיל ההתבגרות.
 
אני חושבת שאת צריכה לשתף אותם

אם את רוצה להפסיק להיות שוטרת, אז תפסיקי.
בעיני ילדים בגיל הזה צריך לקחת לשיחה שבה אומרים להם שמצפים שהם יעזרו, ולנהל איתם דיאלוג לגבי הדברים שבהם הם מעדיפים לעזור. ועדיין, יש סיכוי טוב שיהיה צורך להזכיר להם.
ובכל מקרה, את השיחה הזו צריך להוביל אבא שלהם (בשיתוף איתך כמובן, אבל הוא המוביל).
לי נשמע שהדחת כלים הוא תפקיד פחות מתאים לילדים. בעיני יותר מתאים: לשמור על האח הקטן, להוריד זבל, לסדר את החדר וגם את כל הבית בשיתוף איתכם. אפשר לערב אותם בהכנת ארוחת הערב.
 

mother cat

New member
מבינה את העייפות...

גם אני מותשת מהמלחמות האלה. אבל אני יכולה להגיד שזה עובד - אם מסבירים ומתמידים.... אצלי הם היום בני 16 ו 13, וכבר לפני שנה בערך התחלנו נוהל שהם עוזרים - אחד מפנה ואחד שוטף אחרי כל ארוחה משפחתית. יש מריבות. יש פרצופים. זה מתיש אותי. אבל אני לא יכולה להיות כל היום קשורה לכיור ולעשות הכל לבד... אז אני מסבירה, ומסבירה, ומזכירה. ובסופו של דבר כמעט כל ארוחה מסתיימת בזה שהם שואלים מי שוטף ומי מפנה - כי לא הצלחנו לעשות תורנות קבועה...

לגבי הכלים בין לבין - גם את זה אני מנסה להנחיל. במיוחד כלים של צהרים כשהם לבד בבית. לחזור הביתה לכיור מלא מטריף אותי. פשוט מטריף אותי.

ואני חולקת על כל מי שאמר שכלים זה לא תואם גיל. יש לי חברה שבן ה-8 שלה כבר שוטף כלים. הם יכולים בהחלט. הכל שאלה של כמה מוטיבציה יש....
 
למעלה