חליליות

amir100

New member
חליליות

האם ניתן להשיג בארץ חליליות Moeck ? תודה למשיבים

דרו

New member
כן, במרום בתל אביב.

אבל יש לבדוק אותן אחת אחת. מדוע דוקא MOECK ?

amir100

New member
לא דווקא moeck

אבל פירמה טובה שיש לה גם סדרה זולה יחסית.

דרו

New member
המלצות על חליליות

מאד תלוי מה אתה מחפש - סופראן או אלט., ולאיזו רמת נגינה. חלילית בית חרושת מעץ יש צורך לבדוק היטב - שכן הן אינן מושלמות ותמיד ישנן כאלו שהכוונן הפנימי שלהן טוב יותר או פחות. יש שלוש פירמות טובות שניתן להשיג בארץ : אריאל (של זמיר) - המפעל כבר נסגר- אבל הם עדין מוכרים. יש להם סופראנים מצוינים מעץ פליזנדר ואבוני, אלטים טובים מאד מאגס ומייפל וגם אבוני וטנורים מעולים. MOECK - דגם רוטנבורג תמיד מצוין. מולנהאואר גם יש לה כלים מעולים ולא יקרים מידי אבל משווקים רק על ידי עמי שטיינר. ניתן גם לקנות כלי בית חרושת משופר מבונה בשם ניר פריזנט - לדעתי הכלי הטוב ביותר במחירסביר מאד - ועם 'אבא'. לאיזה צורך אתה מעוניין בכלי?

amir100

New member
נגינה חובבנית

אבל היו לי חליליות של אריאל ולא הייתי מרוצה דווקא. אלט אחת שהצלילים הגבוהים שלה פשוט היו "צרודים" , וסופרן מעץ שנהרסה דיי מהר (אולי גם בגלל שימור לקוי) אני מחפש סופרן. ראיתי שיש לעמי שטיינר חליליות לא יקרות יחסית של מולנהאואר דגם prima (ראש פלסטיק וגוף מעץ אגס) - היצרן טוען באתרו ,שהצליל הוא "עצי" בשל העץ והשימור מתאפשר בשל ראש הפלסטיק. התקציב הוא עד 400 גג 500ש"ח

דרו

New member
לגבי אריאל ובכלל

הבעיה של אריאל - שלא תצללו את כולן - וצריך לעבור על המון חליליות עד שמוצאים אחת טובה. אני לא אוהבת את ה- פרימה - כי יש להן צליל פלסטיקי. הצליל של החלילית בא מהראש - ואם הראש מפלסטיק - לא יכול להיות לה צליל עצי. מה הסכום שאתה רוצה להוציא ?

בפחות מ200

יואב רן מרחובות מביא חליליות מולנהאור. דגם פרימה הוא אמנם עם ראש פלסטיק - אך פלסטיק מחוספס מיוחד שמעניק תחושה "עצית" ככל הניתן. החליליות האלו בוודאי עולות על הרבה חרטה מעץ שמוכרים גם במחירים גבוהים בהרבה, ואיכותן אחידה יחסית. מכל מקום - מתישהוא, אני מקווה שתגיע לרמה שבה תרצה חלילית איכותית באמת. בהצלחה

סיגל001

New member
חלילית

היי אמיר וכולם אני לא מבינה בפירמות של חליליות, אבל שמחתי לגלות אנשים מבוגרים שמנגנים בחלילית. כבר שנים שלא ניגנתי ואני מתגעגעת. איזה מוזיקה אתה מנגן? באיזה הרכב אנושי?

amir100

New member
מנגן להנאתי מידי פעם

לא בהרכב כלשהוא. ויולדי , באך , טלמן , הנדל...

דרו

New member
מבוגרים מנגנים

לכל מי שמתעניין בחליליות בגיל מבוגר -: החלילית מצטיינת בכך שהיא מאפשרת חיים מלאים הן כנגן מקצועי והן כנגן חובב, שכן גם היסטורית היו נגנים מרמות שונות. השנה פתחנו מחלקה למוסיקה עתיקה בקונסרבטוריון שטריקר המיועדת גם לנגנים חובבים מבוגרים יותר (מגיל קונסרבטוריוני רגיל) - ובין 40 + הנגנים שהגיעו - נרשמו 14 נגני חליליות ברמות שונות! הם מגיעים פעם בשבוע (חלקם אף פעמיים) ומנגנים בהרכבים קאמריים (בהדרכה) ובסדנאות שונות ולשמחתי חלקם אף הודיעו (כבר) שהם מעונינים להרשם לשנה הבאה (שתתחיל בספטמבר 2006). נגני החליליות משתלבים שם בהרכב חליליות גדול (המונה עתה 10 נגנים ) ובו אנו מבצעים בימים אלה יצירה מודרנית בשם THE TEN TENORS, שכאמור כתובה ל- 10 חליליות טנור - משל המלחין האמריקני בן זמננו פיטר סייברט, קנצונה של גבריאלי ב- 8 קולות ועיבוד יפהפה של קנטטה 218 - אריה מתוכה, של באך. אחר כך מתפצלים להרכבים קטנים ותר - של טריו סונטות (טלמן, הנדל, באך) של חליליות וצ'מבלו או חלילית, חליל וצ'לו, אחר כך נשארים רוב המשתתפים לסדנת בארוק - בה כל שבוע מנגנים שניים יצירה סולו וכולם דנים ביחד בעניינים סגנוניים הקשורים ליצירה ולבארוק. יש כאלה שממשיכים ונשארים עוד - לסדנאות של מוסיקה מימי הביניים או מוסיקה קלטית. העלות החודשית - היא נמוכה יחסית : 250 ש"ח לחודש לפעילות כולה. מי שמעוניין בשיעורים כליים יחידניים (אצל מורה) משלם יותר. יש כאמור למעלה מ-40 נגנים וגם זמרים בתכנית. ניתן לערוך הרכבים עם טרברסו (חליל בארוק), צקלו בארוק, כינור בארוק, נבל קלטי, צ'מבלו ועוד. ערכנו קונצרט מחלקתי בתחילת דצמבר והיתה הצלחה גדולה - הן מבחינת רמת הנגינה והן מבחינת האוירה והקהל שגדש את האודיטוריום של שטריקר. אנו פותחים אנסמבלים חדשים כל הזמן - משום שכל שבוע נרשמים עוד 2-3 אנשי. אם אתם מעוניינים - ואוהבים את החלילית - זה המקום בשבילכם!

דרו

New member
גם וגם.

מי שזקוק להוראה מהבסיס מוזמן לקחת שיעורים - וגם פה ניתן לבחור בתכנית של שיעור אחת לשבועיים ולהצטרף לסדנאות ולהרכבים מתאימים.

דרו

New member
חליליות 2

זו הזדמנות לפנות לכל מי שמתגעגע לנגינה בחלילית - מסתבר שיש רבים כאלה - אתם מוזמנים בהחלט לבוא להתרשם מפעילות המחלקה - או לפנות אלי ישירות (אני מנהלת המחלקה) ל- [email protected] ואשמח לענות על כל שאלה קבוצת האנשים שהתקבצה במחלקה היא קבוצה מקסימה של אנשים רציניים שעושים מוסיקה ברצינות, ברמה גבוהה ובהרבה אהבה! דרו

למעלה