חליל הקסם

L m a o

New member
חליל הקסם

שלום, באריה של פפגנו Ein madchen oder Weibchen wunscht Papagano sich- חלק מהביצועים מנגנים עם פעמונים, וחלק על הצלילים הגבוהים של הפסנתר. מה המקור? תודה

yonti261

New member
אף פעם לא נתקלתי בביצוע עם פסנתר

אולי שמעת עיבוד או משהו אבל אני זוכר שזאת הייתה פעמונה.

L m a o

New member
צ'לסטה? מעניין

לי יצא לראות את זה בפעמונים.. את הפסנתר ראיתי בתווים ובסצנה מתוך "אמדאוס" בה ניגנו את זה.

L m a o

New member
זה כן ../images/Emo12.gif

פורטה פיאנו למען הדיוק.. הוא מנגן, ואז הוא מתעלף והמנצח נראה לי מחליף אותו.. או שזה היה פעמונים?! לי זכורה מקלדת די גדולה..

L m a o

New member
את בטוחה? ../images/Emo12.gif

לי זכור שראיתי פורטה פיאנו.. או שיש צ'לסטת כנף? בכל אופן- הצ'לסטה הומצאה במאה ה19.. אז זה לא ממש הגיוני שזה המקור.

לא אמרתי שזה המקור

אמרתי שזה מה שמופיע בסרט. אני לא מומחית גדולה לכלי מקלדת, אבל לפי הסאונד הנחתי שזו צ'לסטה - אלא אם כן יש עוד כלי מקלדת שנשמע כמו גלוקנשפיל...

צודק צודק,

במקור זה גלוקנשפיל. אבל היום מנגנים את זה בצ'לסטה כמעט בכל ההופעות. (אגב, אם אתה רוצה הקלטה עם גלוקנשפיל אמיתי, אז תשיג את ההקלטה של גרדינר). ב"אמדאוס", בנוסף לאין ספור השקרים שהולכים שם, יש גם הרבה מאד פאקים תקופתיים. באמדאוס זה אכן צ'לסטה, הם שכחו שהכלי לא היה קיים עדיין.

L m a o

New member
זה הגיוני,

כי הצ'לסטה היא בעצם כמו גלוקנשפיל רק צליל רק יותר.. אמדאוס ממש לא הסטורי, אני מסכים.. לא יכלו להביא פורטה פיאנו לפחות?
זה הביצוע שיש לי- Die Zauberflöte, The Magic Flute Stader · Streich · Otto · Haefliger, Fischer-Dieskau · Greindl, RIAS-Kammerchor, Radio-Symphonie-Orchester Berlin, Ferenc Fricsay אני מנחש שהמנצח הוא.. פריסאי? הקלטה מ54', דרך אגב. אחלה ביצוע.

אכן, אחת ההקלטות הטובות...

אני מציע לך לשמוע את שולטי מ1991 (הוקלט לכבוד חגיגות ה200 של בכורת חליל הקסם). זה לדעתי הביצוע הכי טוב שקיים בדיסק. וכמו כן, הDVD החדש מזלצבורג 2006 עם מוטי. אני לא מעריץ של מוטי (בלשון המעטה) אבל כאן הוא באמת מעולה. סוף סוף הוא עושה משהו אמיתי עם הניסיון האופראי רחב האופקים שלו. (וכמובן מלכת הלילה הכי טובה EVER, דיאנה דמראו)

GustavM

New member
פריצ'אי הקלטה נהדרת, מצטרף גם להמלצה על שולטי

בעקבות ההמלצה שלך אחפש גם את הביצוע של מוטי, שאני דווקא כן מעריך אותו בעיקר על ההשקעה שלו במוזיקה של סקריאבין.

למעלה