תגובה ../images/Emo13.gif
"אם אני הבנתי נכון, ממה שקראתי עד עכשיו, חלימה הוא בעצם.. אמנות החיים. כלומר, דרך הגעה לחלום צלול אפשר למצוא שהסביבה בחלום (כמו גם במציאות), היא סביבה של אפשרויות וכך לבדוק בכל פעם מה האפשרויות שלי ומה אני הכי מעדיפה לעשות עכשיו." יש סיכוי שאנו מדבורת על שני דברים שונים
אני לא יודעת למה את מתכוונת ב"אמנות החיים", אבל אני יכולה להתייחס למה שכתבת אחרי כן. בחלום צלול אנו קולטים שאנו חולמים ויש לנו כל מיני אפשרויות. חלימה זה משהו מעבר לחלום צלול. בחלום צלול אפשר אכן לבדוק מה בא לנו לעשות, אפשר לקפוץ, אפשר לעוף, אפשר לעשות עבודה פנימית.....אבל הכל נשאר במסגרת של הדמיון שלך. בחלימה, את כבר (כנראה) לא נשארת בתוך גבולות הדמיון. אל תשאלי אותי איך זה אפשרי, כי איני יודעת להסביר זאת. אני רק יודעת מנסיוני שבחלימה יש השפעה למה שאת עושה, ואת לא משחקת בדמיון. בחלימה, את קודם כל נותנת לעצמך הנחייה בעירות. רוב האנשים נותנים לעצמם הנחייה להסתכל בכפות הידיים שלך (בגלל נוחות). ואז כשאת קולטת שאת חולמת ומסתכלת בכפות הידיים מתרחש רגש קסום. זה לא קורה בחלומות צלולים. ואז משם יש המשכים....אבל אסתפק בזה לבינתיים
"אז השאלה: בעצם כל חלום שלי הוא יצירה שלי, של איזשהו משהו בי שמתבטא לו, בין אם אני מבינה את זה או לא. למשל הרבה פעמים חלומות יכולים לעזור לנו להבין תהליכים שמתרחשים בפנים, ואולי יש בהם מתוך האינסוף של התת מודע. אולי יש בהם כיוון ותכלית כמו שהם. אז האם המעורבות שלי, המודעת, לא "מפריעה" באיזשהו מובן לפעולה ה"טבעית" של המערכת?" אכן הרבה פעמים בחלומות באים לידי ביטוי חלקים בתוכנו. תראי, כל עוד לא קלטת שאת חולמת, את עוברת מתמונה לתמונה והתודעה שלך קופצת לכל מיני דברים. את חולמת שאת שטיח מעופף, ואחר כך את בת 12, ואחר כך את נמצאת שם וכדומה. כשאת שולטת שאת חולמת (חלום צלול) אז את מעצבת את החלום. אני לא רואה איך את יכולה להפריע למשהו. זה גם באותה מידה טבעי לקלוט שאנו חולמים ולעצב את החלום. זה באותה מידה פחות טבעי לאבד את ההכרה ולשקוע בשינה עמוקה בלי מודעות.
"ובעצם יש לי עוד שאלה: איך השגת שליטה בחלום מובילה בהכרח לשליטה במציאות והאם אי אפשר לעשות זאת (שליטה במציאות) ללא ההתערבות המודעת בחלום? אני חושבת שבאופן כללי הייתי רוצה לשמוע הסבר על החלימה... תודה רויטל" אני לא טענתי אף פעם ששליטה בחלום מובילה בהכרח לשליטה במציאות. או שאי אפשר לשלוט במציאות מבלי להיות מודעים בחלום. תשאלי את מי שכתב את זה
תגידי, קראת את מאמרי הפורום וקשיורי הפורום? יש מאמרים וקישורים על חלימה. ממליצה לך לקרוא