חלות מתוקות לשבת

טאKילה

New member
חלות מתוקות לשבת


המתכון של קרין גורן,

החומרים:
1 קילו קמח לבן רגיל (לא תופח)
1 שקית שמרית או קוביית שמרית (כלומר, 50 ג' שמרים טרייים)
3/4 כוס סוכר (אפשר חצי כוס למי שרוצה לנגב חריימה)
2 ביצים
1 ו- 3/4 עד 2 כוסות מים
1/2 כוס שמן או 120 גרם מרגרינה בטעם חמאה, בטמפ' החדר
1 כף מלח ביצה טרופה לזיגוג
שומשום ופרג (לא טחון) לקישוט

שלבי ההכנה:
1. שמים קמח בקערת לישה ומערבבים לתוכו את השמרית.
2. מוסיפים את שאר החומרים ולשים 7-10 דקות במהירות בינונית עד לבצק חלק, מבריק שנדבק לתחתית הקערה.
3. משמנים את פני הבצק במעט שמן, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
4. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, כל חלק מגלגלים ל-3 רצועות וקולעים לצמה. לחלה חגיגית במיוחד קולעים מ-5 רצועות באופן הבא: ממספרים את הרצועות 1-2-3-4-5, צובטים יחד בקצה העליון ואז: מעבירים את 1 מעל 3 מעבירים את 2 מעל 3 מעבירים את 5 מעל 2 וחו"ח.
5. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים להכפלת הנפח.
6. מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום או פרג לקישוט ואופים בחום של 180 מעלות למשך 35 דקות עד להזהבה (גם בתחתית).
7. מצננים על רשת ומגישים.



החלות שלי יצאו מהתנור לפני כשעה..
 
למעלה