חליפות זה לחורף ...
הי ofiron112 (אני מקווה שלא אכפת לך שמכאן והלאה נקרא לך פשוט אופיר... ) במזג האויר וטמפרטורות המים של הארץ אתה צריך חליפה רק בחורף (אלא אם כן אתה ממש ממש רגיש לקור של המים בים בקיץ). במהלך הקיץ מה שאתה צריך זה בגד ים וחולצה כלשהי כדי שלא להישרף מהשמש במשך השעות שאתה על הגלשן (או מכנסי גולשים וחולצת לייקרה אם אתה רוצה גם להיראות קול) . לגבי חליפות גלישה לחורך - אני גלשתי לאחרונה עם חליפה בעובי 2-3 מ"מ , שזה אומר שהיא 3 מ"מ ברוב הגוף ו2 מ"מ במפרקים כדי להקל על התנועה, וזה הרגיש לי ממש סבבה גם מבחינת הנוחות וגם מבחינת הקור. (ואל תשכח שהעונה הזאת היא פחות או יותר הכי קרה שיש בים התיכון מבחינת טמפ' המים והטפ' החיצונית) כך שזה נראה לי מספיק. אם נוח לך עם חליפת הגלישה של הבי"ס בו אתה לומד בימים אלו אז זה פחות או יותר מה שאתה צריך. חלפות בעובי 5 מ"מ זה לצלילה בד"כ או למזג אויר יותר קר וגם מרגישים בהן הרבה יותר מסורבלים. לגבי דגמים ומחירים .... טוב , זאת הנקודה הרגישה , ככל שהדגם יותר "קול" המחיר עולה ואתה משלם גם על המותג למרות שכמו שאמרת כולם מיוצרים מאותו חומר. כמה שאני יודע יש בימים אלו מבצע סוף עונה ברשת "בורדר-ליין" שזה רשת של ציוד וביגוד גלישה (אני מכיר אחת בקניון 7 הכוכבים בהרצליה ואחת בסוף רחוב הירקון בת"א) על חליפות של עונה שעברה. אני קניתי חליפה מלאה של בילבונג (מודל 2005 אבל למי איכפת) ב-470 ש"ח במקום 900. נסה למצוא חליפה עם שרוולי רגליים ארוכים ושרוולי ידיים קצרים כי הידיים עובדות הרבה בקייט-סרפינג ונראה לי שזה הכי נוח. כמובן שחייבים למדוד את החליפה לפני הקניה, היא צריכה להיות צמודה על כל הגוף כדי שלא יהיו מים בחללים שיוותרו ואז התחושה ממש לא נעימה. כשבאים לחנות ומודדים "על יבש" זה מרגיש קצת חנוק וצמוד מידי אבל במים ההרגשה כמובן הרבה יותר נוחה. מקווה שעזרתי במשהו ...