קודם כל ברוכה הבאה לפרום אני ניצן ואני נגנית חליל ופיקולו ...אני מנגנת בתזמורת הייצוגיתת של כפר סבא .....כן זאת אני ...
. עכשיו בקשר לשאלתך .... החליל שלי הוא טרבור ג´ימס הוא חליל מעולה לדעתי.. עכשיו לסוגיה טוב
או לא טוב
השאלה הנשאלת היא איך את מרגישה עם החליל כשאני הלכתי לקנות חליל נסיתי כמה סוגים גמיינהרט ,ארמסטורנג ... וכמובן טרבור ג´ימס . החליל שהכי התחברתי אליו והכי ישב לי באצבעות היה טרבור ג´ימס ..
אהבה ממבט ראשון ....סתם .....בקיצור הכל תלוי ברמה שלך ותק בנגינה הרגשה וכו´ ........ אם את רוצה הסבר יותר מעמיק תפני אליי במסרים הפרטיים
אני מנגן על מורמצו היפני. לא הסתדרתי עם הטרבור כשניסיתי אותו אצל אלי טבק (לפני שסגר את החנות) גם המורה הקודמת שלי וגם המורה שלי עכשיו חושבים שהמורמצו יותר מתאים לי. ושלא תבינו אותי לא נכון, אני מכיר טבור ג´יימס וניגנתי עליו כמה פעמים -והוא חליל מעולה. רק כל אחד מתחבר לחליל אחר, מה שמתאים לו.
אני מנגן על מורמצו היפני. לא הסתדרתי עם הטרבור כשניסיתי אותו אצל אלי טבק (לפני שסגר את החנות) גם המורה הקודמת שלי וגם המורה שלי עכשיו חושבים שהמורמצו יותר מתאים לי. ושלא תבינו אותי לא נכון, אני מכיר טרבור ג´יימס וניגנתי עליו כמה פעמים -והוא חליל מעולה. רק כל אחד מתחבר לחליל אחר, מה שמתאים לו.
מורמצו הוא חליל למקצוענים ואני חוזרת למקצוענים אנשים שמנגנים 7 8 שנים לא שאני אומרת שהרמה שלך לא גבוהה אבל מורמצו ידוע מאוד כחליל למקצוענים ואני אישית חושבת שלהשקיע כל כך הרבה בחליל מורמצו - ואל תשכח את הטיפולים שעולים המון -זה ממש לא הגיוני לנגן שלומד 3,4 שנים או לנגן שרק התחיל לנגן ..... רק עכשיו המורה שלי הוציאה 2000 או משהו בסגנון לתקן את המורמצו שלה .. שזה המון ....... לדעתי אם היא רק התחילה ללמוד או לומדת שלוש ארבע שנים עדיף שהיא תלך על חליל שלא עולה 12,0000 שקל אלא על חליל כמו ארמסטורנג טרבור או גמיינהרט החלילים מחולקים לכמה קטגוריות Basic Pro standard Professional-מומרצו נכלל בקטגוריה זאת כל הדגמים וכל הסוגים ויש לציין שהוא גם עומד בראש רשימת ה-Professiona.....
אני אומנם לא חלילן אבל רק שתדעו- לכל חברה יש מספר דגמים כלומר, גם לארמסטרונג יש חלילים ברמת סטודנטים וברמת מקצוענים. ככה זה עם כל החברות וכל כלי הנשיפה.
אני לא מתכוון להשקיע מעל 40,000 שקל כדי לקנות מורמצו טוב. לי יש חליל מורמצו חצי מקצועי (שזה גם עסק לא זול) והוא מספיק למה שאני צריך. שוב, מה שחשוב בבחירת החליל היא הרמה וה"קשר" עם החליל, לא מספר שנות הנגינה. וכמובן, היחס שלך לנגינה.
לקנות כלי משומש יד שניה "מהסוג" הטוב או שרוצים מהרמה הכי גבוהה וכך גם לא צריך "לעצב" את הכלי וגם ככה אפשר לדאוג פחות שהכלי יסדק (בכלי נשיפה שעשויים מעץ - אני מנגן על אבוב) וכך זה גם יעלה פחות. זה מה שאני עשיתי שהתחלתי לנגן ועכשיו קנו לי אבוב חדש... דרך אגב: מישהו רוצה לקנות אבוב משומש מקצועני במחיר סביר?
אני עושה פיות בימים אלה אבל ממש לא הולך לי... זה דבר ממש קשה... אבוב החדש שלי הוא דגם של RIGOUTAT מקצועי מה שמה שלך חברתך? כמעט בטוח שאני מכיר אותה... היא לומדת אצל עומרי רווה?