חלות לשבת

חלות לשבת

התחלתי לגדל שאור, בינתיים בכל פעם שצריך לזרוק חלק ו"להאכיל", אני "זורקת" לאיזה בצק שאני מכינה. היום הכנסתי כוס קדם-שאור לבצק החלות (בנוסף לשמרים). יש משהו מאד מרתק בגידול שאור, מזכיר לי את הטמגוצ'י שהיה לבן שלי לפני שנים!

במקביל לחלות אני מתכננת להכין מאפים ממולאים בירקות, סוג של כריך אפוי (סטייל קלצונה) כדי לשמור בהקפאה שיהיה לשנת הלימודים הקרובה.

בצק לחלות:
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
כף מלח
כפית סוכר (לא תמיד שמה. אם רוצים חלה מתוקה, לדעתי רבע כוס סוכר)
שתי כפות שמן זית (לא חובה)
כוס מים או יותר אם צריך

לפעמים אני מוסיפה גם רבע כפית אבקת אפייה
לפעמים אני מגוונת בקמחים (מלא, כוסמין) ומתאימה מים לפי הצורך

ללוש לפחות עשר דקות
להתפיח - לוקח שעה-שעה וחצי, תלוי במזג האוויר ובלחות
לעצב (אני אשכרה שוקלת את הגדילים כדי שתהיה לי חלה אחידה! מרדדת כל פיסת בצק למלבן ארוך וצר, מגלגלת לגדיל, וקולעת. אני אוהבת לקלוע מחמישה גדילים אבל לפעמים משקיעה בשישה או בצורות מעניינות אחרות)
להתפיח - כחצי שעה

להבריש אם רוצים (פעם הייתי משתמשת בשמן, עכשיו אני עושה תערובת של קורנפלור, שמן ומים).
לקשט בשומשום, פרג, אם רוצים

להכניס לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות, אחרי עשר דקות להוריד ל160, לאפות עד שמוכן
כידוע, כל תנור מתנהג אחרת, אלו המעלות שטובות בתנור (טורבו) שלי
 
למעלה