חליפות

ofiron112

New member
חליפות ../images/Emo111.gif

טוב... סוף סוףף התחלתי את הקורס ! אני שיעור שני ואני רוצה להגיד שזה הספורט הכי כיף בעולם. על גלשן יצא לי לנסות לעלות רק פעמיים בסוף השיעור השני (תלמיד מתקדם
) לא הצלחתי כל כך אבל זה ממש כיף ! טוב ועכשיו חזרה לנושא, אני רוצה לרכוש חליפת גלישה. אני רוצה חליפה שתהיה לי טובה לחורף אבל שאני לא ישרף איתה בקיץ. האם אפשרי לגלוש עם חליפת 5.3 בקיץ ? ואמרו לי שחליפה בעובי כזה יכולה להכביד על התנועה, האם זה כל כך משמעותי ?? בכל מקרה ראיתי כמה חליפות ואין לי מושג מה לבחור הפרשי המחירים יחסית גבוהים )680-1100). בעיקרון כולם עשויים מבד ניאופרן אז מה ההבדל בניהם שיש כאלה הפרשי מחירים ?

gaby1107

New member
חליפות זה לחורף ...

הי ofiron112 (אני מקווה שלא אכפת לך שמכאן והלאה נקרא לך פשוט אופיר... ) במזג האויר וטמפרטורות המים של הארץ אתה צריך חליפה רק בחורף (אלא אם כן אתה ממש ממש רגיש לקור של המים בים בקיץ). במהלך הקיץ מה שאתה צריך זה בגד ים וחולצה כלשהי כדי שלא להישרף מהשמש במשך השעות שאתה על הגלשן (או מכנסי גולשים וחולצת לייקרה אם אתה רוצה גם להיראות קול) . לגבי חליפות גלישה לחורך - אני גלשתי לאחרונה עם חליפה בעובי 2-3 מ"מ , שזה אומר שהיא 3 מ"מ ברוב הגוף ו2 מ"מ במפרקים כדי להקל על התנועה, וזה הרגיש לי ממש סבבה גם מבחינת הנוחות וגם מבחינת הקור. (ואל תשכח שהעונה הזאת היא פחות או יותר הכי קרה שיש בים התיכון מבחינת טמפ' המים והטפ' החיצונית) כך שזה נראה לי מספיק. אם נוח לך עם חליפת הגלישה של הבי"ס בו אתה לומד בימים אלו אז זה פחות או יותר מה שאתה צריך. חלפות בעובי 5 מ"מ זה לצלילה בד"כ או למזג אויר יותר קר וגם מרגישים בהן הרבה יותר מסורבלים. לגבי דגמים ומחירים .... טוב , זאת הנקודה הרגישה , ככל שהדגם יותר "קול" המחיר עולה ואתה משלם גם על המותג למרות שכמו שאמרת כולם מיוצרים מאותו חומר. כמה שאני יודע יש בימים אלו מבצע סוף עונה ברשת "בורדר-ליין" שזה רשת של ציוד וביגוד גלישה (אני מכיר אחת בקניון 7 הכוכבים בהרצליה ואחת בסוף רחוב הירקון בת"א) על חליפות של עונה שעברה. אני קניתי חליפה מלאה של בילבונג (מודל 2005 אבל למי איכפת) ב-470 ש"ח במקום 900. נסה למצוא חליפה עם שרוולי רגליים ארוכים ושרוולי ידיים קצרים כי הידיים עובדות הרבה בקייט-סרפינג ונראה לי שזה הכי נוח. כמובן שחייבים למדוד את החליפה לפני הקניה, היא צריכה להיות צמודה על כל הגוף כדי שלא יהיו מים בחללים שיוותרו ואז התחושה ממש לא נעימה. כשבאים לחנות ומודדים "על יבש" זה מרגיש קצת חנוק וצמוד מידי אבל במים ההרגשה כמובן הרבה יותר נוחה. מקווה שעזרתי במשהו ...

ofiron112

New member
תודה

הם אתה מכיר סניף של בורדר ליין באיזור חיפה ? וליפות לדעתי ישמשו אותי גם בקיץ כהגנה ממדוזות לא ? ועוד משהו, בין החליפות לפי מה שראיתי יש כן הבדלים בסוג הבד ראה קישור http://www.laguna.co.il/Default.aspx?tabid=27&GetPage=%5Btype+Function%5D&%D7%AA%D7%97%D7%95%D7%9D=KiteSurfing&%D7%A1%D7%95%D7%92%5F%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8=25 אז האם השוני הזה משמעותי ?

gaby1107

New member
האתר של בורדר ליין

הי אופיר, האתר של בורדר-ליין הוא: |http://www.boarderline.co.il/cata/default.asp| ולפי מה שראיתי שם יש סניפים רק בת"א הרצליה וראשל"צ. לגבי סוגי החומר גם בקישור ששלחת וגם מתחום הצלילה (שבו אני קצת יותר בקיא) כל החליפות (הטובות) הן מניאופרן כזה או אחר ... לגבי מדוזות ... המממ ... אני בונה על זה שעד הקיץ כבר נהיה ברמה שלא ניפול למים.
בכל אופן, במידה ותרצה לגלוש בקיץ עם בגד כלשהו בלי למות מחום אני ממליץ על מכנס גלישה שהוא ממילא ארוך למדי וחולצת לייקרה (זה מה שאני עושה בצלילות בקיץ) .

למעלה