חלימה בהקיץ

HUhybrid

New member
חלימה בהקיץ ../images/Emo42.gif ../images/Emo121.gif

היי, רציתי לדעת עד כמה הדבר שכיח בקרב האוכלוסיה בארץ ובעולם, ומהם הגילאים השכיחים, כמות הפעמים הממוצעת של חלימה בהקיץ ביום, לעומת בלילה. וכן כל מדיע נוסף (סטטיסטי, עדיף בטבלה ע"ס מחקרים\סקרים) תודה.. גיל.

sarik7

New member
גיל , יש לשער שלא תמצא../images/Emo1.gif../images/Emo29.gif

כאן, בפורום זה, מענה לשאלתך. אך אוסיף כי חלימה בהקיץ, בעיניי, מעידה על אישיות יצירתית ורגישה :) שרי

daud

New member
אני מסכים עם שריק

אצלי חלימה בהקיץ היא צורה של מחשבה יצירתית שמבוססת על מחשבה יצירתית ומובילה לפעמים למעשה!!! ז"א הגשמת החלום

mira ker

New member
מסכימה עם דאוד ושרון, חלימה בהקיץ

היא מקור היצירתיות. גם אני עושה את זה די הרבה.

mira ker

New member
סליחה התכוונתי לשריק. לפעמים גם אני

מגשימה חלומות שאני חולמת בהקיץ. לפעמים הגשמת החלום גורמת לי לדיכדוך עד שאני מוצאת חלום חדש.

מרוצה

New member
חלימה בהקיץ-

מתקיימת רק אצל אנשים שלא גמרו לחלום בלילה. זה קורה לבעלי שינה קלה שלא מיצו את מינון חלומותהם. רק בריאות.

mira ker

New member
מרוצה זה לא נכון. החלימה בהקיץ היא

חשובה כשמנסים לפנטז על דברים שהיינו רוצים לעשות. חלומות שהיינו רוצים להגשים. זה לא קשור לחלומות בלילה. זה בכלל לא אותו דבר. סופרים משוררים ציירים כולם עושים את יצירתם במצב של חלימה בהקיץ.

mira ker

New member
כולם חולמים בהקיץ. הגברים בעיקר

על סקס. הנשים גם על דברים אחרים. זאת התנהגות נורמלית של בני האדם.

tiaa1

New member
שלום לכולם,על חלימה בהקיץ.....

ובכן זו ההגדרה:" הזיות, דמיונות"(בריטניקה לנוער). אין קשר בין דמיונות בהקיץ לבין חלומות שחולמים בזמן שינה...או כשמקיצים...או כשעיפים אך לא נרדמים. אלו מחשבות/משאלות לב של האדם שמקווה שיתגשמו..משהו דומה בתהליך לדמיון מודרך אלא שלעתים חלומות בהקיץ מביאים את "הקץ"של החלום ..לפי דוגמת מירה.. כולנו ,אני משערת , חולמים בהקיץ שנבריא ... חלקנו חולמים בהקיץ על מזגן.... ואני חולמת שהחתולה השמנמנה תפסיק להתלונן ותלך כבר לישון....היא ממש בוכה כשהאזרח מכסה את ראשו בשמיכה או להבדיל מכין לי משהו במטבח...ככה תראה כנראה כלתי לעתיד...פולניה שמנמנה עם ג'ינדים ורגלים קצרות....

tiaa1

New member
לא מאמינה שיש מחקרים על כך

זה כמו לחקור כמה פעמים ביממה מישהו מפהק/מגהק/משהק וכו.... בעצם חלומות בהקיץ זה רק דמיונות שווא וחזיונות...בקיצור מה שאין לנו ובא לנו עליו/עליה.

mira ker

New member
טיה, לפעמים חלומות בהקיץ יכולים

לעזור לפתור בעיות. אם אנחנו מדמיינים משהו שאנחנו רוצים ומדמיינים את הדרך לשם. ואחר כך פועלים לפי מה שחשבנו ודימיינו, אז לבסוף מגיעים לשם. עשו מחקר לגבי גברים ונשים לגבי פנטזיות מיניות שזה הכי שכיח. שזה גם נופל באותה קטגוריות של חלומות בהקיץ. קראתי את זה באיזשהו מקום. לא זוכרת היכן. הייתה תקופה שהמון גברים חלמו בהקיץ על השחקנית שרון סטון. חלומות בהקיץ מאזנים את מצבינו הנוכחי. אתן דוגמא אחרת. למשל סופר. הוא כותב ספר, הוא גם חושב על קהל היעד, למרות שהוא כביכול כותב לעצמו. הוא גם חושב היכן לפרסם את הספר, האם ההוצאה לאור תדחה אותו, האם תקבל אותו, האם הקהל יאהב אותו, האם יקנו אותו, האם ירוויח כסף ממנו כדי שיוכל להמשיך לכתוב. איך הוא ירגיש כשהספר ימכר בחנויות. מה הוא יעשה עם הריקנות שתפלוש לתוכו כשהוא יסיים את הכתיבה, והספר יצא לדפוס וכבר לא יהיה בשליטתו. אם הספר יהיה בסט סלר איך יתמודד עם ההצלחה? אם הספר יהיה כישלון איך יתמודד עם הכישלון. כל החלומות בהקיץ האלה צפים ועולים גם בזמן הכתיבה. הרבה לפני שזה קורה במציאות. לדעתי זה עוזר לסופר להתמודד עם המציאות העתידית וגם מדרבן אותו להוציא את המיטב מעצמו.

מרוצה

New member
../images/Emo39.gifשלום רב לך טיה.../images/Emo42.gif.

בקר טוב. מזמן לא ניפגשנו. שמחה תמיד לקרוא מהידע שלך. ברם אולם, יש לך פיספוס קטן. חלימה חשובה לאדם כמו אוכל ושתיה. את זה למשל יודעים כל מי שלוקחים בשבי חיילים, למשל. הם מצליחים לשגע את השבויים ע"י חסך בשעות חלימה. כן, זה בדוק מדעית. יש מעבדות שינה המטפלות גם בזה. יש אנשים המסתפקים ב-4 או 5 שעות שינה ליממה והם מתפקדים יופי, יופי. ויש כאלה הישנים 8 שעות, אבל, שינה קלה והתפקוד שלהם לוקה מאד בגלל חוסר בחלימה בשעות הלילה. החלימה ,היא רק בשעות שינה עמוקה. תבדקי איפה שאת עובדת. תדברי עם נוירולוג. הם בטוח יסבירו לך יותר טוב ממני. מאחלת לך כל טוב.

mira ker

New member
מרוצה, חלימה רגילה בלילה איננה דומה

לחלימה בהקיץ. לחלימה בלילה אין לנו כמעט שליטה, כי אנחנו ישנים. חלימה בהקיץ נעשית בשעות העירות, ואנחנו יכולים להכנס ולצאת ממנה כרצוננו. אנחנו גם יכולים לבחור את נושא החלימה בהקיץ בהתאם לצרכינו.

tiaa1

New member
מרוצה שלום, ושלום גם למירה,

בעניין החלומות וחלומות בהקיץ...אז כמו שמירה מציינת, חלומות באים בשלב מסוים של שינה...כמעט אין לנו שליטה עליהם, בפסיכואנליזה הקלאסית החלומות מהווים "כלי עבודה" עם המטופל, תוך מחשבה והבנה שבחלום אנחנו "מסיימים" את מה שלא הספקנו בערות....זו דרך לפרוק אנרגיה נפשית שאנו טעונים בה ובאה לידי פתרון דרך החלימה. אני זוכרת ממרצים שלי בנושא- שספרו שבבוקר עוד זוכרים את החלום או חלקיו, לעתים מתרפקים על הזכרון אבל במשך היום הוא מתפוגג. כשמתעוררים ועדין זוכרים את החלום, או "נמצאים כאילו בתוכו" רוצים או לא שימשך, אך עצם השיחזור של החלום היא הדרך של הנפש לעבד את הנושא ולכן החלום נעלם-מתפוגג. ניתן לעתים לשחזר חלום כזה בדרך של פסיכואנליזה...ולתוכן לעתים יש הרבה משמעות בהיכרות עם ה"תת מודע" שלנו. אם תשימו לב, ותנסו לזכור חלום, תמיד תמיד, כך אמר מורי ורבי הפסיכיאטר, יש פרט אחד לפחות בחלום שלא תואם את המציאות..אין לי דוגמא כרגע אבל שנים עקבתי אחר חלומותי וזה נכון. לעומת זאת חלימה בהקיץ הוא תהליך מותנה על ידנו. אנו מדמיינים מצב אותו אנו רוצים..טוב או לא. זה קצת כמו דמיון מודרך...משהו שהוא נושק לדמיון שלנו, אבל אנחנו אוחזים בהגה, יש לנו שליטה "מודעת" עליו. כך יוצרים באמת מדמיינים יצירות שלהם וכו', כמו שמירה כתבה. "מרוצה"- מחקרים על תורת החלומות היו מאז ימי פרויד. ובצבא מודרני יש יחידה של פסיכולוגים מיומנים שעוסקת בשימוש בחלום ככלי עבודה-טוב או רע. עם נפגעי הלם גם כן עובדים כך(גם כך) אבל בעיקר עם הרבה דמיון מודרך והרפיה...ומעניין איזה פרטים נשכחים מהארוע הטראומטי עולים אז.... טוב סיימתי להשתפך....ביי חבר'ה.

למעלה